Avatar Maxime Van der Maazen

Maxime Van der Maazen

Momenteel is maximevdmaazen bezig met de reis Stage Verloskunde in Gambia. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van maximevdmaazen

Blijf op de hoogte van de reisblog van maximevdmaazen door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Heftige nachtdiensten

Bericht - 02 maart 2021 om 21:59 uur

Hi Iedereen,

Er is ons een aantal keer gevraagd om te helpen met nachtdiensten. Deze zouden heel druk zijn. Heel fijn voor onze aantallen, maar wel een heel ander ritme want de nachtdiensten zijn hier van 20u-8u. Het zou 12u flink rennen zijn en hopen dat je pauze hebt. Nu we de dienst kennen, durfden we het wel aan. Maar inderdaad, ik heb denk ik een half gezeten in 12u tijd. 


In de eerste nacht heb ik een tweeling bevalling gedaan. De eerste baby kwam zonder complicaties op de wereld. De tweede baby lag in stuit dus dat was een moeilijkere bevalling en die heb (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Autopech

Bericht - 27 februari 2021 om 19:54 uur

Hi Iedereen,

Deze week stond een beetje in het teken van autopech. In week 1 was onze accu leeg. Dit is direct verholpen maar nu maakte de auto een raar geluid en kon niet starten. Wij weer Alhagie bellen. Hij heeft alles laten vallen en is naar ons toe gereden. Heel lief! Na 5 minuten wat aandraaien en hij startte weer. Daar kwam hij dan voor op en neer maarja wij blanke meiden zijn echt niet technisch als het om auto’s gaat. Er zat een draadje en schroef los die aan de accu vastzitten. Als deze geen verbinding maken, kan de auto niet starten. Wegen van (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Avonturen op stage

Bericht - 17 februari 2021 om 20:40 uur

Hi iedereen,

Weer een aantal interessante belevenissen op stage. 

De vloer in het ziekenhuis stond blank. En niet een beetje, maar natte sokken blank. Er zitten putjes in de vloer en het water kwam terug omhoog vanuit de riolering. Stinken! Na een paar dagen hebben ze toch maar iemand gebeld van de overheid om de riolering uit te zuigen. Hopelijk morgen geen water en stank meer!

Ook hebben we een ritje met een ambulance gehad. De vrouw had specialistische zorg nodig en dit kon enkel het ziekenhuis in Banjul geven. Nou, hij ging ervoor! Je kunt hier op de wegen echt niet harder (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Eerste stageweek

Bericht - 12 februari 2021 om 16:54 uur

Hi iedereen,

Mijn eerste stageweek zit erop. En wat voor een! Wat een druk ziekenhuis is het. Vooraf is ons verteld dat er 30 bevallingen in 24u tijd kunnen zijn. Nou dit is niet overdreven! Het is echt chaos als iedereen tegelijk bevalt. 

Op dag 1 al zelfstandig een bevalling gedaan en bij 3 andere bevallingen geholpen.
Op dag 2 ook weer 3 bevallingen én een baby succesvol gereanimeerd. Al kan ik het officieel geen reanimatie noemen, want daar hebben ze niet de juiste apparatuur voor. De baby kwam er blauw en slap uit omdat de navelstreng te strak om zijn nekje zat. De (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Eerste week

Bericht - 07 februari 2021 om 22:48 uur

Hi iedereen,

Daar ben ik weer met een update! 
Afgelopen vrijdag hebben wij een workshop gedaan bij Jeneba. Een hele lieve Gambiaanse vrouw. We hebben onze eigen doeken geverfd in een eigen gekozen patroon. Je leert zo de cultuur en hun gewoontes beter kennen. Heel leuk! Ze gaat nog een mooi Afrikaanse jurkje voor ons maken. Heel lief!

Dit weekend hebben we met Petra en Alhagie een wandeling gemaakt door Tanji. Daar kwamen we bij een compound terecht waar drie jongetjes (ong 3jr) kort geleden besneden waren. Dat hoort hier echt bij de cultuur. Het wordt alleen niet in het ziekenhuis gedaan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Aankomst en eerste indruk

Bericht - 02 februari 2021 om 21:56 uur

Hi Iedereen, Ik ben na een vlucht van 6u veilig geland in Gambia! De stroom viel al gelijk 2x uit in de rij naar de paspoortcontrole. Welkom in Afrika! Inmiddels kijk ik er al niet meer van op???? Ondanks wat de procedures in Gambia zeiden, hoefden wij bij aankomst niet naar een hotel voor een nieuwe coronatest. Wij werden opgevangen door Petra en Alhagie en mochten gelijk naar hun compound in Tanji. Dit was een hele fijne verrassing! 


De volgende dag na ons ontbijt, heeft Petra ons een rondleiding door het dorp Tanji gegeven. Ik heb mijn ogen uitgekeken! Het is hier (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Status update van 26 januari 2021

Status update - 26 januari 2021 om 19:32 uur

Bedankt voor jullie donaties! Al het materiaal is binnen.