Avatar Terra Sandberg

Terra Sandberg

Beter laat dan nooit

Bericht - 04 juli 2019 om 00:23 uur

Blog kumi Mambo lieve lezers, Kijk pap, daar issie dan :) Nou, daar zit ik dan, mijn laatste blog te schrijven in Canada. Ik ben alweer onderweg naar de volgende reis, Peru met het vriendje. Nooit te lang in Nederland blijven he haha. Ik moet heel erg mijn excuses maken voor het feit dat ik Tanzania niet eerder heb afgerond. Echt een schande. En ik kan nu wel zeggen dat het komt omdat ik het zo druk heb gehad, maar dat is een slechte reden. Want zo'n gave ervaring had ik eerder moeten afronden. Maar omdat ik toch weer een klein (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Vrijetijdsbesteding

Bericht - 18 april 2019 om 22:42 uur

Blog Nane

Shikamoo(respectvolle hoi) lieve lezers!

Ik dacht ik gooi er weer eens een nieuwe groet in, want die hebben ze hier zoveel! Zo zijn jullie ten minste op de hoogte van de verschillende begroetingen. Het was weer hoog tijd om te schrijven, want er is weer genoeg gebeurd en ik ben niet meer ziek.

Dus ik ga verder op 10 april, de woensdag van de week. Ik begon een nieuwe dag op de vrouwenafdeling, waar we de hele week al beginnen met een uitgebreide doktersronde. Tijdens deze ronde kon ik weer veel vragen stellen over de casussen en daarna meteen beginnen met medicatie. Toen dat klaar was (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Het heerlijke weekend!

Bericht - 09 april 2019 om 22:56 uur

Blog Saba

Jambo(hoe gaat het) lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie op de hoogte heb gebracht van al mijn avonturen hier! Ik heb natuurlijk weer genoeg te vertellen, dus bij deze.

We gaan verder op woensdag 3 april. Het is nu precies een jaar geleden dat ik mijn blog heb geschreven. Vorige week had ik een dagje vrij genomen om mijn blog te schrijven en bezig te gaan met mijn sollicitaties voor volgend jaar. Want het is weer tijd om voor een nieuwe stage plek te solliciteren voor onze laatste stage. De opties kwamen online op de (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Het ziekenhuis in een notendop!

Bericht - 03 april 2019 om 09:51 uur

Blog Sita

Hallo lieve lezers,  


Het is alweer een hele tijd geleden.. Een week geleden heb ik mijn laatste blog gepost. Het spijt me zeer! Het is weer hoog tijd! Dus bij deze een samenvatting van mijn werkweek op de kinderafdeling. Samen met mijn vrije tijds besteding natuurlijk, want is ook leuk genoeg om met jullie te delen. Hopelijk haha.

Op maandag zijn we begonnen op een nieuwe afdeling, in mijn geval was dit de kinderafdeling. Ik keek hier erg naar uit! Want ik heb er al een aantal jaar over nagedacht om kinderverpleegkundige te worden. En nu was het weer even een moment om te testen of (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Alweer 2 weken in Tanzania

Bericht - 24 maart 2019 om 17:39 uur

Blog Tano 

Lieve lezers,   

Het was weer tijd voor een stukje, want er gebeurd hier zoveel in een week dat ik vaker moet schrijven. Want ik was gebleven bij de woensdag van deze week. Dus het is tijd om verder te gaan bij donderdag. Het is morgen alweer tijd voor een nieuwe week, dan zijn we alweer 2 weken in Tanzania. Time flies when you are having fun! 

Omdat we werden aangesproken op het feit dat we de dag ervoor niet bij het morning report waren, moesten we op donderdag weer braaf naar de overdracht. Ook al kunnen we er niks (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Eerste stage week

Bericht - 20 maart 2019 om 20:11 uur

Blog Nne

Habari lieve lezers,

Dat betekent hoe gaat het? Met mij gaat het hier erg goed. Het is alweer woensdag, dus het is hoog nodig om jullie te informeren over het begin van onze stage. Het waren aardig drukke dagen waardoor het er maar niet van kwam. En vaak na stage waren we moe en geen zin om nog iets te doen. Maar nu heb ik zo’n leuke dag gehad in het ziekenhuis dat ik dit graag met jullie wilde delen!

 Als aanvulling op mijn vorige blog ben ik geëindigd bij de eerste indrukken van Shirati en ons huis hier. (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

From Mwanza to Shirati

Bericht - 17 maart 2019 om 10:18 uur

Blog Tatu

Lieve volgers,

Als vervolg op mijn vorige blog ga ik verder bij mijn busrit. Want daar was ik gebleven de laatste keer. Ik heb tijdens de rit nog veel gekletst met mijn maat Yusuph. Een jongen uit Mwanza die studeerde in Dar Es Salaam en hij had bij het Nationaal voetbalteam had gezeten. Het was een welvarende Tanzaniaanse jongen, hij is tijdens de rit benoemd tot mijn maat. De gesprekken met mijn maat gingen over vanalles. Onder andere een gesprek met hem waar ik erg verbaasd over was. Hij is namelijk de eerste Afrikaan die snapte dat ik (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Blog Mbili

Bericht - 13 maart 2019 om 19:53 uur

Mambooooo,

Karibu in Tanzania! Iets wat we veel gehoord hebben de afgelopen 2 dagen. Het betekend welkom in ons land. En karibu op mijn blog. Omdat ik maar 10 weken in Tanzania zit, heb ik besloten vaker te schrijven. Dus bij deze blog nummer mbili (dat is swahili voor 2). Ik ben namelijk druk bezig met het leren van Swahili. Mambo betekend namelijk hallo. Ik heb van Lieke een boekje geleend waar ik mee kan oefenen en daar ben ik druk mee bezig. In de Uber, de bus en op mijn kamer.

Op dag 1 hebben we wat regel dingetjes (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Off to Tanzania

Bericht - 11 maart 2019 om 07:01 uur

Jaja, daar gaan we dan. Met z'n vieren richting Tanzania. Ik schrijf dit terwijl ik al in de gordels zit in het vliegtuig. Beetje kortdag, maar moet kunnen. Jullie kennen mij langer dan vandaag, dat is niks nieuws. Ik zal jullie in deze blog op de hoogte houden van onze avonturen en stage verhalen. De hoofdpersonen in dit verhaal zullen vooral zijn Chloé, Emma, Yentl en natuurlijk ik. De meiden die ook wel van een hapje en een drankje houden. Dus dat zit wel snor. Mijn uitzwaai comité was mijn lieve vriendje Jonas. Want ik ga voor het eerst (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Het einde is in zicht

Bericht - 13 juni 2017 om 23:40 uur

Lieve lezers,  

Het is nu dan toch echt tijd voor mijn laatste blog.. Misschien ga ik het nog doen als er leuke, bijzondere dagen zijn waarover ik graag een stukje wil schrijven. Zodat jullie daar lekker van kunnen meegenieten. Anders moeten jullie wachten tot het volgende reisje.  

De reis ging verder op 11 mei, het begin van de reis samen met Tes. We hebben besloten om Bangkok aan het einde te doen, dus daarom gingen we meteen door. We gingen richting Khao Yai national park met de taxi. Rond 12 uur reden we weg en 16:30 stonden we bij ons…. Resort (dat was toevallig het goedkoopst). Hier (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3