Avatar Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Reisverslag 9 4/5 Laatste dag

Geplaatst op 04 mei 2017 om 21:50 uurVandaag is onze laatste dag in Hillcrest. De dag om alle klussen af te ronden. De laatste partij tegels was gearriveerd, dus we konden weer aan de slag. Op drie tafels hebben wij met 11 mensen gewerkt en het mozaïek voltooid.

De mannen vonden de tuin voor Woza Moya niet echt een reclame voor het tuincentrum en gingen geheel zelfstandig aan de slag. De oude planten eruit halen en in de tuin op zoek naar wat zij wel leuk vonden om nieuwe te planten. Paula was blij verrast met haar nieuwe “voortuin”.
Intussen verstevigde Andre de iets losgeraakte boekenplanken in het boekenhalletje.

Anne-Marije kwam met het idee om een Zegenlied in de Respite Unit met de hele groep te zingen. Het mocht en zo stonden wij tussen de patiënten en deden ons best. De mensen vonden het wel leuk en , heel Afrikaans, werd er met een lied bedankt . Lenneke, Annelie en Anne-Marije bleven nog langer en hebben professioneel voor iedereen in de ruimte liederen gezongen. Anne-Marije speelde bij alles op de gitaar.

Wij werden getrakteerd op taart met thee of echte koffie. Candace heeft ons uitgebreid bedankt voor al het goede werk; voor de aanwezigheid op het terrein zelf en ook in de vallei. Gezamenlijk hebben wij de afgelopen dagen geëvalueerd. Het was voor de mensen hier heel bijzonder, om tijdens de gogolympics een groep niet donkere vrouwen mee te zien doen. Cwengi vond dit een opsteker voor het hele evenement.

De opname met een groet voor de intrededienst van ds. Dankers hebben wij staande om het voltooide mozaïek heen gemaakt. De groet en het lied kunnen jullie dus in de dienst horen!

In de middag stond nog een bezoek aan een buitenschoolse opvang in de township Molweni op het programma. Wij vinden het moeilijk om hierover te schrijven. De situatie maakte een treurige indruk op ons. Ondanks alles zijn er mensen met passie aan het werk om kinderen iets te leren en met hen te spelen en te zingen. Je kunt veel spelletjes doen met een bal en een paar pionnen. Wij mochten meedoen en Aad heeft gekeept. Hij vond het moeilijk om de kinderen te laten scoren.  De kinderen hebben ons bedankt met een dans, een gedicht en liederen. 

Met elkaar hebben wij de dodenherdenking op de Dam via internet gevolgd en voelden ons heel verbonden met thuis.

Dit was de laatste dag van de diaconale reis; vanaf nu hebben wij “vakantie”, wij hoeven niet meer te werken en stoppen met het schrijven van deze blog.

Helaas verlaat Hans onze groep om terug naar Nederland te vliegen. Wij hebben vanavond afscheid van hem genomen. Hij zal bij de dienst in de Dorpskerk zijn.

Groetjes,
Sjaak, Kees en Dagmar
Geef zuidafrika2017 een extra fijne vakantie cadeau!

zuidafrika2017 gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan zuidafrika2017 meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Peter en Joke
Geplaatst op 05 mei 2017 om 16:29 uur
Ha 'Hillcresters', wat zal alles een diepe indruk op jullie nalaten. Veel gezien, veel gedaan, veel om vast nooit meer te vergeten... We kijken uit naar jullie en naar alle verhalen en indrukken. Maar nu eerst op zoek naar The Big Five en genieten van heel veel natuurschoon. Groet, Joke en Peter

Anke
Geplaatst op 05 mei 2017 om 00:04 uur
Mooi werk gedaan! Een fijne en welverdiende vakantie voor jullie allemaal. Geniet ervan!

Plaats een reactie