Avatar Jikaira Suriel

Jikaira Suriel

Day 14

Geplaatst op 21 mei 2019 om 05:39 uurVandaag is dag 2 van het congres. We staan weer vroeg op, maar vertrekken wat later dan gisteren richting het congres. Gisteren waren we namelijk 1 van de eerste, omdat we ons niet bewust waren van hoe dichtbij het stadion was. Dit had wel een voordeel, want er varen heel veel broeders en zusters die erg laat binnen kwamen. Sommige zelfs pas net voor de lunchpauze. Iedereen moet namelijk voor het betreden van het terrein door de security heen en dat was iets minder goed geregeld dan nodig was. Was wel gelijk duidelijk dat als de broeders niet verantwoordelijk zijn voor de organisatie alles een stuk minder soepel verloopt. Een broeder kwam 30 minuten later dan ons aan en heeft 1,5 uur moeten wachten. Iedereen die daarna kwam nog langer! De voorzitter had wel instructies gegeven over wat wij kunnen doen om dit vandaag te beperken en ze hadden zelfs hun excuus aangeboden terwijl het niet eens binnen hun invloed lag. Echte liefde! 

Vannacht heb ik weinig geslapen en helaas lukte het me daardoor niet om alles even goed mee te krijgen. Onderdeel waar ik vandaag naar uit heb gekeken is de DOOP! Voordat het begint proberen Jahir en ik een schatting te maken van hoeveel dopelingen er ongeveer zullen zijn. Mijn schatting is 210 en die van Jahir 250. Terwijl we onze berekeningen er op los laten zegt de zuster voor ons opeens “Ik versta jullie” in het Nederlands. Net daarvoor had ik haar al Engels horen spreken en daardoor vermoedde ik dat ze echt hier in Atlanta woonde. Tijdens de pauze raken we aan de praat en inderdaad ze woont hier al vanaf haar 10e. Haar moeder is Nederlands en woont ook in Atlanta, maar is altijd Nederlands met haar blijven spreken. Een hele lieve zuster. Ze lijkt ontzettend veel op Meghan Markle en heet Sharonda. Als de doop begint kijk ik aandacht naar de schermen. Zo bijzonder om te zien dat er zoveel mensen tegelijkertijd gedoopt worden. Er zijn 2 baden en er worden steeds 4 personen tegelijkertijd gedoopt.
Gisteren waren we pas laat thuis en daardoor is het ons niet meer gelukt om naar de winkels te gaan om snacks te halen. ‘s Morgens zei ik nog tegen Jahir dat ik er maar op ging vertrouwen dat ik heel veel snoep cadeau zou krijgen. Tijdens de pauze hebben we door al het geklets weinig tijd om nog rond te lopen. We besluiten 10 minuten voordat de muziekvideo’s begint dit toch nog even te doen. Jahir raakt direct met iemand aan de praat. Ik sta een paar meter verderop en wacht op hem. Het was alsof de hemelsluizen werden geopend. Ik kreeg zoveel cadeaus dat we eigenlijk met alle spullen maar weer terug moesten naar onze zitplaatsen. En wat denk je? Bijna alleen maar snoep!!!!

Na het congres gaan we naar Ponce City Market. We gaan natuurlijk met onze partners in crime Maria en Lynette en hebben een vast punt op het terrein waar we elkaar steeds ontmoeten. We blijven best lang hangen na het programma en hebben geen tijd afgesproken. Zolang ik geen appje heb komt het vast wel goed. Na ongeveer 2 uur lopen we de kant van het trefpunt op en toen bleek dat zij er net aan kwamen. We hebben ook met wat andere vrienden afgesproken en spreken af om elkaar te ontmoeten bij Ponce City. Dit is een soort markthal waar je alle soorten eten hebt en middenin staan allemaal stoelen en tafels. Je kunt dus kiezen waar je trek in hebt en elkaar dan bij de tafel weer treffen. Uiteindelijk is de groep best wel groot, want onze vrienden nemen ook weer vrienden mee. Na heerlijk eten en praten gaan we richting het hotel. Morgen is het zondag dus dan moeten we echt vroeg op willen we een goede plek bemachtigen. 

Bye bye friends! 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie