Avatar Fleur Hendrickx

Fleur Hendrickx

Toen kwam het plots wel erg dichtbij..

Bericht - 08 mei 2018 om 13:16 uur

Toen kwam het plots wel erg dichtbij.. de corruptie van dit land maar ook natuurlijk dat het echt de laatste weken en dagen zijn. 


Stiekem heb ik al een beetje vakantie gehouden de laatste week want ik ben niet meer veel in het weeshuis geweest. Ik heb heerlijk m’n dingentjes gedaan en op z’n tijd een beetje geprobeerd om in de zon te liggen. 

Alleen Donderdag kwam m’n dag en de realiteit weer even hard binnen nadat ik in het weeshuis was geweest. Het was geen bijzondere dag, eerder saai maar er kwam wel weer een nieuw meisje wonen.
Een super mooi (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afronden!

Bericht - 01 mei 2018 om 20:09 uur

De laatste maand is ingegaan, de tijd begint te vliegen, alles afronden en dan genieten!!   

Zo begin ik bv aan mijn laatste week in het weeshuis, erg raar. Hoe erg ik er dan ook heb afgezien de laatste tijd hoe raar het nu voelt om daar nog maar 3 dagen naartoe te gaan. 
De directrice en de begeleiders begon ik steeds minder leuk te vinden. Ze liegen over van alles tegen ons en zijn zooo bezig met wat de buitenwereld vind, ze zien zelf geen fouten in. We lopen er al 2,5 maand rond en nog steeds denken ze ons een vertekend beeld te kunnen geven. Een kind krijgt op z’n (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Voltzberg

Bericht - 25 april 2018 om 15:14 uur

Afgelopen weekend stond een trip naar de Voltzberg en de Releighvallen op de planning. 
Wederom een regenachtig weekend gehad maar de natuur en het uitzicht was geweldig!   

Vrijdagochtend moest ik weer vroeg opstaan en vertrekken. We verzamelde en begonnen aan de heenreis, gelukkig was het een groter busje waardoor we veel ruimte hadden. Onderweg haalde we nog 2 gidsen op en toen was de groep compleet met 7 meiden en 3 gidsen. 
We reden eerst richting Zanderij (het vliegveld) en daarna verder naar Witagron. Na Zanderij hield het asfalt al snel op en ging het over op een rode onverharde weg. Dat was echt niet fijn want we werden (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Apiapaati

Bericht - 19 april 2018 om 02:06 uur

4 dagen Apiapaati voor de boeg en natuurlijk mijn verjaardag, hier in Suriname.  
Ik heb de laatste week weinig zin gehad om m’n verhaal te schrijven dus vandaar dat het een tijdje later is, sorry!    

Ik had een erg drukke laatste dag voordat ik op trip vertrok, ik ben de hele dag in het weeshuis geweest. Het was de wandelmaars wat hier een stuk uitbundiger gevierd word en ik moest naar de salsa.  
De wandelmaars is precies zoals ik het me voorgesteld had, een stuk vrolijker, kleurrijker en muzikaler. Er doen individuele wandelaars mee en groepen. De groepen zijn leuk om naar te kijken. Iedereen (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

weer een weekje

Bericht - 05 april 2018 om 18:20 uur

Er is weer een weekje voorbij, ik ben op trip geweest, heb in een hangmat geslapen, op mijn waterfiets gereden en ben begonnen aan salsa lessen. 

Na nog een aantal dagen in het weeshuis te werken begon het weekend alweer. Op donderdag begint hier voor veel studenten en stagiaires het weekend al, dus dat is vaak een heerlijk lang weekend. 
Ik had dan ook een mooi weekend voor de boeg. Op vrijdagavond ben ik eerst met wat andere uiteten geweest suuuper lekker, lekker Europees; vlees, salade en friet. Daarna gingen we naar de partybus om een ronde te maken door de (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

het gemis

Bericht - 25 maart 2018 om 14:31 uur

De eerste maand zit er ondertussen op, het is fijn hier maar het gemis is erg groot.

We beginnen onze draai meer te vinden in het weeshuis, maar echt alles moet vanuit ons komen en er word geen waardering geuit. Zo zijn we bv begonnen aan dossiers te schrijven, we merkte al heel snel op dat er eigenlijk geen dossiers zijn, en alles wat er wel is ligt in een chaos door elkaar heen in een grote boodschappen tas. 
Een interessante opdracht voor ons dus. We hebben een mooi format gemaakt, de directrice verteld de verhalen van de kinderen en wij verwerken dit. Zo horen we de volledige (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De schakelaar in Suriname

Bericht - 15 maart 2018 om 02:42 uur

Deze keer een algemeen verhaal. 
De mensen, het eten, de taal, de dieren en het weer. 
Alles is een groot verschil met Nederland en wat ik gewend ben. 
Er gaat en moet hier dus regelmatig een schakelaar om, letterlijk en figuurlijk.

De mensen hier zijn veelal erg aardig, gastvrij en open maar de mentaliteit van vele… Ze zijn liever lui als moe en worden als enige graag wakker voor eten heb ik het idee. 
Veel mannen houden van vrouwen met grote billen en veel rondingen, of het echt een schoonheidsideaal is zijn ze niet erg duidelijk over. Maar bij veel vrouwen zit dit wel goed aangezien ze erg van eten houden en dit als belangrijk ervaren.

De maaltijden worden hier ook veel rijker gevuld (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

foto's !

Bericht - 09 maart 2018 om 16:26 uur

Eeeindelijk is het gelukt om een aantal foto's te uploaden. 
Onderaan de blogs staat voortaan een link naar een album met foto's van dat verhaal. 

Hier ook de links van de eerste 2 blogs: 
de eerste dagen! :   https://photos.app.goo.gl/TufnZrgAz3P3T6tE3
een week vol tradities: https://photos.app.goo.gl/4jkK6HRIKErYeGVf2

Het is misschien niet de makkelijkste manier voor mij en voor jullie. 
Maar toch hoop ik dat jullie ervan genieten :)

Liefs Fleur  
(...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

een week vol tradities

Bericht - 05 maart 2018 om 03:23 uur

Ik ben ondertussen helemaal lek gestoken, ik heb erg leuke dagen achter de rug en ik ben al een aantal keren verbrand door toch wel lekker weer ;) 

Dit was de eerste volledige week in het weeshuis maar ik moet zeggen dat het daar toch nog wel raar aan voelt, en ik betwijfel of ik het echt leuk vind. De kinderen worden sowieso op een Surinaamse manier opgevoed, dat is niet perse slecht denk ik want het is wel super duidelijk voor de kinderen. Maar ik heb niet het idee dat trauma’s herkent en erkent worden. In het weeshuis zitten kinderen die echte heftige dingen mee hebben (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

de eerste dagen!

Bericht - 24 februari 2018 om 21:23 uur

Ik ben hier nu een aantal dagen en ik begin hier best wel te wennen 
De mensen zijn erg aardig maar het weer valt nog een beetje tegen   

Toen ik dinsdag vertrok zat alles tegen, op Schiphol kreeg ik namelijk geen toeristenkaart. Een toeristenkaart kun je kopen om naar Suriname te gaan maar je mag geen betaald werk doen en je verblijf moet korter zijn als 90 dagen. Beide is bij mij het geval maar toch twijfelde ze aan het doeleind van mijn reis omdat ik nog zo jong ben. 
Ik ben wel het vliegtuig ingestapt, met de kans dat ik (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie