Avatar Jikaira Suriel

Jikaira Suriel

Day 7

Geplaatst op 13 mei 2019 om 14:10 uurWe beginnen onze dag vandaag in Central Park, want dit stond nog op onze to-do list. Het park ligt midden in de stad en ook het beroemde Central Park Zoo uit de film Madagascar is hier te vinden. We besluiten om op zoek te gaan naar Alex, maar komen al snel tot de conclusie dat deze dierentuin kleiner is dan wij hadden gedacht en ook Alex is nergens te vinden.

Voor de lunch gaan we weer terug naar Chinatown. Aangezien we dit keer rond etenstijd aankomen is het echt een gekkenhuis! We zijn weer de enige toeristen , hahaha. De ervaring is daardoor een stuk leuker. De borden met eten vliegen ons om de oren. Wat kunnen die Chinezen eten zeg. We zitten vlakbij de lift waar het eten in aankomt. Als iemand vis besteld zien we dus ook hoe deze wordt gevangen uit het aquarium vervolgens via de lift naar beneden gaat en niet heel veel langer daarna gebakken op het bord ligt. Op het metrostation zagen we trouwens ook de broeders weer met een stand staan. We zwaaien naar ze terwijl we langslopen en een broeder die er gisteren ook stond herkend ons en roept heel hard en blij: “Hi friends. You’re back again. So nice to see you. Take care!” Je ziet de mensen om ons heen kijken en denken. Zijn dat jullie vrienden?!    Yes, we are!!! 


We lopen richting de metro langs Little Italy. We gaan nu naar het MET Museum. We hebben een tour geboekt, namelijk The bible and American history. We hebben een privétour die wordt geleid Door een broeder. Als we aankomen bij het trefpunt zie ik een hal vol broeders en zusters. Er waren verschillende groepen met mensen uit alle landen! Jahir was in eerste instantie niet heel erg enthousiast over een trip naar het museum, maar daar is hij snel van terug gekomen. Het was echt ontzettend leerzaam! Mochten we ooit weer naar NYC gaan dan doen we zeker nog een keer een andere tour. We hadden vooraf afgesproken om samen nog naar het dak te gaan, want voor NewYorkers is een rooftop wat voor ons een terrasje is. Aangezien we niet meer naar Empire State Building zijn gegaan wilden we wel graag vanaf hier het uitzicht zien. Schijnt namelijk net zo mooi te zijn, maar dan gratis en zonder al die lange rijen. Aan het einde van de tour stelt Joël(gids) voor om samen naar de rooftop te gaan. Dit maakte het natuurlijk nog leuker. We hebben daar samen nog lekker staan praten. Zo waren er 3 zusters uit Finland die net terug kwamen van het dienen in Dominicaanse Republiek en 1 van hun komt naar het congres in NL. Dus haar hebben we natuurlijk direct bij ons uitgenodigd. De rest ging redelijk snel weg en wij waren nog in gesprek met een zuster uit Dan Diego. We hebben met haar ook echt nog lang gesproken over hoe wij in de waarheid zijn gekomen of haar levenservaringen. Ik denk dat we wel 3 keer afscheid hebben genomen en dan praat je toch weer door. Ze was zo lief! Ze boodt ons zelfs aan om haar op te zoeken als we ooit naar de westcoast komen en dat we dan in haar appartement kunnen verblijven. Hmmm...dat houden we zeker in gedachte Lisa! We gaan nu snel terug naar het hotel, want we hebben om 20:00 gereserveerd bij het sushirestaurant. Na het eten zijn we helemaal kapot. Het is echt bizar hoeveel km’s wij wel niet op een dag afleggen. Normaal zijn mijn citytrips altijd 1-3 dagen dan gaat het nog wel maar nu kan ik echt niet meer. We besluiten even te gaan liggen om daarna de koffers te pakken.


Reacties

SV
Geplaatst op 13 mei 2019 om 16:18 uur
Ohh toff man dienen in domi, ook toevallig.. Wat zijn onze broeders en zusters allemaal zo vriendelijk lief ondanks dat ze jullie nooit eerder hebben gezien. Ik ben blij voor jullie!

Plaats een reactie