Avatar Iris & Iris

Iris & Iris

Week 21 - Laatste blog!

Bericht - 04 juli 2019 om 00:23 uur

Lieve allemaal,

Ons laatste blog iets later als gepland, want inmiddels zitten we alweer op het vliegveld richting huis. Maar eerst even terug naar de laatste week in Kenia.

Het een na laatste weekend zijn we samen met Kristine nog naar buurland Uganda geweest. Met de bus richting Jinja waar we geraft hebben over de Nijl! Erg heftige rit, waarbij we een aantal keer uit de boot zijn geslingerd (zie foto's op fb) . Maar super gaaf en gezellig om te doen. 's Avonds opstap in Jinja, maar ook in Uganda dansen ze ons van vloer af. De volgende dag ziplinen (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 16

Bericht - 30 mei 2019 om 11:11 uur

Hallo allemaal! 

Week 16 zit er al weer op, we zijn al aan het aftellen! Over 5 weken zijn we al weer terug in Nederland...

Afgelopen week hebben we weer een hoop gedaan, maandag zijn we met Richard en Betty naar een basisschool gegaan om de jiggers te verwijderen. We hebben een filmpje gemaakt om te laten zien wat we doen als we naar de schooltjes gaan, deze volgt nog! Daarna zijn we naar de school bezocht waar we in het begin van onze stage als eerste het jiggerproject hebben uitgevoerd. En goed nieuws van de 24 kinderen, waren er nog (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 15

Bericht - 23 mei 2019 om 21:55 uur

Lieve allemaal!

Yess het is alweer eventjes geleden, maar hier gaat nog alles goed gelukkig! De laatste 3 weken zijn aangebroken, wat betekend dat we hard aan het werk zijn met de laatste loodjes van het project, laatste ziekenhuis diensten inplannen, laatste scholen bezoeken voor de jiggers en natuurlijk nog enkele leuke tripjes plannen voor de overige weekenden!

Nog even kort over de vakantie; Wat was het fijn om na zo'n lange tijd weer bekende gezichten te zien. Na veel tranen en knuffels verder de eerste dagen Kisumu laten zien aan Saskia (moeder Iris K) & Lien (oma Iris K) en Rutger (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 10

Bericht - 15 april 2019 om 11:35 uur

Lieve allemaal,

Inmiddels is week 10 alweer ingegaan. Een drukke week, maar met in het vooruitzicht een weekend naar de kust!

Op maandag & dinsdag weer vroeg naar st. Consolata. Beide stonden we in de treatment room vandaag, waar weer flink geoefend kon worden met iv's zetten. Het blijft een struggle, maar het gaat steeds vaker goed. We waren nog wat moe van het weekend, maar mogen zeker niet klagen. Onze collega Margereth werkt al 21 dagen, 10 uurige diensten omdat een andere collega ziek is!! Naast de treatment room ook mee mogen kijken met de arts en moeder-kind kliniek. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 9

Bericht - 08 april 2019 om 22:06 uur

Lieve allemaal,

Week 9 is alweer ingegaan!! Het was een drukke week. We zijn begonnen in het tweede ziekenhuis. We hebben onze eerste bevalling gezien en mee mogen kijken met een keizersnede. Maar laten we vooraan beginnen.

Maandag en dinsdag zijn we naar St. Consulata ziekenhuis geweest. We hebben weer veel kunnen oefenen met injecteren, het gaat ons steeds beter af. We voelen ons steeds meer thuis in het ziekenhuis en merken dat de collega's ook aan ons gewend zijn.

Woensdag lekker uitgeslapen en geluncht bij Java, omdat we het al 2 maanden uithouden hier! Nog even aan het project gewerkt (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 8

Bericht - 01 april 2019 om 20:02 uur

Lieve allemaal,

Alweer 2 maanden in Kenia!

Maandag weer naar het ziekenhuis gegaan. Vandaag stonden we beide in de treatment room. Er kwam een jongen binnen met een flinke wond op zijn hoofd die gehecht moest worden. De verpleegkundige hier waren verbaasd toen wij vertelden dat je in NL als verpleegkundige niet leert hechten. Daar zouden ze wel verandering in brengen in de tijd dat we hier zijn! Ook kwamen er leuke en interessante gesprekken naar boven tijdens de dienst. Een man kan hier trouwen met 10!! vrouwen. En ze snapte hier niet dat wij dat niet normaal vonden haha. "Wat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 7

Bericht - 27 maart 2019 om 22:40 uur

Lieve allemaal,  

Oeps! We zijn deze week wat later met onze blog. We zijn nu al op 1/3e van onze tijd in Kenia! De tijd vliegt, maar we hebben al veel dingen gezien en gedaan en hebben de komende tijd nog een hoop leuks op de planning staan! 
 

Maandag zijn we naar het ziekenhuis gegaan, Iris K in de behandelkamer en Iris T in de apotheek. We kunnen de ochtendronde inmiddels iets beter begrijpen omdat we het handschrift van de arts beter kunnen ontcijferen. Onze collega’s zijn heel vaardig in het zetten van een infuus. Voor ons is dit nog een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 6

Bericht - 17 maart 2019 om 17:17 uur

Lieve allemaal,

We zijn inmiddels alweer in week 6 beland! Een drukke week voor de boeg. We zullen juliie weer even bijkletsen.

Paul en Richard van de stichting namen ons maandagochtend vroeg mee om 2 ziekenhuizen te gaan bekijken waar wij mogelijk kunnen gaan stagelopen. Het zijn beide privé ziekenhuizen in de omgeving van Kisumu. Het eerste ziekenhuis waar we een kijkje namen was van de organisatie Port Florence. We kregen een rondleiding door het ziekenhuis dat pas vernieuwd was. We waren erg verbaasd hoe mooi en schoon het ziekenhuis was, want hadden zelf een ander beeld bij de 'Keniaanse ziekenhuizen' (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

week 5

Bericht - 11 maart 2019 om 17:42 uur

Lieve allemaal,

Week 5 alweer! Hoewel bij jullie de temperatuur weer aan het dalen is, vermaken wij ons nog prima in het zonnige Kenia.
Oksana is helaas vorige week vertrokken, wat voor ons betekend dat we niet meer naar de kliniek kunnen. Deze week dus wat meer vrije tijd als normaal. 

In Nederland waren de meeste mensen volop carnaval aan het vieren, maar wij voelden ons allebei minder lekker. Niet extreem ziek of malaria, want we weten inmiddels de symptomen haha! Beetje rustig aan gedaan, veel cola gedronken en de laatste hand aan het project plan gelegd. 

Dinsdag gelukkig weer helemaal fit! Weer (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 4

Bericht - 04 maart 2019 om 19:16 uur

Lieve allemaal, 

Alweer een maand weg van het vertrouwde kikkerlandje! De tijd vliegt voorbij en we genieten nog steeds met volle teugen hier. 

Op maandag zijn we vroeg opgestaan om samen met Richard op pad te gaan voor de jigger projecten. We moesten een stukje rijden naar het dorpje Maragoli. Omdat jiggers vooral voorkomen in plaatsen waar de bodem uit rood zand bestaat. In Kisumu worden we al vaak aangekeken, maar in een dorpje als Maragoli zijn ze echt geen blanken gewend. Zo’n 100 kinderen kwamen dan ook op ons afgestormd toen we de auto uitstapte bij het schooltje. Erg overweldigend (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2