Avatar Dick Postma

Dick Postma

Einde zoektocht naar de Inca's

Bericht - 16 oktober 2023 om 14:36 uur

De terugreis naar Nederland is voorspoedig verlopen. Ik was op tijd op het vliegveld van Lima, de vlucht naar Madrid was maar 20 minuten vertraagd en ook de aansluitende vlucht naar Schiphol gehaald. Op Schiphol werd ik opgewacht door Danny, Marijke, Romy, Luca en Frank met ballonnen voor mijn verjaardag en mooie tekeningen! Een warm welkom! Daarmee kwam een einde aan dit avontuur, mijn zoektocht naar de Inca's! Ik heb heel veel over ze gehoord, gezien wat er van ze is teruggevonden aan ruines, gebruiksvoorwerpen, overgeleverde verhalen, taal en technieken. Indrukwekkend! Peru is een prachtig land met enorm veel mineralen, grondstoffen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afsluiting Lima

Bericht - 13 oktober 2023 om 04:36 uur

Vandaag was echt de laatste dag in Lima, morgen begint de terugreis naar huis! Vanmorgen nog een flink stuk gewandeld. Meer in de volkswijken. Ik vind het interessant om mee te maken dat mensen zich naar hun werk haasten, de bedrijvigheid langzaam op gang komt. Vandaag weer een aantal kerken gezien en de overdekte centrale markt. Wat opvalt is het grote aantal kerken dat in de steigers staat, dat gerenoveerd wordt. Fijn dat daarvoor veel geld wordt uitgetrokken! Weer gelunched bij mijn favoriete restaurant. De grote kom kippensoep met groenten, een ei en noodles is een speciale vermelding waard. Ik maak (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Naar Barranco en Mirraflores

Bericht - 11 oktober 2023 om 23:33 uur

Ik was vandaag niet helemaal fit, slapjes in de benen. Geen goed idee om vandaag ver te wandelen. Ook het ontbijt viel niet goed. Gelukkig rijden er ook bussen en taxis. Vanmorgen de stadsbus genomen naar Barranco. Daar wel rondgewandeld, maar de echte kunstenaars niet gezien. Daarna gaan lopen naar Miraflores en natuurlijk het strand. Dit leverde ook weer mooie foto's op! Ik was inmiddels zo ver afgedwaald dat ik aan een agent de weg moest vragen. Hij was heel behulpzaam, hield een taxi voor me aan die me vanmiddag weer terug naar Plaza San Martin heeft gebracht. Nu even uitrusten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Walking tour

Bericht - 11 oktober 2023 om 01:09 uur

Vandaag weer veel gewandeld! Na een iets minder uitgebreid ontbijt op verkenning naar de parken bij Plaza Union en Plaza Dos de Mayo. Deze lagen een flink stuk buiten het historische centrum, even een verandering van omgeving! Ik merk wel dat na mijn hoogtestage mijn conditie weer langzaam beter wordt. Bij mijn terugkeer op het Plaza San Martin kon ik aansluiten bij een free walking tour door het historisch centrum onder leiding van een gids. Veel had ik inmiddels zelf al gezien, maar het was zeker interessant om ook het verhaal er achter te horen! Een leuke wandeling van ruim (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Tour de Lima

Bericht - 09 oktober 2023 om 23:45 uur

Vandaag verder lopend verder op verkenning door Lima. Onder anderen de ceremoniele wisseling van de wacht gezien bij het paleis waar de regering zetelt. Van afstand weliswaar, maar ik heb een foto kunnen maken. Voor vanmiddag een tour geboekt naar Miraflores, Baranca en Chorillos. Je realiseert je niet direct dat Lima een havenstad is.... we hebben de zee en het strand gezien! Het weer viel tegen vandaag, het was bewolkt en winderig, niet meer dan 19 graden. Geen strandweer dus, maar wel leuke foto's kunnen maken. Net mijn koffie met cake op, nu heb ik tijd om aan mijn blog te (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Op verkenning in Lima

Bericht - 09 oktober 2023 om 05:24 uur

Vandaag is het zondag. Al vroeg weer op, niet voor een uitzending van Hour of Power, maar om een ontbijtje te scoren. Dit was niet bij de prijs van het hotel inbegrepen, ik moest daarvoor naar buiten. In de straat zag ik al een eettentje, waar ik een veel te uitgebreid ontbijt heb gegeten. Daarna eerst even terug naar het hotel, mijn spullen gepakt en gestart met mijn verkenning van Lima. Er was al een en al bedrijvigheid in de straat, mensen maakten zich klaar om 8 oktober te vieren met optochten, muziek en dans. Aan het eind van de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afscheid van Cusco

Bericht - 08 oktober 2023 om 00:19 uur

Het was vandaag een dag van afscheid, niet alleen van de stad Cusco, maar ook van Maxime Nivel en mijn gastgezin Edy en Lily. Uitgechekt bij Maxime Nivel en nog een echt diploma gekregen voor mijn vrijwilligerswerk op de school! Ik had Willy gevraagd of hij me naar het vliegveld wilde brengen. Hij was ruim op tijd, maar ik was er klaar voor! Alles al ingepakt en klaar voor vertrek! Ik was dus ook erg vroeg op het vliegveld en had niet zo'n zin daar 7 uur rond te hangen voor ik kon inchecken voor mijn vlucht naar Lima. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Einde van de tour

Bericht - 07 oktober 2023 om 03:54 uur

Vandaag was de laatste dag van onze tour. Gelukkig hoefde ik niet al te vroeg, ik moest me om 8.30 am melden bij het reisbureau. Het duurde even voor we de hele groep compleet hadden, maar rond 9 uur kon de tour beginnen. We klommen weer hoog in de bergen tot 3850 m hoogte, zo hoog was ik nog niet geweest. Onze eerste stop was in Chinchero bij de Communidad de Mujeres Andinas. Dit soort communes stammen nog uit de tijd dat de regering van Peru communistisch was naar Chinees model. Iedere commune produceert producten die worden verkocht in hun eigen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een heerlijke rustdag

Bericht - 06 oktober 2023 om 03:11 uur

Tijdens de nachtelijke busreis van Puno terug naar Cusco heb ik wel een beetje geslapen, daardoor leek de reis minder lang dan de ruim 7 uur. Alles was goed geregeld, in Cusco stond Willy weer klaar om me naar mijn logeeradres te brengen. Daar gelijk mijn bed in! Vandaag hadden we geen programma, een geplande rustdag. Ik heb vanmorgen lekker uitgeslapen, om 11 uur gebrunchd, op mijn gemak gedouched en aangekleed. Vanmiddag nog weer even door het centrum van Cusco gewandeld en al een beetje afscheid genomen van de stad Morgen hebben we weer een programma en zaterdag is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Boottocht over Lake Titi Caca

Bericht - 05 oktober 2023 om 19:35 uur

Gisteren na een lange busreis en weinig slaap geradbraakt aangekomen in Puno. Snel naar mijn hostal Uros gebracht. Veel tijd om bij te komen was er niet, ik werd al weer om 7.15 uur opgehaald voor onze boottocht over het Titi Cacameer op de grens tussen Peru en Bolivia, het grootste meer van Latijns-Amerika. Ik voelde me niet lekker, maar heb toch genoten van onze tocht over het water en bezoeken aan de drijvende eilanden Uros en Taquille. Er wonen hier lokale gemeenschappen, die vooral leven van de toeristenindustrie. Ze wonen in rieten huizen, hebben producten van riet en rieten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 10