Avatar Maxime Van der Maazen

Maxime Van der Maazen

Ziek

Geplaatst op 16 maart 2021 om 21:06 uurHier weer een update. Dit keer wat later dan normaal. Maar Jet en ik hebben iets verkeerds gegeten dus we zijn het weekend ziek geweest. Nu weer wat aan de betere hand. Gelukkig!

Ik moet jullie ook een haar update gegeven. We hebben allebei vlechten in ons haar tot onze billen. Yes, eindelijk eens lang haar! Dat heeft onze vriendin, Fatou, gedaan. Zij is ook verloskundige is het ziekenhuis waar wij stage lopen en met haar kunnen we het heel goed vinden. Ze heeft ons uitgenodigd bij haar thuis en haar familie. Heel gastvrij zijn we ontvangen en met 4 vrouwen zaten ze de hele middag ons haar in te vlechten. Eten en alles erbij! Kinderen en baby’s op schoot. Die vonden ons mega interessant. Mega lief! En hoe leuk om van zo dichtbij wat van de cultuur mee te krijgen. 

Op het moment zijn we net wakker, want we komen uit een nachtdienst en gaan zo weer de volgende in. Lekker zo’n brak gevoel is dat. Vannacht was het voor hier een vrij rustige nacht. Maar uiteindelijk sloten Jet en ik hem af met een bevalling met een spannende wending. Jet deed de bevalling en ik assisteerde. Baby 1 was helemaal gezond. Maar suprise, er zat nog een tweede baby. Baby 2 was helaas een stuk kleiner dan baby 1 en kwam er wat minder goed uit. Denk aan blauw, slap, weinig reactie en langzame hartslag en ademhaling. Jet gaf hem snel aan mij en ik heb hem meegenomen naar achteren om hem te helpen. Baby 2 was nog geen 1,5kg. Heel mini dus. De verloskundige kwam mee kijken, maar kwam met de conclusie dat de baby dood was. De baby was niet dood, want er was reactie toen Jet hem aan mij gaf. Hij had een goede kans! Dus ik heb de verloskundige weggeduwd en heb het zelf gedaan. Hij is maar weggelopen. Toch wel even spannend want het was nu mijn verantwoordelijkheid. Bedankt adrenaline-kick! Na wat stimulatie en toedienen van zuurstof ademde de kleine helemaal zelf. Ik heb hem warm ingepakt en in de couveuse gelegd. Familieleden op de hoogte gebracht van de situatie: twee levende jongens. Ze waren heel blij met twee jongens! Jongens hebben de voorkeur, want die kunnen werken en zorgen voor de ouders als je oud bent. 
Maargoed, de kleine was nu stabiel maar heeft wel specialistische hulp nodig in het grote ziekenhuis in Banjul om aan te sterken. Toen ik dit overlegde met de verloskundigen, wilden ze eerst afwachten of de kleine niet alsnog zou komen te overlijden. Anders is de dure transfer voor niks. Gek om te horen, maar zo werkt het hier. Ze hadden het over termen als prematuur maar niks prematuur. De baby was dysmatuur oftewel te laag geboortegewicht voor het zwangerschapstermijn. Ze keken me maar heel raar aan. Aan het einde van de nachtdienst, kwam de verloskundige nog naar me toe met de woorden: “Je had gelijk. Goed gedaan.” 
In the pocket ;) Deze kleine baby redt het waarschijnlijk wel. Het is een sterk mannetje. 

Op naar de volgende nachtdienst.

Reacties

Irene
Geplaatst op 24 maart 2021 om 19:32 uur
Wat een verhaal weer Maxime! Je hebt gewoon een leven gered!

Gerrie van der venne
Geplaatst op 18 maart 2021 om 20:00 uur
Prachtig.ik ken je niet meer terug . Zijn julllie weer opgeknapt...

Esther
Geplaatst op 18 maart 2021 om 19:53 uur
Wat een mooie verhalen en foto's. Een heel avontuur. Nog veel plezier en een leerzame stage gewenst. Groetjes Esther


Geplaatst op 18 maart 2021 om 19:50 uur

Gerrie van der venne
Geplaatst op 18 maart 2021 om 19:48 uur


Geplaatst op 18 maart 2021 om 19:45 uur

Joris
Geplaatst op 18 maart 2021 om 14:07 uur
Weinig aan toe te voegen. Trots! Leuke foto’s weer...

Plaats een reactie