Inpaklijst

Inpakstress is bijna niet te voorkomen als je op reis gaat. En het wordt er niet gemakkelijker op nu je moet betalen voor het inchecken van de koffer. Het is daarom belangrijk om de kilo's van de koffer scherp in de gaten te houden, zodat je op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan.

Houd er bij het inpakken rekening mee dat er genoeg ruimte over blijft voor een paar souvenirs en dat kleding kreukelvrij aankomt.
Onder aan deze pagina staan 10 tips die je kunnen helpen bij het inpakken van je koffer.


Stap 1: Reisgegevens

Bestemming:
Vervoer:
Vertrekdatum:
Retourdatum:


Tien tips om je koffer efficient in te pakken

Voorkom inpakstress met de onderstaande tien tips

Zet de koffer en spullen alvast klaar

Leg in de dagen voor vertrek alvast dingen klaar die je mee wilt nemen. Een fijne broek die net uit de wasmachine komt, flesje zonnebrand die je net gekocht hebt, een boek die je wilt lezen en zaken die echt niet vergeten mag worden zoals een paspoort en medicijnen.

Check wat er al is bij het verblijf

Check bij het hotel of ander verblijf of er (strand)handdoeken zijn. Het is heerlijk om lekker te liggen op een lekkergrote handdoek, maar minder fijn om deze in de koffer te proppen om er vervolgens achter te komen dat bij het verblijft de badlakens klaarliggen bij het zwembad.

Vouw kleding stukken eenmaal dubbel

Vouw topjes, blouses, vestjes en eventueel trui maar een keer dubbel om kreukels te voorkomen. Jurken en rokjes die mee moeten hang je alvast bij elkaar en pak je als laatste in. Sla ook deze een keer dubbel en leg ze zo glad mogelijk als laatste in de koffer.

Grote bagagestukken onderin de koffer

Boeken, reisgidsen en schoenen gaan onderin in de koffer. Schoenen vul je eventueel met sokken of opladers van apparatuur die mee gaan. Stop de schoenen in een schoenenzak om de kleren niet vies te maken. Vergeet het boek dat je graag wil lezen niet mee te nemen in de handbagage. Het is ook het overwegen waard om een e-reader of tablet te gebruiken.

Kleding oprollen en opvullen van ruimtes

Gaat er een flink aantal t-shirts mee op reis? Rol deze dan op en leg deze op loze plekjes in de koffer, bijvoorbeeld aan de randen. Oprollen voorkomt kreukels en scheelt veel ruimte. Ook ondergoed en badkleding kunnen prima voor opvulling zorgen van ruimtes.

Weeg de koffer voordat je vertrekt

Weeg de koffer voordat je vertrekt. Teveel kilo's is niet alleen duur, het is ook een stressfactor wanneer je op de luchthaven bagage moet overhevelen van de koffer naar hangbagage. Realiseer je in ieder geval voor het inpakken dat een lege koffer al snel twee tot drie kilo weegt.

Trek zware kleding aan tijdens de reis

Neem je 'zware' kleding mee op reis zoals een spijkerbroek, wandelschoenen of een colbert?
Trek deze dan aan tijdens de reis. Dat scheelt gewicht in de koffer.

Shampoo en zeep in kleine reisflesjes

Toiletspullen pak je als laatste in, maar het is wel handig om cremes, shampoo enzo alvast klaar te zetten, het handigst is in kleine reisflesjes. Om het risico van lekken te voorkomen is het handig de dopjes af te plakken met tape.

Wees kritisch wat je meeneemt

Behoud jezelf van overtollig kilo's bagage. Wees kritisch en relevant welke spullen je meeneemt op reis. Bijvoorbeeld kleding die je mooi kunt combineren en geen truien als je naar een warm land gaat.

Maak een inpaklijst

Maak een inpaklijst en vul deze na de vakantie aan met spullen die je achteraf toch gemist hebt. Gebruik de inpaklijst de eerstvolgende reis. Zo ga je voortaan nooit meer met teveel of te weinig spullen op reis.