Avatar Fleur Hendrickx

Fleur Hendrickx

de eerste dagen!

Geplaatst op 24 februari 2018 om 21:23 uurIk ben hier nu een aantal dagen en ik begin hier best wel te wennen 
De mensen zijn erg aardig maar het weer valt nog een beetje tegen   

Toen ik dinsdag vertrok zat alles tegen, op Schiphol kreeg ik namelijk geen toeristenkaart. Een toeristenkaart kun je kopen om naar Suriname te gaan maar je mag geen betaald werk doen en je verblijf moet korter zijn als 90 dagen. Beide is bij mij het geval maar toch twijfelde ze aan het doeleind van mijn reis omdat ik nog zo jong ben. 
Ik ben wel het vliegtuig ingestapt, met de kans dat ik teruggestuurd zou worden als ik op het vliegveld in Paramaribo ook geen toeristenkaart zou krijgen. 
Maar het is goed gekomen! En ik heb ook al een stempel gekregen voor mijn gehele verblijf dus ik ben legaal hier :)


Het vliegveld was al een hele belevenis, het was meteen een goede kennismaking met de Surinaamse cultuur. Want alles duurde echt super lang, 3x een douane controle en alles op het gemakje. 
Vanuit het vliegveld is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar het appartementencomplex waar ik verblijf. Maar het appartementencomplex is heel erg fijn, het is super schoon, weinig ongedierte en het is gelegen in een hele fijne/ rustige wijk. 

Omdat het dinsdag al hartstikke donker en laat was ben ik de volgende dag de stad ingegaan voor een beetje sightseeing. Het viel me al vrij snel op dat alle soorten huizen door elkaar staan, dan heb je een mooi huis, dan een vervallen huis wat niet meer bewoonbaar is. Het zijn totaal geen buurten bij elkaar. Veel scholen staan wel in de buurt van elkaar. Overal zie je supermarkten en erg veel apotheken.   

Ik heb deze eerste dagen trouwens overleefd zonder muggenbulten of ander ongedierte. Ondertussen begint het wel te komen.. Maar in mijn kamer heb ik nog geen beest gezien!   

Gisteren heb ik al een dag meegekeken in het weeshuis. Ik heb me ogen uitgekeken omdat er grote verschillen zijn met hoe wij het gewend zijn. Het is een hele gastvrije plek, de mensen zijn erg aardig en vrij. In totaal zitten er 56 kinderen van alle leeftijden, de jongste is 2 jaar en de oudste 23 jaar. Het is een hele bedrijvigheid en een grote chaos als iedereen thuis is. Ik heb er heel veel zin in om alle kinderen te leren kennen en om dingen te gaan ondernemen met de kinderen.   

Ik wil eigenlijk nog zo veel vertellen omdat je al zo snel zo veel mee maakt en ziet maar ik heb een zwembad in de tuin dus daar ga ik nu lekker gebruik van maken ;)


Liefs Fleur 

(foto's:  https://photos.app.goo.gl/TufnZrgAz3P3T6tE3  )

Geef fleurhendrickx een extra fijne vakantie cadeau!

fleurhendrickx gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan fleurhendrickx meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Esther
Geplaatst op 02 maart 2018 om 19:07 uur
Heey fleur wat leuk om te lezen, snap dat je niet kan wachten om te beginnen! Groetjes

Claudi
Geplaatst op 01 maart 2018 om 07:45 uur
Ben benieuwd hoe het je verder vergaat. Ik hoop dat de zon 3 maanden voor je gaat schijnen.

renske
Geplaatst op 01 maart 2018 om 06:44 uur
Lieve fleur, Met veel plezier ga ik je blog lezen. Ben zo benieuwd naar alles wat je mee gaat maken. Geniet ervan x r

Fleur
Geplaatst op 01 maart 2018 om 01:39 uur
Wat een leuke reacties! Ik ga inderdaad hierop proberen jullie mee te nemen op mijn avontuur en regelmatig een bericht achter te laten ;) Al leef ik ook wel mee met jullie op dit moment met die vreselijke kou..! Het is een wereld van verschil in heel de cultuur, in het weeshuis maar ook gewoon op straat.

Esther
Geplaatst op 28 februari 2018 om 23:26 uur
Heey fleur wat leuk om te lezen, snap dat je niet kan wachten om te beginnen! Groetjes

Marijke
Geplaatst op 28 februari 2018 om 16:08 uur
Wat leuk dat we zo met jou mee kunnen reizen???? veel succes met je werk in het weeshuis en ook genieten van je omgeving. Dikke knuffel ????

Karin
Geplaatst op 26 februari 2018 om 20:15 uur
Hoi Fleur fijn dat je al wat gewend bent. Veel werkplezier in het weeshuis. Groetjes

Kitty
Geplaatst op 25 februari 2018 om 20:18 uur
Hè fleur, De eerste cultuurschok is er al???? Geniet ervan en vooral van het mooie weer... ????

veroniek
Geplaatst op 25 februari 2018 om 10:25 uur
Leuk Fleur, ik snap dat je erg veel zin hebt om te beginnen met werken in het weeshuis. Ik wacht met spanning af op het volgende bericht... Groetjes vanuit het koude nederland

Plaats een reactie