Avatar Dick Postma

Dick Postma

Tour naar de Islas Ballestas

Bericht - 17 april 2024 om 04:09 uur

Vanmorgen redelijk op tijd opgestaan, gedouched en aangekleed. Mijn eerste doel was terug naar pinautomaat om te kijken of ik nu wel geld kon pinnen. Dat bleek niet het geval. Gelukkig had ik nog 40 USD in mijn reserves, die ik heb kunnen omwisselen voor Soles. Nu had ik in ieder geval vandaag genoeg voor een uitje en een fatsoenlijke maaltijd! Bij mijn goede vriend Miguel de trip naar de Islas Ballestas geboekt en toen had ik nog net een half uurtje voor een snel ontbijt. De boottocht vertrok om ongeveer 9.15 uur. Toen was het nog erg mistig, het duurde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

2e dag Paracas

Bericht - 16 april 2024 om 04:11 uur

Gisteren was een stralende dag, 27 graden en heerlijk strandweer. Vandaag was het zwaar bewolkt en winderig, toch nog 22 graden. Maar geen weer om in een bootje de zee op te gaan! Na een heerlijk continentaal ontbijtje met koffie en ananassap heb ik een flinke wandeling gemaakt, deels over het strand, deels over een verhard pad. Na een 5 km te hebben gelopen hield het pad op en stond ik voor het Nationaal Reservaat. Dit is niet vrij toegankelijk. Na een korte rustpauze dus maar weer terug! Ik heb na veel vragen een geldautomaat gevonden. Ik kon alleen met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Op weg naar Paracas!

Bericht - 15 april 2024 om 04:53 uur

Na aankomst op het vliegveld van Lima gisteren een taxi genomen om me naar de busterminal van Cruz del Sur te laten brengen. Dit was nog een flinke afstand! Eenmaal daar aangekomen stond ik voor gesloten hekken! Gelukkig kwam er na verloop van tijd een schoonmaker, die me vertelde dat ik helemaal om moest lopen, aan de andere kant was een kleine ingang. Eenmaal binnen moest ik nog een kleine 3 uur wachten voor het vertrek van mijn bus. En wat voor een bus! Zo'n luxe had ik niet verwacht, ik had een stoel die in de businesscase van een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afscheid van Cusco

Bericht - 15 april 2024 om 04:26 uur

Ik had zaterdag alle tijd, maar toch om 7 uur opgestaan om samen met John te ontbijten en afscheid van hem te nemen. Hij ging de Sacred Valley tour doen en werd om 7.30 uur door Willy opgehaald. Na het ontbijt heb ik mijn spullen gepakt en mijn kamer ontruimt, zodat Edy en Lily die schoon konden maken voor de nieuwe gasten. Ik kon mijn spullen nog wel even bij hen laten, zodat ik alleen met mijn rugzak nog even naar het centrum van Cusco kon gaan. Daar wat rond gelopen, mijn schoenen laten poetsen, laatste foto's gemaakt, nog een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eind van het bouwproject!

Bericht - 13 april 2024 om 00:16 uur

De laatste dagen hebben we hard gewerkt om het tweede klaslokaal af te krijgen, dit is jammergenoeg net niet gelukt. We hebben ons best gedaan, Marco was tevreden en Carmen ons heel dankbaar! We hebben van haar een cadeautje gehad om ons te bedanken voor alles wat we voor haar en de kinderen hebben gedaan. Het was niet altijd gemakkelijk, vooral het plafond heeft ons veel tijd en energie gekost. De laatste 2 weken gingen beter, we hadden nu ook de ervaring! Brock en ik hebben afscheid genomen van het project en van Marco, Levi en Helena. Daarna moesten we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een productieve dag!

Bericht - 09 april 2024 om 23:19 uur

Vandaag weer lekker gewerkt! Het gaat met Levi en Helena steeds sneller en beter! We hopen deze werk in ieder geval het tweede klaslokaal af te maken. We zijn nog met twee pilaren bezig, die moeten we morgen af kunnen maken. Dan gaat het nog om de ruimten voor de ramen en daarna kunnen we verder met de gangkant. Vandaag weer wat foto's en een video van de bouwlocatie. Brock heeft ontdekt dat hij niet op vrijdag, maar op zaterdag moet vertrekken. Dat scheelt weer een dag en het is fijner als we samen deze 5 weken vrijwilligerswerk kunnen afsluiten! Mijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een nieuw bouwteam

Bericht - 09 april 2024 om 03:38 uur

Vandaag ben ik aan mijn laatste week begonnen in het constructieproject. In een nieuw team met in plaats van een nieuwe Canadese, een knul, Levi, uit Nederland en Helena uit Belgiƫ. Zij zullen na het vertrek van Brock en ik deze week nog een aantal weken blijven en verder werken in het project. Levi en Brock zij verder gegaan met de muur, Helena en ik zijn begonnen aan de pilaren. Het ging goed vandaag, ze pikken het snel op! Vandaag kwam Carmen ook langs, ze was heel blij met de spullen die we voor haar, de kinderen en het project hebben (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De laatste zondag in Cusco

Bericht - 07 april 2024 om 23:54 uur

Vandaag na de lange dag gisteren een beetje uitgeslapen. Daarna rustig me klaar gemaakt voor de nieuwe dag. Ik had geen speciale plannen, nog een beetje van Cusco genieten! Op de Plaza de Armes waren weer parades te bewonderen van burgers, politie en het leger. Uit alles blijkt dat de Peruvianen een trots volk zijn, niet alleen op hun roemrijke verleden, maar ook in het heden! Vooral de Militaire eenheden kregen veel applaus en toejuichingen. Na de parades werd er op het plein gedanst. Bij het kijken hiernaar kwam ik ook mijn Peruviaanse vriend weer tegen en heb me laten overhalen nog (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Opnieuw de Sacred Valley tour!

Bericht - 07 april 2024 om 23:09 uur

Ik ben al begonnen met afscheid nemen van Cusco! Dit weekend was de laatste mogelijkheid om nog een tour te boeken, en ik heb zaterdag, gisteren dus, voor de derde keer de Sacred Valley tour gedaan. Het is gewoon opnieuw een fantastische ervaring geworden! Naast de overeenkomsten met de eerdere keren, was het grootste verschil dat de hele vallei groen was! We zitten aan het eind van het regenseizoen, het heeft enorm veel geregend en dat heeft de natuur goed gedaan! Niet alleen de gewassen ol de velden, maar ook de bergen waren voor een groot deel groen! Bijzonder (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afsluiting van de werkweek

Bericht - 07 april 2024 om 22:29 uur

Het is nu zondag. Voor ik enthousiast ga vertellen over mijn tour op zaterdag even terug naar vrijdag. De laatste werkdag heb ik de muur afgemaakt en is Terry begonnen met opruimen en schoonmaken. Julie en Brock zijn samen met Marco inkopen gaan doen. Niet alleen spullen voor de kinderen, maar ook nuttige dingen voor ons, zoals een boormachine en borstels om onze schoenen schoon te maken. Geen overbodige luxe! Terry is op zijn laatste dag flink los gegaan, heeft flink opgeruimd, waardoor er meer speelruimte voor de kinderen is vrijgekomen. Ook wij kunnen maandag weer schoon beginnen. Het laatste uur (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 14