Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

Momenteel is nikkilyka bezig met de reis Buitenlandervaring. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van nikkilyka

Blijf op de hoogte van de reisblog van nikkilyka door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Over dagtripjes en verkiezingen

Bericht - 06 mei 2021 om 15:13 uur

Een dag na mijn bezoek aan de watervallen uit mijn vorige verslag ben ik meteen weer aan de wandel gegaan. De rivier Kelvin, die uitkomt op de Clyde, heeft een wandelpad langs het grootste deel van de rivier. Om te voorkomen dat ik de hele route heen en terug moest lopen, ging ik met de bus in plaats van met de fiets. Van Dawsholm park, waar ik ook eerder al iets over schreef, ben ik in een klein uurtje naar Kelvingrove park gelopen, midden in de stad. Ondanks dat je midden door Glasgow loopt, heb je totaal niet het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Clyde Falls

Video - 22 april 2021 om 21:23 uur

De Falls of Clyde

Bericht - 22 april 2021 om 21:22 uur

Het weer is schitterend en de reisrestricties zijn opgeheven, dus het was hoog tijd om weer eens een waterval van mijn lijstje af te strepen. Of eerlijk gezegd, een serie van drie watervallen, die gezamenlijk de Falls of Clyde worden genoemd.

Onderweg hierheen rijd je al constant naast de rivier. Het is echt een vallei, met de rivier laag in het midden, en heuvels aan beide kanten. De weg bevindt zich veelal ongeveer halverwege de heuvels, waardoor er genoeg haarspeldbochten waren om je goed zorgen te maken, en steile hellingen en dalingen tot wel 14%. Het zag er wel uiterst (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Langzaam richting meer vrijheid

Bericht - 11 april 2021 om 18:34 uur

Het is 11 april en het zicht op de 26e nadert vlug. Sinds goede vrijdag mag je nu met drie anderen buiten afspreken in plaats van met maar 1, en vanaf tweede paasdag zijn de kappers weer open, evenals een deel van de winkels. Hieronder vallen o.a. meubelwinkels als IKEA, tuincentra, en babywinkels. Ik heb direct een afspraak bij de kapper gemaakt, maar was natuurlijk al veel te laat en moet nu alsnog tot de 26e wachten tot ik mijn afspraak heb...

Maar goed, met het zicht op mogelijkheden doe ik ook mijn best om weer meer buiten te komen. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 07 april 2021

Status update - 07 april 2021 om 00:51 uur

Hoi allemaal, ik heb een nieuwe video geplaatst van een recente motor trip. Ook hoorde ik dat het niet helemaal goed ging met de e-mails.. Hoop dat het beter is

Motor ritje op 3-4

Video - 07 april 2021 om 00:50 uur

Half maart: is er al nieuws?

Bericht - 15 maart 2021 om 14:45 uur

Hallo allemaal, ik heb al weer even niks van me laten horen, mijn excuses. Ik merk dat ik het lastig vind om iets te schrijven als er niks leuks is gebeurd, omdat het veel interessanter is om iets op te mogen schrijven als ik iets nieuws heb gezien en daar leuke dingen heb geleerd of gedaan. Maar ik weet ook wel dat jullie gewoon geĆÆnteresseerd zijn in hoe het met mij gaat hier in Schotland, ook als ik niks heb gedaan.

Het is ook niet alsof ik helemaal niks heb gedaan hoor. Toen er bij jullie zo veel sneeuw en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Motor ritje op 13-3

Video - 14 maart 2021 om 22:56 uur

Een maand verder!

Bericht - 30 januari 2021 om 19:02 uur

Hallo allemaal,

Zo zijn we ineens een maand verder en is het alweer bijna februari. Ik moet zeggen dat het gebrek aan berichtjes voornamelijk komt vanwege de pandemie, die het toch lastig maakt om iets leuks te doen waar ik wat over te vertellen heb. Het feit dat ik mijn huis alleen mag verlaten voor essentiƫle zaken is nu niet de meest ideale situatie voor het bijhouden van een reisblog.

Ik kan me voorstellen dat jullie net als ik ontzettend coronamoe zijn. De dagen zijn lang en eentonig en hebben weinig ritme. Door het gebrek aan een baan of een drukke (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Motor trip terug naar huis

Video - 30 januari 2021 om 18:43 uur

Pagina: 1 2 3