Avatar Martijn Kaelen

Martijn Kaelen

Terug in Nederland

Bericht - 11 juli 2017 om 15:28 uur

Om het afgelopen half jaar op papier af te sluiten zit ik nu in het veilige ’s-Hertogenbosch in de tuin dit verhaaltje te schrijven. Ik ben inmiddels weer een maand in Nederland en mag jullie mededelen dat het afgelopen halve jaar in ieder geval niet zonder resultaat is gebleven. Ik ben namelijk afgestudeerd met jawel, een 8 voor mijn afstudeeronderzoek en mag me nu ingenieur (ing.) Gezondheidszorg Technologie noemen. Maar hier wil ik het eigenlijk helemaal niet over hebben. Ik wil even terugblikken op mijn bijzondere periode in Ghana. Mis ik het? Ontzettend. Mis ik de mensen/cultuur/klimaat daar? Ja. Ga ik er nog is terug? Ongetwijfeld. Snel? Nee, (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Einde in zicht!

Bericht - 01 mei 2017 om 19:42 uur

Waarschijnlijk is dit mijn een na laatste verhaal voordat ik alweer terug kom richting ons kikkerlandje. Mijn laatste update is alweer een tijdje terug, dit komt mede doordat ik aan de bak heb gemoeten voor mijn afstudeerstage en niet ook nog is thuis een aantal uren achter mijn laptop wilde doorbrengen. Vandaag is het 1 mei en een nationale vrije dag in Ghana.. de dag van de arbeid.. heb nog niet ontdekt welke arbeid, maar een vrije dag is een vrije dagJ   Met mijn gastgezin gaat alles echt super, vooral met Aziz ga ik er vaak op uit en (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Molé National Park, Asa Baako Music Festival en een bezoekje aan het ziekenhuis:0

Bericht - 29 maart 2017 om 21:23 uur

(Waarschuwing: dit is een joekel van een bericht)

Hallo lieve mensen,

Verhaaltje numero 7, update op week 13 van de 23. Dit keer heb ik mijn verhaal in kopjes geschreven, om jullie tussendoor de mogelijkheid tot ademen te bieden.
Op naar Mole National Park met de oudjes! Mole is toch wel een van de dingen die je gezien moet hebben als je naar Ghana gaat. Het grootste wildlife park van Ghana waar 4 van de big five dieren te zien zijn, alleen de neushoorn ontbreekt hier. Samen met de privé chauffeur van pa en ma rijden we vanuit Tamale richting Mole. De chauffeur heet Erick of lokaal (...)

Lees verder


11 reactiesPlaats een reactie

Eerste weken in Tamale:)

Bericht - 27 februari 2017 om 16:23 uur

Namaawu en ik lopen naar de administratie van het ziekenhuis en daar ontmoeten we Abu. Abu werkt op de Biomedical Engineering Unit/ BEU (medisch/technische dienst), de afdeling waar ik de komende maanden stage zal lopen. Hij heet me van harte welkom en laat me eerst het ziekenhuis zien alvorens hij me meeneemt naar de BEU. Het kantoor ligt net buiten het ziekenhuis en ziet er helaas niet zo goed uit als het ziekenhuis zelf. Het is eigenlijk een soort container met golfplaten dak, ik ontmoet er een aantal medewerkers en William Netty. William en Abu zullen grotendeels voor mijn begeleiding gaan zorgen en nemen ook de leiding (...)

Lees verder


15 reactiesPlaats een reactie

Doei Busua, hallo Tamale!:)

Bericht - 24 februari 2017 om 16:24 uur

Inmiddels al bijna 8 weken onderweg! Minor afgesloten met een 8, bots! Drie weken geleden alweer op maandag Busua verlaten om richting Accra te vertrekken. Onderweg naar Accra 4 dagen in Cape Coast verbleven en na 2 nachten in Accra weer bij Victoria te hebben geslapen een 12 uur durende busrit naar Tamale gepakt. Inmiddels ook begonnen in het ziekenhuis voor mijn afstudeerstage en mijn ouders dwarrelen al ergens in Ghana rond die zal ik volgende week wederzien. Goed laatste week Busua, ik geef mijn laatste workshops aan de dames waarmee ik inmiddels een mega band heb opgebouwd. Vrijwel iedere (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Eerste maand Ghana

Bericht - 29 januari 2017 om 22:56 uur

Eerste maand Ghana zit er alweer op, de tijd vliegt echt. Volgende week de laatste workshops met de vrouwengroep, afronden minor, afscheid nemen van Busua en vertrekken richting Tamale voor mijn afstudeerstage. De afgelopen twee weken is er weer veel gebeurd. Hoogtepunt het bezoekje van Hennes (vriend minor) samen een tripje gemaakt naar Nzulezu, een dorpje in de middle of nowhere, gebouwd op houten balken in een groot meer en vooral veel.. heel veel gesurft. Minder puntje was mijn gezwollen rechter arm de week ervoor. Iets van een wondje op mijn elle boog is open gegaan tijdens het surfen en ik denk daarna gaan ontsteken. Door de (...)

Lees verder


13 reactiesPlaats een reactie

Setteling in Busua

Bericht - 15 januari 2017 om 14:22 uur

Precies één week geleden dat ik iets van me heb laten horen, tijd voor een update. Met een glimlach op mijn gezicht lees ik zondagavond alle reacties op mijn laatste blog. Afgelopen weekend heb ik besteed aan het bijkomen van de eerste bijeenkomst met de ‘Busua womangroup’, in mijn slaap blijken de negertepels toch meer indruk te hebben gemaakt dan gedacht. Vandaag neemt Emmanuel me mee naar een ander omliggend dorpje genaamd ‘Dixcove’, hij verteld me dat een vriend van hem ‘Pages’ ook mee zal gaan om zijn skates uit te testen op de ‘vlakke weg’. Dixcove blijkt over een stukje geasfalteerde weg te beschikken, natuurlijk een (...)

Lees verder


18 reactiesPlaats een reactie

Vertrek richting Busua

Bericht - 07 januari 2017 om 13:08 uur

Niemand blijkt de volgende ochtend onder de indruk van de ruzie. Tijdens het ontbijt vraag ik aan Victoria wat er nou aan de hand was. Ghanese manier van dingen oplossen, buiten de politie om blijkt het antwoord. In een uur tijd neem ik afscheid van de hele familie na leuke maar vooral bijzondere dagen. Victoria nodigt me onderweg naar de bus uit om aan het einde van mijn reis terug te komen bij haar voordat ik weer naar Nederland vertrek. Onderweg naar de bus lopen we ongeveer een half uur dwars door een markt heen met volle bagage (één koffer, backpack en tas), niet te harden. (...)

Lees verder


17 reactiesPlaats een reactie

Eerste dagen in Accra

Bericht - 05 januari 2017 om 21:08 uur

Eerste dagen Accra Goed, eerste echte dag Ghana zit er bijna op. Ik zou nu inprincipe al menig A4 kunnen volschrijven van de eerste indrukken die ik in Accra (hoofdstad Ghana) heb opgedaan. Laat ik bij de vlucht beginnen.. 6 uur vliegen vanuit Amsterdam, appeltje eitje. Stoel nummer 37J waar ik volgens mijn ticket hoor te zitten blijkt al bezet door een wat oudere Ghanese man inclusief Ghanese familie +/- 15 man om hem heen. Zo flexibel als ik probeer te zijn biedt ik de man aan om op zijn stoel te gaan zitten, immers vlieg ik toch alleen. Na door de hele familie bedankt te (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie