Avatar Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Reisverslag 9 4/5 Laatste dag

Bericht - 04 mei 2017 om 21:50 uur

Vandaag is onze laatste dag in Hillcrest. De dag om alle klussen af te ronden. De laatste partij tegels was gearriveerd, dus we konden weer aan de slag. Op drie tafels hebben wij met 11 mensen gewerkt en het mozaïek voltooid.

De mannen vonden de tuin voor Woza Moya niet echt een reclame voor het tuincentrum en gingen geheel zelfstandig aan de slag. De oude planten eruit halen en in de tuin op zoek naar wat zij wel leuk vonden om nieuwe te planten. Paula was blij verrast met haar nieuwe “voortuin”.
Intussen verstevigde Andre de iets losgeraakte boekenplanken in het boekenhalletje.

Anne-Marije kwam met het idee om (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Reisverslag 8 3/5

Bericht - 03 mei 2017 om 21:29 uur

Vandaag moesten we een half uur eerder opstaan want we gingen naar de UkusaKwabasha Primary School. Om half 8 kwamen Sbu en Pamela om ons de weg te wijzen. De school ligt in een arm gedeelte van deze regio. Werden daar aller vriendelijks ontvangen door de directeur Musa Ngedi.
We gingen eerst naar de bibliotheek waar we uitleg kregen over het werk van de school. Daarna woonden we een les bij van Sbu over HIV en Aids. Hij legde het heel leuk uit ment dansen en zang. Als een kind een goed antwoord gaf kreeg hij of zij een potlood. Daarna was het voor de kinderen pauze, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Reisverslag 7 2/5

Bericht - 02 mei 2017 om 21:35 uur

Lenneke en Aad vervolgen het verhaal van de diaconale reis naar Hillcrest Aids Centre in Zuid Afrika. Het is vandaag dinsdag 2 mei 2017. Anne-Marije, Lydia Aalberberg en Lenneke gingen vroeg op pad voor hun werk in de Respite Unit.
De ploeg sloot snel aan met grote zin. We begonnen met de weekopening van Hillcrest Aids Centre waar Aad de meditatie in mocht verzorgen. Het verhaal van Bartimeus die de Heer aanriep om genezing stond daarin centraal. De Heer aanroepen in al onze onzekerheden en noden mogen we hieruit leren en ons door laten troosten en steunen.
Hierna gingen we aan het werk. De twee ploegen die werken aan (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Reisverslag 6 1/5 - Verder met klussen

Bericht - 01 mei 2017 om 21:26 uur

Vol verwachting zag Lydia A uit naar deze dag. En ja hoor om 6.15 uur stond een deel van de groep voor de slaapkamerdeur om haar toe te zingen voor haar verjaardag. Na dit feestelijke onthaal vertrokken Dagmar, Ida en Willy naar de respite unit van het  Hillcrest Aids Centre.  Voor hen was het een indrukwekkende dag vol intense belevenissen. Het verzorgen een meisje van 7 jaar , zo groot als een kind van 3 jaar, weegt nog ongeveer 10 kg en lijdt aan Aids en gevolgen van  een hersen-beschadiging.  Haar ouders waren beide overleden aan Aids en zij werd tot ze werd opgenomen in Hillcrest verzorgd door haar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Reisverslag 5 - 30/4

Bericht - 01 mei 2017 om 20:45 uur

Zondag 30 april 2017

Na een heerlijke ochtend uitslapen gingen wij om 8.00 uur  aan het ontbijt. Hierna hadden wij nog tijd voor kopje koffie, want de busjes kwamen pas op 9.15 uur. Na enige oponthoud en Sbu opgehaald te hebben kwamen wij precies om 10.00 uur aan in de kerk. Gelukkig bleek de dienst pas om 10.30 uur te beginnen en waren wij alsnog ruim op tijd aanwezig. We werden hartelijk ontvangen door de gemeenteleden en kerkeraad. Er was een speciaal plekje voor ons gereserveerd vooraan in de kerk (lees: voor de geluidsboxen). Het was bijzonder om mee te (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Reisverslag 4 29/4

Bericht - 29 april 2017 om 18:25 uur

Eerste werkdag

Vandaag stonden wij om 07:30 uur op. Heerlijk (bij)geslapen na die vermoeiende, maar mooie dag van gisteren. Het was zover, we gingen voor het eerst echt aan de slag. Deze morgen ging een groep de koffers leegmaken en uitzoeken. Je zou denken dat we weten wat in alle koffers zat. Maar nee, in een van de 20 koffers zaten drie handzagen. Ook vond Lydia A. in een van de koffers een aantal hoezen van statafels, welke haar heel bekend voorkwamen. Toch leuk om je eigen uitgeleende statafelhoezen terug te vinden in Zuid-Afrika. Aan tandpasta en tandenborstels is voorlopig (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Zuid Afrika 29/4

Video - 29 april 2017 om 18:12 uur

Status update van 28 april 2017

Status update - 28 april 2017 om 21:20 uur

Onder het kopje foto's vind u/jij een kleine foto impressie van de dag!

Reisverslag 3 28/4 Gogo Olympics

Bericht - 28 april 2017 om 20:48 uur

De Gogo Olympics

Vandaag was het dan de dag van de Gogolympics. Dit is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Hillcrest voor de 50 omagroepen in de Valley of thousand  hills. Een oma heet in het Zoeloes Gogo. Voordat je als Gogo mag mee doen moet je eerst medisch zijn goedgekeurd. Daarmee valt de helft al af. De spelen omvatten een aantal balspelen zoals voetbal, basketbal, passing the ball en nog een aantal andere bal spelen die we in Nederland niet kennen. Maar voordat we het over de spelen hebben was er nog een dingetje vooraf. Onze groep was door Hillcrest ingezet om 1000 lunchpakketten van vier (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Reisverslag 2 27-4 Feestdag!

Bericht - 27 april 2017 om 21:30 uur

27-04-2017 Hallo allemaal, Daar zijn we weer met een update van onze reis. Vandaag is het ook hier een nationale feestdag, niet de verjaardag van de koning, hier is het vandaag Republic Day. Gewoonlijk gaan veel mensen op deze vrije dag erop uit, de natuur in of naar het strand, dat hebben wij ook gedaan. Zo zijn wij met een aantal redelijk mobiele patiënten van de Respite unit naar het strand van Durban gereden. In colonne gingen we op weg, de bus met de patiënten voorop, daarachter Aad met de verpleegkundigen en tot slot volgden (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2