Avatar Maxime Van der Maazen

Maxime Van der Maazen

Binnenland en afscheid

Bericht - 20 april 2021 om 13:29 uur

Hallo iedereen, 

Hierbij de allerlaatste update.
Wij zijn nog een aantal dagen in het binnenland geweest, in Jakeba. Dit is 300km van Tanji vandaan. Heeel warm is het daar. Waar we in Tanji een koel windje hebben van de zee is er daar geen wind en pure warme lucht. In het binnenland woont de moeder van Alhagie die bij ons de eerste maand op de compound verbleef. Wij mochten haar bezoeken. Jakeba is een klein dorpje wat in the middle of nowhere ligt. Vervoer gebeurd met paard en wagen. Geen auto’s. Daar is geen geld voor. Je gaat voor je gevoel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bericht - 07 april 2021 om 23:53 uur

Tussen ons stagerooster door, hebben we ook een aantal leuke uitjes gepland want het einde is bijna inzicht. Zo zijn we vandaag naar het krokodillenpark geweest waar je op korte afstand langs de krokodillen loopt. Oh ja, je kunt ze ook nog aaien! In Gambia kan dat gewoon. Als ze maar met genoeg vis gevoerd zijn, dan zijn ze aan het uitbuiken en liggen ze er rustig bij. Ze krijgen bewust geen vlees zodat ze de mens ook niet ruiken en linken aan eten. Nu vraag je je misschien af, zijn Maxime en Jet zo gek geweest om aan te nemen dat ze (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 07 april 2021

Status update - 07 april 2021 om 15:55 uur

Bezoek krokodillenpark...

Gambiaanse cultuur

Bericht - 26 maart 2021 om 21:16 uur

Afgelopen weekend heel sociaal en lokaal gedaan met onze Gambiaanse vrienden.Vrijdag hebben we op het strand gegeten. Het koken was wat improviseren (zie foto’s). Een soort van barbecue of hoe je het ook wil noemen. Het viel soms om door de wind. En ja, met eten en al! Niemand keek er raar van op behalve Jet en ik natuurlijk ;)
Zaterdag zijn we met iedereen van onze compound naar het strand geweest. De kok, Mariama, had een heerlijk diner gekookt.
Zondag gingen we naar onze vriendin en collega, Fatou. Zij en haar familie hebben ons een Gambiaans gerecht leren koken. Om (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Status update van 22 maart 2021

Status update - 22 maart 2021 om 09:24 uur

Een heel weekend de Gambiaanse cultuur mogen leren kennen! Heel bijzonder. We zijn ondertussen erg ingeburgerd ha...ha...

Ziek

Bericht - 16 maart 2021 om 21:06 uur

Hier weer een update. Dit keer wat later dan normaal. Maar Jet en ik hebben iets verkeerds gegeten dus we zijn het weekend ziek geweest. Nu weer wat aan de betere hand. Gelukkig!

Ik moet jullie ook een haar update gegeven. We hebben allebei vlechten in ons haar tot onze billen. Yes, eindelijk eens lang haar! Dat heeft onze vriendin, Fatou, gedaan. Zij is ook verloskundige is het ziekenhuis waar wij stage lopen en met haar kunnen we het heel goed vinden. Ze heeft ons uitgenodigd bij haar thuis en haar familie. Heel gastvrij zijn we ontvangen en met 4 vrouwen (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Heftige nachtdiensten

Bericht - 02 maart 2021 om 21:59 uur

Hi Iedereen,

Er is ons een aantal keer gevraagd om te helpen met nachtdiensten. Deze zouden heel druk zijn. Heel fijn voor onze aantallen, maar wel een heel ander ritme want de nachtdiensten zijn hier van 20u-8u. Het zou 12u flink rennen zijn en hopen dat je pauze hebt. Nu we de dienst kennen, durfden we het wel aan. Maar inderdaad, ik heb denk ik een half gezeten in 12u tijd. 


In de eerste nacht heb ik een tweeling bevalling gedaan. De eerste baby kwam zonder complicaties op de wereld. De tweede baby lag in stuit dus dat was een moeilijkere bevalling en die heb (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Autopech

Bericht - 27 februari 2021 om 19:54 uur

Hi Iedereen,

Deze week stond een beetje in het teken van autopech. In week 1 was onze accu leeg. Dit is direct verholpen maar nu maakte de auto een raar geluid en kon niet starten. Wij weer Alhagie bellen. Hij heeft alles laten vallen en is naar ons toe gereden. Heel lief! Na 5 minuten wat aandraaien en hij startte weer. Daar kwam hij dan voor op en neer maarja wij blanke meiden zijn echt niet technisch als het om auto’s gaat. Er zat een draadje en schroef los die aan de accu vastzitten. Als deze geen verbinding maken, kan de auto niet starten. Wegen van (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Avonturen op stage

Bericht - 17 februari 2021 om 20:40 uur

Hi iedereen,

Weer een aantal interessante belevenissen op stage. 

De vloer in het ziekenhuis stond blank. En niet een beetje, maar natte sokken blank. Er zitten putjes in de vloer en het water kwam terug omhoog vanuit de riolering. Stinken! Na een paar dagen hebben ze toch maar iemand gebeld van de overheid om de riolering uit te zuigen. Hopelijk morgen geen water en stank meer!

Ook hebben we een ritje met een ambulance gehad. De vrouw had specialistische zorg nodig en dit kon enkel het ziekenhuis in Banjul geven. Nou, hij ging ervoor! Je kunt hier op de wegen echt niet harder (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Eerste stageweek

Bericht - 12 februari 2021 om 16:54 uur

Hi iedereen,

Mijn eerste stageweek zit erop. En wat voor een! Wat een druk ziekenhuis is het. Vooraf is ons verteld dat er 30 bevallingen in 24u tijd kunnen zijn. Nou dit is niet overdreven! Het is echt chaos als iedereen tegelijk bevalt. 

Op dag 1 al zelfstandig een bevalling gedaan en bij 3 andere bevallingen geholpen.
Op dag 2 ook weer 3 bevallingen én een baby succesvol gereanimeerd. Al kan ik het officieel geen reanimatie noemen, want daar hebben ze niet de juiste apparatuur voor. De baby kwam er blauw en slap uit omdat de navelstreng te strak om zijn nekje zat. De (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2