Avatar mirjam kramer

mirjam kramer

Dag 43 25-4-2019

Bericht - 25 april 2019 om 22:15 uur

Vandaag een blogje van de afgelopen dagen.
Na het paasweekend was het erg druk in ziekenhuis. In sommige bedden lagen twee patiënten omdat er geen bedden meer vrij waren. Er waren heel veel nieuwe patiënten dus dat is altijd leuk. De afdeling is erg divers door de vele verschillende operaties.

We hebben een jonge man die er echt al weken ligt. Zijn voedsel wordt niet opgenomen in het lichaam. De man heeft een stoma gekregen maar deze blijft ontsteken. Ze willen hem nogmaals opereren maar zijn conditie is zo slecht en verzwakt dat ze dit niet durven. Toen ik vroeg over tpv (voeding via de bloedbaan) (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 37/38 19/20-4-2019

Bericht - 22 april 2019 om 20:21 uur

Vandaag een blogje van vrijdag en zaterdag. Vrijdag was goede vrijdag en heb ik gewoon gewerkt. Toen we aankwamen in het ziekenhuis was er nog geen personeel van de dagdienst. Het is hier dus gewoon dat je op feestdagen iets later kan beginnen. De nachtdienst blijft dan wat langer. De nachtdienst blijft hier sowieso erg lang, vaak gaan ze pas rond een uur of 9 naar huis.

Er was een jongen binnengekomen die gevonden was aan de rand van de weg. Hij was een paar dagen geleden in elkaar geslagen en nu pas gevonden. De jongen had geen kleren aan, was buitenbewustzijn en stonk echt gigantisch. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 35/36 16/17-4-2019

Bericht - 17 april 2019 om 17:49 uur

Vandaag weer een blogje van twee dagen. Mijn oplader van mijn laptop is kapot gegaan dus ik moet nu steeds de laptop van iemand anders lenen.

Gister en vandaag hadden we eigenlijk veel dezelfde patiënten op de afdeling. In de ene zaal liggen vooral de langliggers en in de andere zaal liggen de patiënten die voor OK gaan of deze pas hebben gehad. Vanmorgen toen we binnenkwamen was er een oudere man helemaal vastgebonden in bed. Waarschijnlijk had hij een delier. Hij reageerde weinig op de gegeven medicatie en was erg agressief. Ze hebben hier geen kleine kamers dus hij lag op de grote zaal. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 34 15-4-2019

Bericht - 15 april 2019 om 18:09 uur

Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk een dagje bij het zwembad gelegen. Bij het hotel was een trouwerij gaande. Zo leuk om te zien. Iedereen is echt over de top gekleed. De vrouwen in lange jurken met felle kleuren en glitters. Alle mannen droegen een wit met zwart pak.
Zondag hebben we een rustig dagje thuis gehad. Vorige week heb ik een pakketje van thuis ontvangen met allemaal boeken dus dat kwam goed uit. Hier zat ook allemaal snoep in maar dit was gelijk al op. De kinderen vinden het erg lekker en mijn huisgenootjes hadden het ook gemist. Zo leuk om iets van thuis te (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 33 12-4-2019

Bericht - 12 april 2019 om 17:27 uur

Vandaag waren de andere vrijwilligers die in hetzelfde ziekenhuis werken een dagje vrij. Deze vrijwilligers zijn van een andere organisatie maar wonen dichtbij mij. Gister was ik met hun meegelopen. Als je alleen loopt wordt je steeds aangesproken en in een groepje is dat minder.

Maar vanmorgen liep ik dus alleen naar het ziekenhuis.  Er kwam een vrouw naast me lopen en ze rook vreselijk naar alcohol. Ze vroeg naar mijn naam, waar ik vandaan kwam etc. En ze vertelde haar naam en die van haar kinderen en dat haar man haar had achtergelaten. Ik vertelde haar dat ik geen geld op zak had  en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 32 11-4-2019

Bericht - 12 april 2019 om 16:36 uur

Gister mijn 2e dag in het Mount Meru Hospital. Ik had ervoor gekozen om naar de chirurgie afdeling te gaan. De afdeling bestaat uit een mannen en vrouwen ward. Ik ben naar de mannenward gegaan omdat hier de meeste patiënten waren. Hier was ook een andere vrijwilliger, dit is altijd fijn want die kan je dan een beetje wegwijs maken. Het personeel van het ziekenhuis verteld zelf namelijk maar zeer weinig over de afdeling, de dagindeling etc.

Donderdag is hier de operatiedag. We maakten dus veel patiënten klaar voor OK. Op de afdeling is veel diversiteit. Er waren veel hoofdtrauma’s, pas geplaatste stoma’s, thoraxdrains en veel wonden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 31 10-4-2019

Bericht - 10 april 2019 om 21:25 uur

Vandaag dan eindelijk mijn eerste dag in het Mount Meru Hospital. Gister was ik nog steeds beroerd, toen miste ik toch wel echt mijn eigen bedje. Op verzoek van de organisatie ben ik nog even langs de dokter gegaan, maar mijn bloed etc. was allemaal goed. Vandaag voelde ik me ook een stuk beter. Gelukkig!

Het heeft de hele nacht keihard geregend en de straten waren overstroomd, echt niet normaal hoeveel regen er valt! Ik had met Florence afgesproken op het Projects Abroad kantoor. Samen met hem ben ik naar het ziekenhuis gegaan want ik had geen idee waar het was. Het ziekenhuis is vanaf (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 29 04-4-2019

Bericht - 08 april 2019 om 20:01 uur

Vandaag zou mijn eerste dag zijn in het Mount Meru Hospital. Ik had er erg veel zin in. Ik zou eerst een gesprek hebben en dan gelijk blijven. Helaas werd ik gisteravond beroerd en bleef dit. Ik zag het vanmorgen echt niet zitten. Ik denk dat ik iets verkeerd gegeten heb, geen idee.  

Ik wilde wel graag wat foto’s delen van de Safari want dit was echt een hele gave ervaring! (zie album) We hebben heel veel dieren gezien: leeuwen, giraffen, buffels, olifanten, gazelles, apen, zebra’s en heel veel mooie vogels.  In het Safarigebied wonen ook Masai stammen, ze leven hier (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 25/26 04/05-4-2019

Bericht - 05 april 2019 om 19:24 uur

Vandaag een blog van twee dagen. Ik heb deze dagen nog gewerkt op de kinderafdeling. De kinderen liggen hier maximaal twee weken, op een paar uitzonderingen na. Wanneer de medicatie aanslaat kunnen ze de kuur thuis afmaken of langskomen op de OPD. Als er meer specialistische zorg nodig is worden ze doorverwezen naar een groter ziekenhuis. 

Gisteren toen we bezig waren met de artsenronde werd er een comateus kindje van vijf jaar binnengebracht vanaf de OPD. We gingen gelijk naar het kindje toe maar het was al te laat. Het kind bleek thuis al een dag in coma te zijn geweest voor ze naar het ziekenhuis zijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 24 03-4-2019

Bericht - 03 april 2019 om 20:29 uur

Vandaag was ik weer op de kinderafdeling. Bijna alle kinderen die er maandag waren, waren er nog steeds. Het is goed om te zien als medicijnen aanslaan en kindjes wat opknappen. Er waren ook weer nieuwe kinderen opgenomen. Twee kindjes in één bed, het kan allemaal. 

Er was een pasgeboren baby opgenomen met het Marfansyndroom, ik had er nog nooit van gehoord. Het kindje had extreem lange vingers en tenen, dit is een van de uiterlijke kenmerken van het syndroom. Bij dit syndroom is er een fout in het bindweefsel. Het bindweefsel rekt uit, vervormt en scheurt gemakkelijk. 
Het kindje werd overgeplaatst naar een groter ziekenhuis waar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3