Avatar Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Diaconale Reis Hillcrest Aids Centre

Reisverslag 2 27-4 Feestdag!

Geplaatst op 27 april 2017 om 21:30 uur27-04-2017 Hallo allemaal, Daar zijn we weer met een update van onze reis. Vandaag is het ook hier een nationale feestdag, niet de verjaardag van de koning, hier is het vandaag Republic Day. Gewoonlijk gaan veel mensen op deze vrije dag erop uit, de natuur in of naar het strand, dat hebben wij ook gedaan. Zo zijn wij met een aantal redelijk mobiele patiënten van de Respite unit naar het strand van Durban gereden. In colonne gingen we op weg, de bus met de patiënten voorop, daarachter Aad met de verpleegkundigen en tot slot volgden er 2 busjes met ons erin. Onderweg passeerden we een verkeerscontrole, het patiëntenbusje en Aad mochten doorrijden, maar de busjes waar in wij zaten werden allebei aangehouden. Er vond een grondige inspectie plaats, wij schoten nog even allemaal in de gordels en maakten ons zorgen om het feit dat niet iedereen zijn paspoort bij zich had. De gordels kregen geen aandacht, en wijzijn helemaal niet geïnspecteerd. Het bleek puur te gaan om hoe de busjes eruit zagen. Na een bekeuring voor een slechte band konden we dus gewoon weer doorrijden en we waren nog geen minuut onderweg of de chauffeur had zijn smartphone alweer in zijn hand. We vonden elkaar terug en kwamen veilig aan bij de oceaan. In een bond gingen we op weg naar de branding. We settelden ons met badlakens in het zand en het genieten begon. Eén van de patiënten had al 20 jaar de zee niet meer gezien. Het pootje baden - soms met hulp - en de goede gesprekken leverden stralende gezichten op, ook bij de verpleegkundigen en onze groep. Een enkeling van onze groep heeft werkelijk een duik in de zee genomen. Dit kon ook prima met een temperatuur van 25 graden!:-) Bij zo’n bijzondere dag mag een goede lunch natuurlijk niet ontbreken, dus zijn een aantal heren van de groep naar de KFC gegaan en teruggekomen met 37 pakketjes gevuld met kip, patat en een broodje cheese burger en met dit hete weer zat er ook een verfrissend drankje bij. Het bleek dat de patiënten hier al dagen naar hadden uitgekeken. Bij terugkomst in de Respite unit bleken de patiënten moe maar voldaan te zijn! Vanuit onze groep is Richard met een harem van 12 dames nog even wezen winkelen bij de souvenir- winkels om de hoek van ons verblijf. De Granny’s van onze groep hebben nog even getraind voor morgen. Het was een dag met een gouden randje. Ter afsluiting hebben we nog wat voorbereidingen gedaan voor wat we morgenochtend heel vroeg gaan doen, dat leest/lezen u/jullie morgen!

Geef zuidafrika2017 een extra fijne vakantie cadeau!

zuidafrika2017 gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan zuidafrika2017 meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Anke
Geplaatst op 27 april 2017 om 21:55 uur
Wat een geweldige dag hebben jullie met de patiënten gehad! Heel bijzonder dat jullie dit hebben mogen doen. Dit is wat Jezus ons heeft voorgeleefd en waar het in de wereld om draait, verweg of dichtbij. Volg je hart en probeer een zonnestraal te zijn voor de mensen die op je pad komen. Ben in gedachten bij jullie.

Plaats een reactie