Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

Momenteel is nikkilyka bezig met de reis Buitenlandervaring. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van nikkilyka

Blijf op de hoogte van de reisblog van nikkilyka door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Gebruik maken van mooi weer

Bericht - 05 juni 2021 om 10:02 uur

(Bij onderstaand verhaal zijn weer twee nieuwe fotoalbums toegevoegd en een nieuw filmpje)

Het is niet vaak dat het in Schotland mooi weer is, en dus heb ik daar de afgelopen week goed gebruik van gemaakt. Hier was ik zeker niet de enige in! Het was voor de Britten namelijk een lang weekend, omdat zij in mei twee vrije maandagen hebben om een lang weekend te vieren, gewoon omdat het kan. De grote hoeveelheid campers en caravans die ik heb zien rijden liet wel zien dat zij hier dan ook zeker gebruik van maakten.

Op zaterdag heb ik zo'n anderhalf uur (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Motor tochtje naar het noorden

Video - 30 mei 2021 om 18:35 uur

Tripjes in mei

Bericht - 28 mei 2021 om 19:14 uur

Het weer is beter, de maatregelen zijn beter, de zomer komt eraan, kortom: er is meer te doen.
Daar heb ik dan ook zeker gebruik van gemaakt, en daar blijf ik gebruik van maken zolang het nog kan! Hierbij een korte samenvatting van de dingen die ik in de afgelopen weken heb ondernomen.

Als je naar beneden scrollt in mijn tijdlijn, is er een video gelinkt over mijn bezoek naar Edinburgh Zoo. Ik was met mijn verjaardag in oktober ook al naar de dierentuin geweest, maar aangezien ik met mijn Diergaarde Blijdorp abonnement gratis naar binnen mag, wilde ik nog een (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Edinburgh zoo

Video - 28 mei 2021 om 18:41 uur

Over dagtripjes en verkiezingen

Bericht - 06 mei 2021 om 15:13 uur

Een dag na mijn bezoek aan de watervallen uit mijn vorige verslag ben ik meteen weer aan de wandel gegaan. De rivier Kelvin, die uitkomt op de Clyde, heeft een wandelpad langs het grootste deel van de rivier. Om te voorkomen dat ik de hele route heen en terug moest lopen, ging ik met de bus in plaats van met de fiets. Van Dawsholm park, waar ik ook eerder al iets over schreef, ben ik in een klein uurtje naar Kelvingrove park gelopen, midden in de stad. Ondanks dat je midden door Glasgow loopt, heb je totaal niet het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Clyde Falls

Video - 22 april 2021 om 21:23 uur

De Falls of Clyde

Bericht - 22 april 2021 om 21:22 uur

Het weer is schitterend en de reisrestricties zijn opgeheven, dus het was hoog tijd om weer eens een waterval van mijn lijstje af te strepen. Of eerlijk gezegd, een serie van drie watervallen, die gezamenlijk de Falls of Clyde worden genoemd.

Onderweg hierheen rijd je al constant naast de rivier. Het is echt een vallei, met de rivier laag in het midden, en heuvels aan beide kanten. De weg bevindt zich veelal ongeveer halverwege de heuvels, waardoor er genoeg haarspeldbochten waren om je goed zorgen te maken, en steile hellingen en dalingen tot wel 14%. Het zag er wel uiterst (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Langzaam richting meer vrijheid

Bericht - 11 april 2021 om 18:34 uur

Het is 11 april en het zicht op de 26e nadert vlug. Sinds goede vrijdag mag je nu met drie anderen buiten afspreken in plaats van met maar 1, en vanaf tweede paasdag zijn de kappers weer open, evenals een deel van de winkels. Hieronder vallen o.a. meubelwinkels als IKEA, tuincentra, en babywinkels. Ik heb direct een afspraak bij de kapper gemaakt, maar was natuurlijk al veel te laat en moet nu alsnog tot de 26e wachten tot ik mijn afspraak heb...

Maar goed, met het zicht op mogelijkheden doe ik ook mijn best om weer meer buiten te komen. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 07 april 2021

Status update - 07 april 2021 om 00:51 uur

Hoi allemaal, ik heb een nieuwe video geplaatst van een recente motor trip. Ook hoorde ik dat het niet helemaal goed ging met de e-mails.. Hoop dat het beter is

Motor ritje op 3-4

Video - 07 april 2021 om 00:50 uur

Pagina: 1 2 3