Avatar Jikaira Suriel

Jikaira Suriel

Day 6

Geplaatst op 13 mei 2019 om 14:08 uurAls we vandaag het hotel verlaten vraagt de jongen bij de balie ons of we het naar ons zin hebben. Hij is benieuwd waar we vandaan komen. Hij zegt dat hij ons grappig vindt, want wij vertrekken altijd vroeg en dan ziet hij ons de rest van de dag niet meer. Je zou denken dat iedereen de hele dag weg is, maar blijkbaar niet. 

We gaan vandaag eerst mijn iPhone laten maken. Mijn scherm was een paar dagen voor ons vertrek gebarsten en ik twijfelde nog heel erg tussen laten maken (€170) of een nieuwe telefoon kopen, maar dat kost je ook zo weer €700. Dan moet ik ook nog de overstap naar Huawei maken want een Apple kost het dubbele en dat vind ik echt te veel geld. Zeker voor wat ik met mijn toestel doe nml appen, mailen en mijn agenda. Ik maak amper foto's! Na wat zoeken online vind ik een reparatie center die mijn glas voor $69 kan vervangen en de recensies zijn lovend! Ben echt blij dat mijn scherm weer mooi is. Ik snap nooit hoe mensen met een kapotte scherm rond blijven lopen. Elke keer als ik hem vast had schaamde ik me gewoon als ik zag dat iemand naar me telefoon keek.

Tussen de middag gaan we naar China Town.  Zodra we honger hebben gaan we een willekeurig restaurant binnen. Als ik naar binnen kijk zie ik veel Chinezen zitten dus dat is altijd een goed teken. We lopen langs aquaria met vis en krab, want dat wordt allemaal vers gemaakt. Als we eenmaal binnen komen zie ik alleen maar Chinezen. We worden bijna weg gestaard zo ongebruikelijk lijkt het wel dat er toeristen binnen wandelen. Dat het zo niet toeristisch is dat kunnen we ook terug te zien aan de prijzen. Maaltijden zijn tussen de $5 en $10. Daar waar we normaal net zoveel uitgeven als dat we in NL doen. Op het metrostation zien we zusters met de stand staan. Natuurlijk moeten we even snel een foto nemen! 

Verder hebben we vandaag vooral heel veel gelopen. Ik kan echt zo genieten van de mensen hier in NYC. De mentaliteit hier is echt anders. Iedereen geeft graag complimenten of ze je nou kennen of niet of ze snel voorbij lopen of stil staan naast je. Zodra ze maar iets aan je zien wat ze leuk vinden dan krijg je het te horen. Er valt veel te zeggen over Amerikanen maar ze zijn iig geen haters daar kan ik nog wel wat van ke. Ook op straat en bij de metrostations komen we het een na het andere talent tegen. Iedereen probeert een beetje bij te verdienen met dat waar zij goed in zijn. Dansen, comedie of het bespelen van een instrument we hebben het allemaal gezien.


Reacties

SV
Geplaatst op 13 mei 2019 om 16:11 uur
Leukk man! Zouden ze in nl ook wat meer mogen doen ;P Complimentjes geven

Plaats een reactie