Avatar Long Ngo

Long Ngo

Ngapali beach 12 - 15 december

Bericht - 15 december 2017 om 20:21 uur

Ik schrok om half 7 wakker, kut mijn wekker ging niet af door mijn lege telefoon. Een slechte gewoonte om met muziek in te gaan slapen. Daarnaast heb ik ook maar 1 ingang van mijn telefoon wat het helemaal top maakt, ik blijf niet lang meer bij Apple. Gelukkig was de transfer er nog niet en kon ik alles nog redelijk relaxt inpakken. Ik had zelfs tijd voor een ontbijtje. Vervolgens werd ik opgehaald in een mini truck en zat er een meisje uit Tsjechië, Iveta, achterin. Zij ging dezelfde reis als ik maken, ben ik gelukkig niet de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bagan 10 - 11 december

Bericht - 15 december 2017 om 20:19 uur

De volgende dag kon ik eindelijk uitslapen tot tien voor tien om net op tijd het uitstekende ontbijt te kunnen krijgen. De uitchecktijd was om 11 uur en dat haalde ik met gemak (sarcasme). Ik liep vervolgens een kilometer of 5 naar het paleis toe. Deze zit namelijk in het centrum tussen hoge muren, waar weer een grote gracht omheen ligt. Redelijk irritant dat alle scootertaxi’s mij niet met rust wilden laten. Tuurlijk willen zij geld verdienen. Maar als ik al 3x nee heb gezegd moet je je er ook maar bij neerleggen. Mijn tactiek om te zeggen dat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Kalaw, Inle Lake & Mandalay 4 - 10 december

Bericht - 15 december 2017 om 20:18 uur

Tijdens de rit maakten we een tussenstop voor avondeten. Het leek wel op een kermisattractie met al die lichten. Gelukkig is het eten wel degelijk hetzelfde als in Vietnam. Ik bestelde een salade (Vietnamees Goi met Garnalen) en rijst met kip. Ik voelde me een beetje schuldig richting mijn medereizigers. De salade bestond uit knoflook en uien, geweekt in azijn. Zelf vond ik het heerlijk, maar mijn adem zou verschrikkelijk ruiken. Eenmaal terug in de bus liet de chauffeur de rest schrikken. Het zat namelijk voor de helft nog niet vol en hij verplaatste de bus. De schrik in (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Rangoon, Myanmar 1 - 3 december

Bericht - 10 december 2017 om 11:26 uur

In de ochtend nam ik een douche en was al bijna ingepakt. Een paar kleine dingetjes nog en ik had letterlijk alle tijd van de wereld. Om 10 uur zat ik in de taxi en rond half 11 kwam ik aan voor mijn vlucht. Die zou om 13.00 uur zijn, maar was al verplaatst naar 13.40 uur. Ach ik heb dan nog steeds meer dan een uur om in Maleisië over te stappen. Maar het blijft riskant. En dat heb ik ondervonden ook, rond 14.00 uur zat ik in het vliegtuig en duurde het vrij lang voordat we vertrokken. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De laatste week 27 - 30 november

Bericht - 10 december 2017 om 10:42 uur

Eerder had Sanne mij toegezegd een bedrag over te maken als donatie. Wat volgde was typisch Sanne, na wat te hebben gepraat stuurde hij een bericht in de groepsapp van de familie. De reacties waren superpositief en het uiteindelijke bedrag stond maar liefst op €900! Ik sprak met mijn ouders en kreeg de suggestie van Bac Ba om het te verdelen over Nepal en Myanmar. Een superidee, aangezien er veel mensen baat bij hebben. Ik ging het weekend aan de slag door adressen en telefoonnummers te verzamelen. Ik kreeg 4 contacten voor 4 plekken.

Op maandag ging ik op pad (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mate en KAT-Center 12 - 24 november

Bericht - 01 december 2017 om 07:16 uur

Na een lang en een heel relaxt weekend ging ik naar een klein gehuchtje toe om daar een constructiewerk te doen. We werden geïnformeerd wat handig was om mee te nemen. De backpack was iets meer dan de helft vol en zou ik nog vol kopen met eten, aangezien de dichtstbijzijnde winkel 3 uur lopen zou zijn. Onze coördinator was Lok, wat voor mij natuurlijk wel erg makkelijk was om te onthouden. Een hele relaxte man van 35, die je volgens mij niet gek kan krijgen. We waren met 6 in totaal, 3 mannen en 3 vrouwen een goede (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Lang Tang trekking 29 oktober - 9 november

Bericht - 10 november 2017 om 06:03 uur

Johannes, een Duitse vrijwilliger van 17, en ik hadden een toffe trekking gevonden van zo’n 12 dagen. Het Lang Tang gebied ten noorden van de hoofdstad Kathmandu is een minder populaire trekking dan bijvoorbeeld de Annapura of Mount Everest Basecamp. Maar dat maakte het wel gaaf, minder toeristen, minder vanzelfsprekende routes en meer uitdagingen. We gingen op zondagochtend richting de chaotisch oogende bushalte. Eerst moesten we nog geld halen, wat natuurlijk nooit vlekkeloos verloopt in Nepal. Johannes moest noodgedwongen overstappen naar de creditcard, wat meer kosten met zich meebrengt. Uiteindelijk hadden we voldoende geld, zo’n €250. We gingen op (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

’Adventure’ week 22 - 27 oktober

Bericht - 09 november 2017 om 15:08 uur

‘De week begon op zondag met een busreis van ongeveer 4 uurtjes. We werden naast de weg gedropt, waar een aantal instructeurs ons op zate te wachten. We trokken onze zwemkleding, omdat we gingen raften. We werden in 2 boten verdeeld en gingen de rivier op. Het was niet heel bijzonder, maar het mooie was dat je de andere van de boot mocht trekken. Het werd een beetje piraatje spelen met opgegroeide kinderen. We kregen uiteraard Dal Bhat als middageten en kwamen vervolgens aan op de locatie. We gingen naast de rivier kamperen. De tenten waren al opgezet en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Vrijwilligerswerk Kathmandu 16 oktober - 20 oktober

Bericht - 09 november 2017 om 15:04 uur

Op maandag gingen we richting het gebied om constructiewerk te verrichten. Het ging om het KAT (Kathmandu Animal Treatment) Center, waar een tweede locatie op 10 minuten afstand geopend zou worden ergens in 2018. We waren met een flinke groep van ruim 10 man. Het project was al enige tijd begonnen. Het zou een opvangcentrum worden voor honden en katten, waar de vorige opvang was verwoest door de aardbeving van 2 jaar geleden. Het oude gebouw was al gesloopt en waren ze nu voorzichtig bezig de muren weer op te bouwen. We hadden vrij zwaar werk voor de boeg, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Kathmandu 14 oktober - 15 oktober

Bericht - 16 oktober 2017 om 16:46 uur

We gingen het weekend lekker relaxt in en wilden van onze vrijheid genieten. Ik verbleef in een hotel en we gingen met een groepje van 6 mensen op zaterdag uiteten en deden nog wat drankjes. De dag erna was een chilldag en zou ik nog een nachtje blijven om van de vrijheid te genieten. We aten die avond nog een lekkere hotpot in een Chinees restaurant.

Geen foto’s deze keer, aankomende week ga ik bezig met de constructie van een dierenverblijf. 
0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3