Avatar Jikaira Suriel

Jikaira Suriel

Day 13

Geplaatst op 18 mei 2019 om 03:41 uurVandaag is het dan zover. Congresdag 1! 

We hebben bij aankomst in het hotel een metrokaart gekregen waar we de hele week onbeperkt mee kunnen reizen. Aangezien we deze nog maar 1x hebben gebruikt pakken we vandaag de metro naar het stadion toe. Met ons vele anderen! Het was we leuk om een horde aan mensen te zien in hun nette kelding. Op velddienst na hebben we tot nu allemaal alleen maar vrijetijdskleding aan gehad. Het is ongeveer 10 min lopen naar de metro, maar er staat om de 20 meter een broeder of zusters. Zij begroeten ons vriendelijk en wijzen ons welke kant we op moeten. We vertrokken rond 7:15 van het hotel dus moet je voorstellen hoe vroeg zij er al stonden. Als we bij het stadion aankomen moeten we eerst door de security controle heen. En dan komen we binnen in het stadion. Echt bijzonder om te zien hoe groot het is en dat niet heel veel later dit stadion zal vol lopen met allemaal broeders en zusters. 

In het begin van het programma was het echt even wennen aan het geluid, maar des te meer mensen er in het stadion binnen kwamen des te minder de echo werd.  De dag is echt voorbij gevlogen! We zaten nu best hoog in het stadion en hadden een leuk uitzicht maar het was ook heel fris. De airco staat goed aan. Het is buiten 31 graden dus het dak van het stadion openen is niet zo verstandig! Als we tijdens de pauze door de hal heen lopen krijgen we allemaal cadeautjes in onze handen gedrukt. We zien vandaag veel meer kinderen dan de rest van de week en die rennen echt naar je toe als ze zien dat je een delegate bent om je een cadeau of knutselwerk te overhandigen. Delegates hebben een witte keychain om hun nek hangen en plaatselijke broeders een groene. Dus we zijn makkelijk te herkennen. Maar wat denk je? Er is ook een zuster die Jahir een stropdas cadeau doet en mij een sjaal. Die qua kleur ook nog bij me outfit past dus die kan ik ‘s middags lekker als bedekking tegen de kou gebruiken. De spreker van het besturend lichaam die we hadden was broeder Lett en we hadden in totaal 41.921 aanwezigen!

Na het congres gaan we samen met Maria, Lynette en Tracey nog wat eten. Cubaans! We hadden dit allemaal nog nooit gedaan maar waren van mening dat dit het beste restaurant so far was in ATL. We praten over wat we mee baar huis gaan nemen van de ervaring die we deze week hebben opgedaan. De conclusie is eigenlijk bij iedereen hetzelfde.

1) het heeft ons leven veranderd 
2) we wisten dat we de waarheid hadden maar zijn daar nu nog veel sterker van overtuigd 
3) onze band met Jehovah  is sterker geworden, omdat we zijn eigenschappen en liefde hebben ervaren dmv de ervaringen die we hebben opgedaan en de programma’s die voor ons bereid zijn
4) de broederschap is zo kostbaar en iedereen is écht je familie 
5) we moeten nog harder ons best gaan doen om onze waardering te uiten 
6) We kunnen de mooiste lezingen, lectuur en video’s hebben die ons inzicht geven maar de persoonlijke ervaring zoals wij dat hebben beleefd kan nooit worden vastgelegd 

En als laatste....als er weer een internationaal congres komt dan melden wij ons AAN!!!!


Reacties

SV
Geplaatst op 18 mei 2019 om 20:34 uur
Echt leuk om te lezen allemaal.. Leuk gedaan jik. Ik was eerst bang dat je top 6/7 allemaal spoilers waren hahah maar gelukkig nie.. Kon ik toch lekker verder lezen ;P Geniet nog van de overige dagen in Atlanta.

Chantal
Geplaatst op 18 mei 2019 om 08:21 uur
Wat een mooie ervaringen zeg, zoals je hebt geschreven, ervaringen die wij in Jehovah’s organisatie opdoen zijn extra waardevol, als schatten. Ik heb alle verhalen gevolgd. Wat een mooie reis is dit al geweest. Geniet van de overige congresdagen!

Noemí
Geplaatst op 18 mei 2019 om 07:53 uur
Zo bijzonder geweldig is dit! Ben zo blij dat jullie dit mogen meemaken! Geniet nog van dit laatste stukje van deze bijzondere vakantie!

Plaats een reactie