Avatar Iris & Iris

Iris & Iris

Week 10

Geplaatst op 15 april 2019 om 11:35 uurLieve allemaal,

Inmiddels is week 10 alweer ingegaan. Een drukke week, maar met in het vooruitzicht een weekend naar de kust!

Op maandag & dinsdag weer vroeg naar st. Consolata. Beide stonden we in de treatment room vandaag, waar weer flink geoefend kon worden met iv's zetten. Het blijft een struggle, maar het gaat steeds vaker goed. We waren nog wat moe van het weekend, maar mogen zeker niet klagen. Onze collega Margereth werkt al 21 dagen, 10 uurige diensten omdat een andere collega ziek is!! Naast de treatment room ook mee mogen kijken met de arts en moeder-kind kliniek. Hoewel het regenseizoen tot toe nog erg meevalt, stortte de regen dinsdag aan het einde van dienst met bakken uit de hemel, wat betekende dat we in de blub terug moesten.

Op woensdag zijn we naar Port Florence ziekenhuis geweest. Omdat we vrijdag al vliegen hebben we de dienst verzet naar woensdag. Iris T stond in de maternity ward en Iris K bij de mch kliniek. 'S ochtends beide mee ronde langs de patiƫnten gelopen en de vitale functies opmeten. Niet kort erna was er weer een bevalling aan de gang. Dit was onze 4e bevalling inmiddels. Halverwege brak de tafel, waarop de moeder lag. Naast erom te lachen leken ze er niet heel veel om te geven. Wij snel onze handschoenen aan getrokken en meegeholpen om ervoor te zorgen dat de moeder niet van de tafel afrolt. De collega's vinden het leuk dat wij alles zo interessant vinden en geven dan ook veel uitleg tijdens de handelingen. " Aan het einde van jullie stage kunnen jullie dit ook hoor" zegt de collega die de bevalling uitvoert. Hmm tja dat zullen we nog wel zien haha, op dit moment is kijken al spannend genoeg!

Op donderdag weer richting Port Florence! De laatste dienst voordat ons weekend begint. Het was een rustig dagje met niet zoveel patiƫnten. Op de spoed kwam een oudere man met een herseninfarct binnen en nog een jongen met een flinke ontsteking in zijn hand. De hand was 3x zo groot als zijn andere hand, ze gingen het vocht afvoeren door middel van drainage. Het was enorm pijnlijk voor hem ondanks de verdoving, hij viel drie keer flauw toen ze bezig waren het pus te verwijderen. Het duurde even voor hij meer pijnstillers kreeg omdat ze niet meer op voorraad waren in het ziekenhuis, nog nooit iemand gezien die zo veel pijn heeft. 's Middags meegelopen in het laboratorium, waar ze vol enthousiasme alles hebben uitgelegd over de testen die ze daar doen. 's Avonds zijn we met ons vaste groepje naar Lalu gegaan, een gezellig Indisch restaurantje in het centrum. Daarna nog skypen met onze stagebegeleidster in Nederland. Fijn om onze vorderingen te bespreken en tussentijdse feedback te krijgen. Als laatst nog alles inpakken voor de trip naar Diani beach en dan naar bed.

Vrijdagochtend zijn we naar de immigratiedienst gegaan om ons visum te verlengen. Een van de bewoners van de compound was mee omdat we wisten dat het lastig is om je visum te verlengen in Kisumu, en hij heeft er ervaring mee. Na 2 uur stonden we weer buiten, zonder dat ons visum was verlengd. Volgens de medewerker van de immigratiedienst hadden we niet alle documenten mee die hij nodig had. We zijn er van overtuigd dat hij zijn dag niet had en ons niet wilde helpen, omdat andere mensen die documenten niet nodig hadden voor het verlengen. Helaas, we gaan maandag weer terug voor poging 2. Hierna hebben we post opgehaald. Ergens in een kelder door een doolhof van kluisjes het pakketje gevonden en meegekregen. Daarna nog snel iets eten en richting het vliegveld, op naar Diani beach! We werden verwelkomd door de enorme hitte, een enorm verschil met het weer in Kisumu. Met de bus nog 2 uurtjes richting het zuiden gereden en daar aangekomen in het prachtige hotel! Super mooie kamers en overal aapjes in de tuin, 3 zwembaden met uitzicht op het strand en super veel lekker en onbeperkt eten & drinken! De familie van Alkesh was er al, dus nu was iedereen weer compleet. Die avond nog gezellig met z'n alle gedanst en gedronken in een beach bar dichtbij het hotel.

Zaterdag snel onze bikini's aan en nog even een ontbijtje gescoord. Helaas werd Iris T haar ontbijt gestolen door de aapjes. Het personeel is hier allemaal bewapend met een katapult om de apen weg te jagen van het buffet. Een heuze sport, maar heel grappig om te zien. Daarna in het zwembad gezwommen waar een bar in het water zit, super handig. Nog eventjes naar het strand en dan lunchen was het plan, maar eenmaal daar werden we meegenomen door het prachtige uitzicht. Lekker zwemmen en een fotoshoot maakte het dat we uiteindelijk 2uur later gingen lunchen. Helaas onszelf niet ingesmeerd en dat hebben geweten, dik verbrand alle 4! In de avond gezamelijk gegeten met de familie en Alkesh' verjaardag gevierd. 'S avonds weer richting de beach club en doorgefeest tot zonsopkomst met een duik in de zee. Jaa we hebben onze tijd maximaal benut. Enkele uurtjes erna spullen pakken en weer richting Kisumu. Rood, moe maar zeer voldaan weer in het vliegtuig.

Snel richting bed gegaan en bijslapen van het weekend. Het is nog 1 weekje werken tot onze families komen en wij zelf ook 2 weken vakantie hebben. Het aftellen is nu echt begonnen.

In onze vakantie weken schrijven wij geen blog! We zullen wat fotootjes toevoegen aan het eerst volgende blog.

Tot over 3 weken weer,

Liefs Iris & Iris


Reacties

Fieke Flach
Geplaatst op 16 april 2019 om 08:19 uur
Wauw! Wat maken jullie toch een hoop mee. Met verbazing zit ik het allemaal te leZen. Heel veel succes nog en veel plezier met jullie vakantie.

Piet Staat
Geplaatst op 15 april 2019 om 12:48 uur
Erg leuk om te lezen weer dames, jullie beschrijven het zo goed dat ik me waan dat ik erbij ben. Veel succes en plezier weer komende week.

Plaats een reactie