Avatar Jikaira Suriel

Jikaira Suriel

Day 15

Bericht - 21 mei 2019 om 05:44 uur

Vandaag is de laatste congresdag. Wat gaat de tijd snel! Het lijkt wel alsof het dagprogramma hier sneller voorbij vliegt dan in NL. Waarschijnlijk ook wel door alle nieuwe indrukken. Je kan uren door het stadion heen kijken. Er zijn zoveel schermen. Soms weet je gewoon niet welke je moet kiezen. Dan heb je ook nog eens een conventie voor de Russische en Amharisch sprekende broeders waarvan de spreker op een apart platform op het veld staan. Zij kunnen het programma in hun eigen taal horen door middel van een radio zender. De broeders geven op het podium dezelfde (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Day 14

Bericht - 21 mei 2019 om 05:39 uur

Vandaag is dag 2 van het congres. We staan weer vroeg op, maar vertrekken wat later dan gisteren richting het congres. Gisteren waren we namelijk 1 van de eerste, omdat we ons niet bewust waren van hoe dichtbij het stadion was. Dit had wel een voordeel, want er varen heel veel broeders en zusters die erg laat binnen kwamen. Sommige zelfs pas net voor de lunchpauze. Iedereen moet namelijk voor het betreden van het terrein door de security heen en dat was iets minder goed geregeld dan nodig was. Was wel gelijk duidelijk dat als de broeders niet verantwoordelijk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Day 13

Bericht - 18 mei 2019 om 03:41 uur

Vandaag is het dan zover. Congresdag 1! 

We hebben bij aankomst in het hotel een metrokaart gekregen waar we de hele week onbeperkt mee kunnen reizen. Aangezien we deze nog maar 1x hebben gebruikt pakken we vandaag de metro naar het stadion toe. Met ons vele anderen! Het was we leuk om een horde aan mensen te zien in hun nette kelding. Op velddienst na hebben we tot nu allemaal alleen maar vrijetijdskleding aan gehad. Het is ongeveer 10 min lopen naar de metro, maar er staat om de 20 meter een broeder of zusters. Zij begroeten ons vriendelijk en (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Day 12

Bericht - 18 mei 2019 om 03:22 uur

 Het is alweer donderdag. Vandaag doen we onze laatste excursie naar het Aquarium. Het Aquarium is vlakbij het hotel dus we lopen met onze groep die kant op. Vandaag zijn we ingedeeld met voornamelijk Japanners. 

Bij het aquarium worden we weer ontvangen alsof we celebrities zijn, maar in plaats van dat het op een misplaatste vorm van aanbidding lijkt is het een uitbundige uiting van liefde. Ik heb al in verschillende landen diverse aquaria bezocht, maar deze was echt groot! Ze staan ook in het Guinness book of word records. Ik heb hier vissen gezien die ik niet kende, maar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Day 11

Bericht - 17 mei 2019 om 06:43 uur

Vandaag is onze dag vrij dat betekend dat we zelf een programma moeten bedenken. In ons geval betekend dat uitslapen. We hebben geen wekker gezet en dat betekend dat we precies wakker worden nadat het ontbijt niet meer wordt geserveerd. 
We besluiten om naar het winkelcentrum in de buurt te gaan.

We scoren hier een koffie en een bagel met bacon and egg. It was so good!!! Het winkelcentrum is niet ver van het hotel af en dat betekend dat het ook hier weer krioelt van broeders en zusters. We hadden onze badge niet om, maar besloten dit toch wel (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Day 10

Bericht - 16 mei 2019 om 07:59 uur

Vandaag begint onze dag om 07:30. Daarvoor gaan we natuurlijk nog even ontbijten. Ik besef me dat ik nog nooit zoveel dagen achter elkaar zo vroeg op ben geweest, maar eerlijk gezegd bevalt het mij wel goed. We maken toch wel lange dagen hier en zijn dan rond 22:00 echt te moe om nog wakker te blijven. 

We beginnen met de velddienst. We gaan in totaal met 7 personen in 1 auto naar het gebied. We zijn met 3 lokale broeders en met een ander echtpaar uit NL. De broeders wisselen hun beurt steeds af met een van ons. Jahir (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Day 9

Bericht - 14 mei 2019 om 15:24 uur

Vandaag start onze dag heel vroeg! We vertrekken namelijk al om 05:30 uit het hotel. Dat betekend dus dat we ruim een uur daarvoor al wakker zijn om enigszins presentabel in de lobby te verschijnen nadat we nog even door de ontbijt ruimte zijn gelopen en ons eten in een zakje stoppen zodat we dit onderweg kunnen opeten. Ook hier is weer de uitstekende voorbereiding en zorg van de broeders terug te zien, want het ontbijt is speciaal voor ons eerder open gegaan. We mogen alles pakken en meenemen wat me maar willen, maar eigenlijk is iedereen nog heel (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Day 8

Bericht - 13 mei 2019 om 14:18 uur

Vandaag vertrekken we vroeg naar Atlanta. Toen ik gisteren lag lukte het me echt niet meer om op te staan. We staan dus om 5:30 uur op om onze koffers in te pakken. Dat dit een lastig parket zou worden wist ik al, maar met heel wat geprop en geduw krijgt Jahir de koffers wel dicht. Natuurlijk gaat dit allemaal wel gepaard met opmerkingen als “Schatje, met alle respect. Waarom heb je zoveel troep bij je?!” en vragen over waarom ik zoveel schoenen bij me heb etc. Okee ik realiseer me nu ook wel dat ik meer schoenen mee (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Day 7

Bericht - 13 mei 2019 om 14:10 uur

We beginnen onze dag vandaag in Central Park, want dit stond nog op onze to-do list. Het park ligt midden in de stad en ook het beroemde Central Park Zoo uit de film Madagascar is hier te vinden. We besluiten om op zoek te gaan naar Alex, maar komen al snel tot de conclusie dat deze dierentuin kleiner is dan wij hadden gedacht en ook Alex is nergens te vinden.

Voor de lunch gaan we weer terug naar Chinatown. Aangezien we dit keer rond etenstijd aankomen is het echt een gekkenhuis! We zijn weer de enige toeristen , hahaha. De (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Day 6

Bericht - 13 mei 2019 om 14:08 uur

Als we vandaag het hotel verlaten vraagt de jongen bij de balie ons of we het naar ons zin hebben. Hij is benieuwd waar we vandaan komen. Hij zegt dat hij ons grappig vindt, want wij vertrekken altijd vroeg en dan ziet hij ons de rest van de dag niet meer. Je zou denken dat iedereen de hele dag weg is, maar blijkbaar niet. 


We gaan vandaag eerst mijn iPhone laten maken. Mijn scherm was een paar dagen voor ons vertrek gebarsten en ik twijfelde nog heel erg tussen laten maken (€170) of een nieuwe telefoon kopen, maar dat kost (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2