Avatar mirjam kramer

mirjam kramer

Momenteel is mirjamkramer bezig met de reis Reisverslag Tanzania. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van mirjamkramer

Blijf op de hoogte van de reisblog van mirjamkramer door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Dag 12 22-3-2019

Bericht - 22 maart 2019 om 15:48 uur

Vandaag weer in het ziekenhuis gewerkt op OPD. Het was niet zo druk en ik kon veel zelfstandig mijn gang gaan dus dat was lekker. De wonden hier zijn echt groot, ik mocht er een foto van maken (zie foto’s). Deze wond was op een onderbeen, de jongen had een ongeluk gehad met zijn pikipiki (taxi motor). Het is wel lastig om met zo weinig middelen wonden te verzorgen. We hebben de wond gespoeld, het oude weefsel verwijderd met een mesje en verzorgt met honing, dit wordt hier nog veel gebruikt voor de wonden. Toen afgedekt met gazen want verder is er niks. Ik heb ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 11 21-3-2019

Bericht - 22 maart 2019 om 14:47 uur

Vandaag werden we om 08:30 verwacht op het Projects Abroad kantoor. Met drie grote dozen met medicatie en bloeddrukmeters etc. gingen we op pad. Alle medicatie is gekocht met het geld dat vrijwilligers betalen om mee te werken aan het project. Hierdoor konden we alles gratis weggeven. 

Onderweg toen we gingen tanken was het busje volgegooid met benzine i.p.v. diesel, het duurde dus allemaal even maar rond 11:00 kwamen we aan in ‘Engikaret village’. In ‘Engikaret village’ wonen de Masai. De Masai zijn een nomadenstam en ze leven nog volgens eeuwen oude tradities. Ze wonen erg afgelegen, in de middle (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 10 20-03-2019

Bericht - 20 maart 2019 om 17:08 uur

Karibu! 
Vandaag was een drukke dag in het ziekenhuis. Ik vind de afdeling erg leuk omdat er veel eerste hulp patiënten binnen komen, basiszorg die in alle talen wel te begrijpen is. Wonden, dehydratie, cardiale problemen, botfracturen etc. Ze krijgen lichamelijk onderzoek, zo nodig een infuus, de eerste dosis medicatie, bloedafname voor onderzoek en dan gaan ze naar de daarvoor bestemde afdeling. 

Vandaag was er een oude vrouw met haar vinger er half af, het bot was nog intact dus het kon gehecht worden. Echter had deze vrouw had geen geld en geen familie. De vrouw heeft de gehele ochtend in de wachtkamer gezeten totdat er eindelijk een kennis (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 9 19-03-2019

Bericht - 19 maart 2019 om 16:26 uur

Vandaag is het dinsdag, pancake day. Ik voelde me vanmorgen gelukkig al een stuk beter dan gisteren. 

Vandaag weer gewerkt op de OPD. De ochtend begon rustig waardoor er genoeg tijd was om dingen uit te leggen, het engels is hier niet heel goed dus ik probeer ook maar goed te observeren wat ze precies doen. Ik hielp in de injectie en wondverzorging kamer. Bij de injectiekamer komen bijvoorbeeld mensen die antibiotica iv moeten krijgen maar niet opgenomen worden. Wanneer de patiënt geen geld heeft voor een venflon (verblijfcanule) wordt er dagelijks opnieuw geprikt.. 
Ook heb ik vandaag voor het eerst een injectie gegeven in een baby billetje, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 7/8 17/18-03-2019

Bericht - 18 maart 2019 om 18:26 uur

Gister was het zondag. Ik zou met een verpleegster uit het ziekenhuis naar Lake Duluti gaan maar ze stuurde dat ze niet lekker was. Ook wil ik hier graag een keer naar de kerk maar ze gaan hier niet iedere zondag. Waarschijnlijk zal ik er niet veel van begrijpen omdat het in Swahili is. Ik kon de kerk wel duidelijk horen en het is 2,5uur muziek en gebed. We hebben rustig dagje gehad. 

Vandaag is mijn 2e week is ingegaan en mocht ik beginnen op de OPD (out patient department).Dit is een soort polikliniek. Wanneer de patiënten hier aankomen wordt eerst de bloeddruk, tempratuur en het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 16-3-2019

Bericht - 16 maart 2019 om 20:16 uur

Vandaag is het zaterdag. De vrijwilligers hier werken van maandag tot vrijdag en zijn ieder weekend vrij, ook in het ziekenhuis. Dit is wel erg lekker omdat we zo ook iets van het land kunnen zien. 

Vandaag stond er een bezoek aan Moshi op de planning. We zaten al vroeg aan het ontbijt en werden we opgehaald door een gids. Onderweg konden we de Kilimanjaro zien, een bergmassief die bestaat uit 3 vulkanen.  Na ongeveer 2,5 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming. Het is hier hoger gelegen en de grond is erg vruchtbaar, er zijn veel boerderijen en talloze bananen, sinaasappel en limoenbomen. Wanneer je (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 15-3-2019

Bericht - 15 maart 2019 om 14:05 uur

Vandaag besloot ik iets eerder naar het ziekenhuis te gaan om te zien hoelaat ze daadwerkelijk beginnen. Dit betekende dus voor het eerste alleen met de ‘Daladala’. Ik had een hele instructie meegekregen van de andere meiden en het ging gelukkig goed. Ze hebben hier geen straatnamen, dus via gebouwen etc. moet je de weg proberen te vinden. 
Eenmaal aangekomen was het personeel bezig met het ochtendgebed. Iedere dag voor de nieuwe dienst begint is er uitgebreid zang en gebed. Ze kunnen echt prachtig en vol overgave zingen. 

De dag begon wat vreemd want toen we op de afdeling aankwamen hoorden we dat er 2 patiënten waren overleden. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 4 14-3-2019

Bericht - 15 maart 2019 om 14:02 uur

Gisteravond hebben we erg lekker gegeten. Er was rijst met soort andijvie/spinazie en een saus met vlees. Onder het eten viel de stroom uit en die deed het pas weer tegen middennacht dus ik ben al vroeg naar bed gegaan. 

Vandaag was mijn 2e dag in het ziekenhuis. Ik kon vandaag al iets meer doen en dat was erg fijn, ook waren er veel dezelfde patiënten al gister dus wist ik waarvoor ze opgenomen waren. We namen bloed af voor HIV testen en ander bloedonderzoek. Er werd mij gevraagd om een sonde in te brengen. Toen ik de materialen zag heb ik aangeven eerst maar te (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 3 13-3-2019

Bericht - 13 maart 2019 om 14:45 uur

Vandaag was mijn 1e dag in het St. Elizabeth ziekenhuis, er was mij gevraagd of ik om 8:00 wilde beginnen. Op advies van de andere vrijwilligers was ik er om 9:00 en ik was precies op tijd 'pole pole' (rustig aan). 
Samen met de arts, verpleegkundige en een Tanzaniaanse student deden we de ronde over de zalen. De zalen zijn oud en vervallen en nergens zijn alcohol pompjes of wasbakken te bekennen. De meest voorkomende ziektebeelden waren, aids-HIV, tuberculose, meningitis, maar ook anemie en ontregelde diabetes. De arts en verpleegkundige konden beide redelijk Engels, maar toch is het nog wel moeilijk te volgen omdat ze snel overgaan (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 12-3-2019

Bericht - 12 maart 2019 om 15:49 uur

Vandaag was ik al vroeg wakker. Ik heb niet zo goed geslapen, ik denk door de spanning, warmte en alle geluiden, honden, muggen etc. Om 8:00 hebben we gezamenlijk ontbeten. We aten soort pannenkoeken met oploskoffie. 
Hierna gingen de andere vrijwilligers naar het ziekenhuis. Toen ik buiten aan het wachten was op Angela, was de huismeid buiten de kippen aan het plukken en leeghalen.. het avondeten.
Angela heeft me vandaag wegwijs gemaakt. Eerst zijn we naar het hoofdkantoor gegaan met de ‘Daladala’, dit zijn kleine oude busjes en zitten echt overvol. Je kan hiermee voor minder dan 0,50 cent reizen. 
Na het papierwerk op het hoofdkantoor  in Arusha zijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2