Avatar Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Reisverslag 5 - 30/4

Geplaatst op 01 mei 2017 om 20:45 uurZondag 30 april 2017

Na een heerlijke ochtend uitslapen gingen wij om 8.00 uur  aan het ontbijt. Hierna hadden wij nog tijd voor kopje koffie, want de busjes kwamen pas op 9.15 uur. Na enige oponthoud en Sbu opgehaald te hebben kwamen wij precies om 10.00 uur aan in de kerk. Gelukkig bleek de dienst pas om 10.30 uur te beginnen en waren wij alsnog ruim op tijd aanwezig. We werden hartelijk ontvangen door de gemeenteleden en kerkeraad. Er was een speciaal plekje voor ons gereserveerd vooraan in de kerk (lees: voor de geluidsboxen). Het was bijzonder om mee te maken hoe de gemeenteleden de dienst intens beleefden. Het was een dienst met vele muzikale hoogtepunten. 

Vervolgens waren wij bij Sbu en zijn vrouw Nonhlanhla uitgenodigd voor de lunch. Na een hartelijk en liefdevol ontvangst van Nonhlanhla en Sbu werden we aan een koninklijk mooi gedekte tafel gepositioneerd. Nonhlanhla, haar zus en een vriendin hadden zich ZEER ZEER ZEER uitgesloofd om het lekkerste eten voor ons klaar te maken. Uit de mooie porseleinen schalen kwamen smaakvolle traditionele zulu gerechten. Een mooie puntige schaal trok onze aandacht. Echter hier dorsten we hier niet aan te beginnen. Later bleek ons voorgevoel te kloppen. In de schaal zaten …………. overheerlijke uitgebakken ingewanden. Slechts 1 dappere reisgenoot heeft zich hier aan gewaagd. Na een heerlijk toetje zijn we met ons allen op de foto gegaan en weer terug naar Vuleka gereden. 

In de avond zijn we gewapend met overheerlijk ruikende hapjes naar Hillcrest Methodist Church gegaan. Hier hebben we vooraf aan de dienst ons lied geoefend. Een dapper trio durfden het aan om gewapend met een gitaar en microfoons het podium op te gaan. De overige groepsleden hebben het dappere trio ondersteund met het zingen van het mooie lied; tienduizend redenen. Andrew heeft een mooie dienst geleid. Tijdens de dienst werd een kwartet aan groepsleden geïnterviewd over de onderliggende gedachten waarom we deze reis zijn gaan maken, de werkzaamheden bij Hillcrest en de overeenkomsten en verschillen tussen de kerken. Tot slot hebben we de dienst afgesloten het zegenlied; Ga met God en Hij zal met je zijn. Na de dienst hebben we de gemeenteleden ontmoet en het onder het genot van de meegebrachte hapjes nog even nagepraat. 

Teruggekomen in Vuleka kunnen we niet anders zeggen dat het een geweldige dag was met mooie ontmoetingen. 

Groetjes, Ida en Annelie


Geef zuidafrika2017 een extra fijne vakantie cadeau!

zuidafrika2017 gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan zuidafrika2017 meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Anke
Geplaatst op 01 mei 2017 om 23:04 uur
Top gedaan meiden op het podium!

Plaats een reactie