Avatar Iris & Iris

Iris & Iris

Momenteel is iriskisumu bezig met de reis Iris' goes to Kenya!. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van iriskisumu

Blijf op de hoogte van de reisblog van iriskisumu door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Week 10

Bericht - 15 april 2019 om 11:35 uur

Lieve allemaal,

Inmiddels is week 10 alweer ingegaan. Een drukke week, maar met in het vooruitzicht een weekend naar de kust!

Op maandag & dinsdag weer vroeg naar st. Consolata. Beide stonden we in de treatment room vandaag, waar weer flink geoefend kon worden met iv's zetten. Het blijft een struggle, maar het gaat steeds vaker goed. We waren nog wat moe van het weekend, maar mogen zeker niet klagen. Onze collega Margereth werkt al 21 dagen, 10 uurige diensten omdat een andere collega ziek is!! Naast de treatment room ook mee mogen kijken met de arts en moeder-kind kliniek. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 9

Bericht - 08 april 2019 om 22:06 uur

Lieve allemaal,

Week 9 is alweer ingegaan!! Het was een drukke week. We zijn begonnen in het tweede ziekenhuis. We hebben onze eerste bevalling gezien en mee mogen kijken met een keizersnede. Maar laten we vooraan beginnen.

Maandag en dinsdag zijn we naar St. Consulata ziekenhuis geweest. We hebben weer veel kunnen oefenen met injecteren, het gaat ons steeds beter af. We voelen ons steeds meer thuis in het ziekenhuis en merken dat de collega's ook aan ons gewend zijn.

Woensdag lekker uitgeslapen en geluncht bij Java, omdat we het al 2 maanden uithouden hier! Nog even aan het project gewerkt (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 8

Bericht - 01 april 2019 om 20:02 uur

Lieve allemaal,

Alweer 2 maanden in Kenia!

Maandag weer naar het ziekenhuis gegaan. Vandaag stonden we beide in de treatment room. Er kwam een jongen binnen met een flinke wond op zijn hoofd die gehecht moest worden. De verpleegkundige hier waren verbaasd toen wij vertelden dat je in NL als verpleegkundige niet leert hechten. Daar zouden ze wel verandering in brengen in de tijd dat we hier zijn! Ook kwamen er leuke en interessante gesprekken naar boven tijdens de dienst. Een man kan hier trouwen met 10!! vrouwen. En ze snapte hier niet dat wij dat niet normaal vonden haha. "Wat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 7

Bericht - 27 maart 2019 om 22:40 uur

Lieve allemaal,  

Oeps! We zijn deze week wat later met onze blog. We zijn nu al op 1/3e van onze tijd in Kenia! De tijd vliegt, maar we hebben al veel dingen gezien en gedaan en hebben de komende tijd nog een hoop leuks op de planning staan! 
 

Maandag zijn we naar het ziekenhuis gegaan, Iris K in de behandelkamer en Iris T in de apotheek. We kunnen de ochtendronde inmiddels iets beter begrijpen omdat we het handschrift van de arts beter kunnen ontcijferen. Onze collega’s zijn heel vaardig in het zetten van een infuus. Voor ons is dit nog een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 6

Bericht - 17 maart 2019 om 17:17 uur

Lieve allemaal,

We zijn inmiddels alweer in week 6 beland! Een drukke week voor de boeg. We zullen juliie weer even bijkletsen.

Paul en Richard van de stichting namen ons maandagochtend vroeg mee om 2 ziekenhuizen te gaan bekijken waar wij mogelijk kunnen gaan stagelopen. Het zijn beide privé ziekenhuizen in de omgeving van Kisumu. Het eerste ziekenhuis waar we een kijkje namen was van de organisatie Port Florence. We kregen een rondleiding door het ziekenhuis dat pas vernieuwd was. We waren erg verbaasd hoe mooi en schoon het ziekenhuis was, want hadden zelf een ander beeld bij de 'Keniaanse ziekenhuizen' (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

week 5

Bericht - 11 maart 2019 om 17:42 uur

Lieve allemaal,

Week 5 alweer! Hoewel bij jullie de temperatuur weer aan het dalen is, vermaken wij ons nog prima in het zonnige Kenia.
Oksana is helaas vorige week vertrokken, wat voor ons betekend dat we niet meer naar de kliniek kunnen. Deze week dus wat meer vrije tijd als normaal. 

In Nederland waren de meeste mensen volop carnaval aan het vieren, maar wij voelden ons allebei minder lekker. Niet extreem ziek of malaria, want we weten inmiddels de symptomen haha! Beetje rustig aan gedaan, veel cola gedronken en de laatste hand aan het project plan gelegd. 

Dinsdag gelukkig weer helemaal fit! Weer (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 4

Bericht - 04 maart 2019 om 19:16 uur

Lieve allemaal, 

Alweer een maand weg van het vertrouwde kikkerlandje! De tijd vliegt voorbij en we genieten nog steeds met volle teugen hier. 

Op maandag zijn we vroeg opgestaan om samen met Richard op pad te gaan voor de jigger projecten. We moesten een stukje rijden naar het dorpje Maragoli. Omdat jiggers vooral voorkomen in plaatsen waar de bodem uit rood zand bestaat. In Kisumu worden we al vaak aangekeken, maar in een dorpje als Maragoli zijn ze echt geen blanken gewend. Zo’n 100 kinderen kwamen dan ook op ons afgestormd toen we de auto uitstapte bij het schooltje. Erg overweldigend (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 25 februari 2019 om 20:03 uur

Lieve allemaal,

Wat vliegt de tijd. Week 3 zit er al weer op voor ons! 

Op maandag naar Kakamega regenwoud gegaan. Oksana had nog 2 plekjes over in de auto en gevraagd of wij mee wilden gaan. Daar hoefde wij niet lang over na te denken. Deze plek stond nog op ons lijstje en de auto was een stuk comfortabeler als met de matatu. Na een rit van zo'n 2uur kwamen we aan in Ronda Retreat. Een prachtige tuin aan de voet van het regenwoud. Hier even rondgelopen en gerelaxt in het huisje. Na een Keniaanse lunch begonnen we aan de (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 2

Bericht - 19 februari 2019 om 10:00 uur

Lieve allemaal,

Inmiddels zijn er alweer 2 weken verstreken, maar wij hebben zeker niet stil gezeten! Maandag was de eerste dag dat we met de stichting op pad gingen. In een klein fabriekje werd ons uitgelegd hoe de handgemaakte kaarten gemaakt worden. Erg interessant, wat een gepriegel zeg! Ook wij mochten het uitproberen, maar bakte er niet veel van. 's Middags een gesprek gehad met de projectleider van KUAP om een stageplek in het ziekenhuis hier te regelen. Het is nog even afwachten wanneer we precies mogen beginnen. Richard neemt ons 's middags mee over de lokale markt. Een stuk (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Mzungu!

Bericht - 10 februari 2019 om 21:52 uur

Lieve allemaal,

Hier ons eerste blog vanuit het zonnige Kenia. Afgelopen woensdag begon het grote avontuur dan. Met een volle koffer en rugzak op schiphol afscheid nemen van vrienden en familie. Nog wat traantjes wegpinken richting de gate, maar wat hebben we er zin in! Na een lange vliegreis, waarvan we de laatste vlucht bijna hadden gemist toch goed aangekomen in Kisumu. Hier stonden Jessica en Richard ons al op te wachten. Met onze lange broeken en vesten die we nog aanhadden van de vliegreis was het erg wennen aan de hitte en de Keniaanse cultuur. Gelukkig nam Richard ons (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie