Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

Momenteel is nikkilyka bezig met de reis Buitenlandervaring. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van nikkilyka

Blijf op de hoogte van de reisblog van nikkilyka door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Opvallende dingen in Schotland pt. 1

Bericht - 21 november 2020 om 13:59 uur

EDIT: Na het schrijven kwam ik erachter dat deze blog een stuk langer is dan mijn anderen tot nu toe, oeps.. Bereid je voor!


Dit is een ander soort blog post dan je normaal van mij krijgt, maar er zijn best wel veel kleine dingetjes die me opvallen sinds ik hierheen verhuisd ben. Deze dingen zijn vaak niet het noemen waard in een andere blog, maar zijn toch leuk om te delen. De dingen die mij opvallen zijn zeker geen afspiegeling van alle bijzondere dingen hier, en zeggen waarschijnlijk meer over mij dan over Schotland, maar ik hoop dat jullie (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Op zoek naar watervallen

Bericht - 06 november 2020 om 16:46 uur

Ik ben dol op watervallen en ik heb mezelf voorgenomen om zo veel mogelijk Schotse watervallen te bekijken nu ik hier ben. Deels omdat ik dus dol op watervallen ben, maar deels ook zodat ik iets te doen heb en een reden heb om mijn huis uit te gaan op sommige dagen.

Na enig zoeken kwam ik uit bij twee watervallen die op slechts een half uur rijden lagen. Over de eerste was ik het meest enthousiast. Deze plek, genaamd de Devil's Pulpit, gelegen in het kleine gebied Finnich Glen, is namelijk ook gebruikt voor een scene in de fantasy-serie (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Watervallen

Video - 06 november 2020 om 16:13 uur

Update na twee maanden

Bericht - 25 oktober 2020 om 15:04 uur

Ondanks dat het voelt alsof ik Nederland al ontzettend lang niet gezien heb, zijn er pas twee maanden voorbij. Het zijn twee gekke maanden geweest, en de maanden die volgens zullen hoogstwaarschijnlijk niet veel anders zijn. Het is echt niet altijd makkelijk, en het coronavirus heeft een grote impact op hoe ik deze tijd beleef. Desalniettemin probeer ik me te vermaken en bezig te houden.

Zo ben ik vorige week op mijn verjaardag naar Edinburgh Zoo geweest. Erg bijzonder was het niet, het is een oude dierentuin met in verhouding nog vrij veel kleine hokken. De nieuwe hokken zijn wel (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Bezoek aan Stirling Castle

Bericht - 11 oktober 2020 om 13:29 uur

Hier ben ik alweer met een nieuwe blog update, zo snel in een paar dagen... Dit keer is het voornamelijk zodat mijn geheugen me niet in de steek laat, omdat ik alle leuke feitjes die ik heb opgedaan gisteren helaas voor een groot deel al vergeten ben en over een paar dagen is alles waarschijnlijk weg, als ik het niet opschrijf. Dus vandaar dat ik het nu met jullie deel.

Stirling Castle is typisch zo'n voorbeeld van een kasteel dat nooit af was. In plaats van iets in één keer bouwen zoals de bedoeling was, hebben generaties koningen en andere (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Nieuwe foto's!

Bericht - 09 oktober 2020 om 19:33 uur

Hoi allemaal! Ik heb wat nieuwe foto's geüpload in twee nieuwe albums. Eentje over mijn bezoek aan de botanische tuinen van afgelopen dinsdag, en eentje over mijn bezoek aan de necropolis van vandaag. Beiden heb ik vorig jaar ook al bezocht, maar ik ben altijd fan van planten en dit keer was de necropolis een bezoek met mijn huisgenoten, dus wat het een goede reden om ze beter te leren kennen.
1 reactiesPlaats een reactie

Update: mijn huisgenoten

Bericht - 05 oktober 2020 om 18:12 uur

Omdat er niet superveel bijzonders gebeurt op dit moment schrijf ik bij deze een berichtje over mijn huisgenoten, omdat ik weet dat mensen daar toch ook wel benieuwd naar zijn. Hopelijk komt er binnenkort weer iets leuks als ik een boeiende plaats bezoek!

De flat is nu bijna vol, we zijn met 5 van de 6 mensen. Ik heb toen ik nog alleen was bij de receptie gevraagd of de flat volgeboekt was, en zij gaven aan van wel, dus mogelijk krijgen we in de toekomst nog een laatste huisgenoot. (Heel gek, er arriveren nog steeds mensen en ik weet (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Terugblik op de eerste maand

Bericht - 24 september 2020 om 11:30 uur

Hallo allemaal! Ik heb al een tijdje niets van me laten horen, dus het werd weer eens tijd voor een nieuwe update.
Ik moet zeggen dat dat grotendeels komt omdat ik nu eenmaal niet heel veel spannends meer heb meegemaakt. Ik volg op afstand een statistiekvak in Leiden en dat kost me toch wel redelijk wat uren in de week. Daarnaast doe ik ook nog steeds een poging om mijn scriptie af te maken, want daar ben ik ook alweer een jaar aan bezig (oeps...)

Verder valt het me op dat het weer tot nu toe verbazend beter is dan ik (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Mugdock Park

Bericht - 08 september 2020 om 19:16 uur

Vandaag alweer een nieuwe update! Ik ben vandaag naar Mugdock Country Park geweest, een groot bos op nog geen halfuurtje rijden van Glasgow. Ik wilde namelijk nog graag de heidevelden zien bloeien voor het straks herfst wordt. Na slechts 5 minuten rijden bevind je je al in de bergen, wat erg indrukwekkend maar ook wel spannend is. Ik ben nog te veel met de weg bezig om echt om me heen te kunnen kijken. Je mag hier ook ongeveer 95 km/u rijden, maar gelukkig doen de meeste mensen dat niet en werd ik dus slechts één keer ingehaald (op een één (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week twee: de Britse wegen

Bericht - 06 september 2020 om 14:58 uur

Mijn tweede week in quarantaine en dus is er nog niet heel veel spannends gebeurd in mijn leven. Ik heb na enige moeite boodschappen weten te bestellen zodat ik niet naar de supermarkt hoefde (hoewel ik daarvoor een Brits telefoonnummer nodig had en dus alsnog naar de winkel moest voor een telefoon en simkaart...). Maar goed, het leven gaat verder zijn gangetje, ik had mijn eerste online college voor een keuzevak dat ik wilde volgen zodat ik me niet immens verveel hier, en ik kijk uit het raam af en toe eens naar de voetbaltrainingen.

Daarnaast ben ik deze week (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2