Avatar Carolien Bruinink

Carolien Bruinink

Aan alles komt een eind.

Bericht - 05 april 2019 om 19:33 uur

Vrijdag 5 april

Onze laatste dag in Nepal. Vandaag storten we ons in de verkeersgekte van Kathmandu. De eerste stop is bij de grootste stupa ter wereld van ongeveer 100 meter doorsnede en een hoogte van 40 meter, Bodnath. Beneden vind je rondom de stupa allerlei winkeltjes en ook veel bedelaars. Soms schrijnend maar je kunt niet iedereen helpen. Wij hebben ons geld aan een man zonder handen gegeven maar zo waren er nog veel meer.   

Dan naar de hindoeïstische Pashpatinath tempel gelegen aan de heilige Bagmati rivier. Het eigenlijke tempelcomplex mogen wij niet betreden. Dat is alleen voor hindoes en dan ook nog alleen van Nepalese of Indiase (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De laatste dagen in Nepal

Bericht - 05 april 2019 om 03:56 uur

Maandag 1 april

Voordat we naar het ontbijt gaan horen we via iemand van onze groep dat 130 km bij ons vandaan een storm heeft geraasd die aan 26 mensen het leven heeft gekost en rond de 600 gewonden heeft veroorzaakt. 3 dorpen zijn volledig verwoest. Wij hebben de staart van de storm meegekregen en die was al heftig genoeg. Snel appen we naar huis dat wij okay zijn. Blijkt dat de kids niet weten waar we het over hebben maar blij zijn dat het goed met ons gaat ????   
Na het ontbijt vertrekken we richting jeep safari. Bij de rivier aangekomen worden we eerst in kano’s naar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Nepal!

Bericht - 03 april 2019 om 06:24 uur

Zaterdag 30 maart 2019

Vandaag gaat de wekker om 04.00 uur en vertrekken we om 05.00 uur met een helaas kleine bus richting Nepal. Onderweg slapen veel mensen want het is een lange en vaak saaie rit. De lunch wordt gebruikt in een soort van wegrestaurant. Bij binnenkomst informeren we of we met de creditcard kunnen betalen en dat is geen probleem. Dus we gaan afrekenen en ineens kan het niet meer. Prima hoor, de keuze is aan hen: betaald krijgen met een creditcard of niet betaald krijgen. Meer opties zijn er niet. En als bij toverslag verschijnt er een pinkastje maar die is niet opgeladen dus er wordt een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De laatste dagen in India

Bericht - 29 maart 2019 om 12:48 uur

Donderdag 28 maart 2019 
Het is wederom gelukt om op tijd op te staan en om 07.00 uur rijden we dan ook weg richting het treinstation voor de reis naar Varanasi. De trein is een echte Indiase trein maar gelukkig reizen we 1e klas. Je wil dan ook niet weten wat 2e klas is. Dan zit je als plakje kaas op elkaar geplakt en kijk je door tralies naar buiten. Nu zit je in ieder geval op leren stoelen met veel beenruimte en je stoel kan achterover of staat achterover en kan niet meer recht omdat hij kapot is ???? De trein piept en kraakt maar brengt ons in (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

En de reis gaat verder.

Bericht - 27 maart 2019 om 14:34 uur

Maandag 25 maart   
Ook nu gaat de wekker om 06.00 uur en om kwart voor zeven zitten we aan het ontbijt. Na het ontbijt  rijden we richting het Paleis der Winden. Er zijn 365 raampjes in het gebouw waar de wind doorheen kan blazen. Op die manier bleef het binnen heerlijk koel. We worden als schapen naar de overkant gedreven en vanaf die stoep kunnen we over de hoofden van de talrijke Japannertjes mooie foto’s maken. 
De volgende stop is Fort Ajmer, het Amber fort uit 1592. Het is opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Het ligt bovenop een berg en de weg ernaar toe wordt door veel toeristen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Onze eerste dagen in India

Bericht - 24 maart 2019 om 14:59 uur

Rondreis India en Nepal   
Vandaag, donderdag 21 maart 2019 is het dan zover. We gaan naar Schiphol voor onze rondreis door India en Nepal. We blijven een nachtje slapen in het Citizen M hotel dat naast de vertrekhallen ligt en kunnen dan morgen relaxed richting het inchecken.   Vrijdag 22 maart   Vroeg wakker dus lekker rustig aan. Daphne en Patrick zijn ook vroeg vertrokken vanwege de files die er niet staan dus als ik ze bel zijn ze al bijna bij Schiphol. We spreken af bij het GWK om onze Indiase roepia’s op te halen. Iedereen is ruim op tijd en we vertrekken richting de incheckbalie. Eindelijk eens een keer (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie