Avatar Dick Postma

Dick Postma

De oudjes doen het nog goed!

Bericht - 05 april 2024 om 04:06 uur

Het is fijn om te weten dat er meer "ouderen" zijn die net als ik naar Peru zijn gekomen om vrijwilligerswerk te doen! Norris is net als ik 65, Terry, onze Australiƫr, is 53, Julie is ook begin 50 en Brock 47 jaar oud. Dus heel anders dan ik tot nu toe gewend ben! De ene muur is nu ook gestuukt, morgen hopen we de steunbalk verder af te maken en misschien ook al een groot deel van de tweede muur. Morgen is het al weer vrijdag, dus we zullen ook weer schoon moeten maken! We hebben het onderling ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een druilerige dinsdag

Bericht - 02 april 2024 om 23:29 uur

Van het weer vandaag werd ik niet vrolijk. Maar gelukkig zit ik het grootste deel droog in de bus en is ons werk binnen. Dus niet getreurd, in Nederland is het niet veel beter! Vandaag weer verder met de muur! We zijn al een flink stuk opgeschoten. Zoals beloofd hiervan ook wat foto's! Morgen moeten we deze muur af kunnen krijgen en al een begin maken met de zijmuur. Of we die deze week ook afkrijgen is de vraag, maar we hebben hierna nog een week! Vandaag moesten we ook Julie weer missen, ze heeft flinke maagklachten! Het is voor haar de laatste (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een nieuwe werkweek

Bericht - 02 april 2024 om 01:17 uur

Vandaag was het maandag, het begin van een nieuwe werkweek! Niet zoals in Nederland Paasmaandag en paaseitjes zoeken met de familie! Ik heb de foto's gezien, het was weer heel gezellig! Maar terug naar de realiteit hier. Vanmorgen weer vroeg opgestaan, ik had mijn alarm op de telefoon wel ingesteld, maar geen rekening gehouden met het ingaan van de zomertijd in Nederland! De dag samen met Ely en Norris gestart en ns een snel ontbijtje weer naar de bus! Ik was mooi op tijd en zat op ons verzamelpunt bij Puente Rosario te wachten op Brock. Geen Julie vandaag, zij voelde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Paaszondag

Bericht - 01 april 2024 om 03:36 uur

Deze zondag rustig begonnen met een gezamenlijk ontbijt met Edy en Lily. Geen hardgekookt paasei maar een spiegelei erbij! Daarna in de kleren en weer met de bus naar het centrum. Ik heb in de kathedraal nog een deel van de mis bijgewoond, het is mooi om op zo'n speciale dag met zoveel verschillende mensen en achtergronden samen te zijn en Pasen te vieren! Ik houd het niet meer uit om een ruim uur op mijn benen te staan. Ik moest eruit om buiten op de trappen te gaan zitten om even bij te komen. Daarna kon ik weer verder met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een stille zaterdag

Bericht - 31 maart 2024 om 05:30 uur

Vanmorgen werd ik met een wee gevoel in mijn maag en gerommel in mijn darmen wakker. Eerst nog maar even blijven liggen om te kijken hoe zich dat zou ontwikkelen. Uiteindelijk me toch maar aan het ontbijt gewaagd. Dit viel goed en de zon scheen, dus toch maar in de kleren en er weer opuit. De zon scheen fel en je kunt op deze hoogte van 3400 m snel verbranden. In een t-shirt met lange mouwen en mijn muts op durfde ik het wel aan. Op mijn wandeling diverse bankjes aangedaan, water gedronken en vooral genoten van de vrijheid, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Goede Vrijdag in Cusco

Bericht - 30 maart 2024 om 15:33 uur

Toen ik gistermorgen wakker werd scheen de zon! Dus na het ontbijt rond een uur of acht snel mijn spullen gepakt en er weer op uit. Met de bus weer naar het historisch centrum en van daaruit weer verder op ontdekkingstocht. Ik had geen specifiek doel, gewoon kijken wat deze dag zou brengen. Ik wilde wel rond 15.00 uur op de Plaza zijn om de grote processie, wat vergelijkbaar is de stoet die bij The Passion het kruis draagt. Hier is het niet een kruis, maar een glazen kist met daarin een beeld van Jezus! Daarvoor eerst gewandeld, weer even (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stadswandeling

Bericht - 29 maart 2024 om 02:46 uur

Ik heb het vandaag heel rustig gehouden. Op mijn gemak opgestaan en ontbeten. Daarna in de kleren om de bus te pakken naar het centrum. Ik had een museum willen bezoeken, maar dat kon alleen als ik een strippenkaart had voor de entree tot 16 bezienswaardigheden. Daar had ik geen trek in, de meeste heb ik al gezien. Dus maar op eigen initiatief een stadswandeling gemaakt. Leuk om te beginnen met een balletje trappen met een oudere Peruaan. Waar kan zoiets? Vervolgens eerst naar de Plaza de Armes. Daar even gezeten en van de drukte genoten. Mensen kijken is een aangename (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Toen was het weekend!

Bericht - 28 maart 2024 om 00:08 uur

Vandaag was de laatste werkdag, vanaf morgen een lang weekend! Maandag gaan we weer verder! Het was een natte boel, vannacht en vanmorgen heeft het enorm veel geregend. Het is nog steeds regenseizoen! En dan te bedenken dat ik Nederland ben ontvlucht om de kou en de regen....., maar gelukkig staat hier ook veel tegenover. Na de regen komt altijd weer de zon door en het is hier zo mooi! Ik geniet nog iedere dag hier, ook het werk met mijn collega-vrijwilligers! En dan moet je sommige ongemakken als overvolle bussen maar voor lief nemen! We hebben vandaag (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een gewone dinsdag!

Bericht - 27 maart 2024 om 01:44 uur

Vandaag was voor ons weer een gewone werkdag. Gelukkig voelde Lucie zich weer iets beter, ze was er in ieder geval, en heeft meegeholpen met opruimen en de eerste twee lijnen op de muur aan te brengen. Morgen moeten we er nog 3 maken en daarna kunnen we met het vullen beginnen, het betere werk! Het zal niet lukken hier morgen al mee te beginnen verwacht ik, dan de volgende week! Donderdag en vrijdag zijn we vrij, Paasmaandag is een gewone werkdag! Ik heb verder de feestelijkheden vanmiddag en vanavond maar even aan me voorbij laten gaan. Vanmiddag wel gebruikt om (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Semana Santa

Bericht - 27 maart 2024 om 01:28 uur

Gisteren was het maandag, het begin van een nieuwe werkweek! Omdat Lucie zich niet lekker voelde en de nieuwe vrijwilligers niet kwam opdagen waren Brock en ik, samen met Marco aanwezig. We hebben de steunbalken af kunnen maken, voor het eerst dat Marco tevreden was over ons werk! Daarna zijn we begonnen met schoonmaken, morgen kan de steiger weg en gaan we met de muur beginnen! Belangrijkste was natuurlijk gisteren het begin van de Semana Santa. Een grote processie waarbij het beeld van Jezus Christus door de straten wordt gedragen en de mensen daar in een lange stoet achteraan lopen. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 ... 14