Avatar Maureen Klein Kranenbarg

Maureen Klein Kranenbarg

Momenteel is maureenklkranenbarg bezig met de reis Buitenlandstage. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van maureenklkranenbarg

Blijf op de hoogte van de reisblog van maureenklkranenbarg door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Corona in het ziekenhuis

Bericht - 20 maart 2020 om 08:45 uur

Corona in het ziekenhuis  


Lage bloedsuiker

Tijdens een dienst van 8 uur heb ik een keer 30 minuten pauze. Ik mocht altijd pauze houden met de tweede groep collega’s, maar ik had bij een patiënt geholpen en dat duurde langer waardoor ik nog geen pauze had gehouden. Ik vroeg daarom later aan een collega of ik pauze mocht gaan houden, inmiddels was het toen al 13:50 uur. Ik voelde mij al een beetje licht in mijn hoofd en werd ook duizelig. Ik vond het niet heel gek want ik had ontbeten om 6:00 uur en daarna had ik niks meer gegeten. Ik had het tegen mijn begeleider van (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Station Innere Medizin (Interne afdeling)

Bericht - 03 maart 2020 om 17:03 uur

Station Innere Medizin
(Interne afdeling)
 


Het kennismakingsgesprek

Op 3 februari 2020 hadden wij ons kennismakingsgesprek in het ziekenhuis. We werden in de hal van het ziekenhuis opgehaald, toevallig door de contactpersoon van mijn afdeling (Innere Medizin). We werden meegenomen naar het kantoor van de persoon die in het ziekenhuis gaat over (buitenland)stages. We kregen uitleg over een pasje die wij na het gesprek bij haar op konden halen. Met dit pasje kunnen we onze uniform uit de automaat halen. Daarna zijn wij naar de afdelingen gegaan, Maaike loopt stage op Innere Medizin op de tweede verdieping, Leontien loopt stage op Unfallchirurgie op de derde verdieping en ik loop ook stage op (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag Nederland, Hallo Oostenrijk

Bericht - 16 februari 2020 om 14:53 uur

Dag Nederland, Hallo Oostenrijk

Het is een dag voordat wij gaan vertrekken. De laatste mailtjes worden nog naar Oostenrijk gestuurd, de laatste spullen worden ingepakt, ik heb nog wat boodschappen gehaald voor onderweg en ik moet mijn OV nog stop zetten. Voor de OV moest ik uiteindelijk nog weer voor terug, want dat was ik vergeten in alle drukte..
In de middag is mijn buurvrouw met de kinderen nog even langs geweest, aan het einde van de middag is Maaike alvast langs geweest om de meeste spullen in de auto te zetten zodat we dat ‘s ochtendsvroeg niet meer hoeven te doen en heb ik alvast wat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De laatste voorbereidingen

Bericht - 31 januari 2020 om 12:13 uur

De laatste voorbereidingen  


Prikkies

Van het ziekenhuis hebben wij ook een lijst met inentingen gekregen. Welke inentingen je moet hebben hangt af van op welke afdeling(en) je stage loopt. Het babygroei boekje werd weer uit de kast gehaald om te zien welke inentingen ik als baby/kind heb gehad. Ik hoef er nog maar een paar te halen die op de lijst staan, de rest heb ik al gehad. De inentingen werden bij in het boekje gezet, en voordat ik weg ga moet ik er een kopie van maken als bewijs voor in het ziekenhuis.   


Papieren ondertekenen

Naast de huisvesting die heel erg belangrijk was om te regelen zodat de stage (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mail uit Oostenrijk

Bericht - 25 januari 2020 om 13:20 uur

Mail uit Oostenrijk

Een derde student

Op 14 januari 2019 kregen wij een mail binnen van een docent. Er is nog een student (Leontien, zij doet de verpleegkundige opleiding versneld) die heel graag op buitenland stage wilt gaan naar Oostenrijk. Maaike en ik vinden het heel erg leuk dat er een derde student bijkomt en zijn benieuwd naar haar en haar verhaal. Samen sturen wij Leontien een mailtje voor een eerste kennismaking.
We hebben samen een datum afgesproken en een verzamelpunt. Toen het zo ver was, was het wel even spannend, wij hadden elkaar nog nooit gezien of gesproken. Er kwam een meisje aanlopen en heel voorzichtig vroeg zij: “Zijn (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Het begin van een groot avontuur!

Bericht - 10 januari 2020 om 16:57 uur

Klein introotje voor de blog start:
Hallo allemaal, ik ben Maureen Klein Kranenbarg, 18 jaar en ga samen met Maaike en Leontien (twee medestudenten) naar Oostenrijk stage lopen in het ziekenhuis in Zams. Ik wil je graag meenemen tijdens mijn avontuur. 479 dagen geleden zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor de buitenlandstage en over 3 weken zal ons avontuur echt gaan beginnen. Hier zal ik de komende tijd over gaan schrijven. Je zal blogs lezen vanaf dat wij ons op konden geven voor de buitenlandstage totdat ons grote avontuur stopt. De eerste aantal blogs zullen gaan over de voorbereidingen en in deze blog zal je ook lezen (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie