Avatar Anita Steffanie

Anita Steffanie

Carrbridge naar Pitlochry

Bericht - 23 juli 2018 om 23:43 uur

Dag 9.



Okay, waar zal ik deze dag eens mee beginnen. De zon schijnt al vroeg en het is al lekker warm. Voor het eerst geen been en arm stukken. We mogen een kwartier eerder ontbijten, normaal is het ontbijt vanaf 08:00uur. Ik kies voor een full Scotsh breakfast, tjonge wat een vette hap zeg. Anita gaat voor gezond. De gastvrouw is weer lekker druk, ze verteld de andere gasten dat we met de fiets naar Pitlochry fietsen, en hoe zwaar dit wel niet is. Om 08:20uur nemen we afscheid en stappen we op onze fietsen. Het eerste gedeelte blijft (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Foyers naar Carrbridge

Bericht - 22 juli 2018 om 22:44 uur

Dag 8. 


Vandaag beginnen we met een uitdrukking van een bekend reisprogramma uit het verre verleden: het is hier fantastisch! We doen het rustig aan, vandaag. Fietsen om 08:45 uur aan. Omdat we boven op een berg liggen, dalen we de eerste kilometers alleen maar af, totdat we aan het Loch Ness komen. Deze weg gaat alsmaar rechtdoor tot in Inverness. Van het monster is niets te bekennen. Inverness is een grote stad, het verkeer is weer drukker en zelfs op zondag zijn hier winkels geopend. Komt goed uit want mijn leesbril is gisteravond gesneuveld en zonder gaat niet meer. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Fort William naar Foyers

Bericht - 22 juli 2018 om 00:29 uur

Dag 7.


We beginnen de dag met een full English breakfast, een lekker stevig ontbijt. Rond de klok van 08:15uur fietsen we weg. Eerst gaan we bij de Nevis backery een lunchpakket kopen, dit hebben we vrijdag al geregeld. In het begin fietsen we westwaarts en komen we weer langs het traject waar de Harry Potter trein gestald staat en wordt schoon gemaakt. Na een kilometer of 10 maken we een scherpe bocht en fietsen vanaf dan weer langs een kanaal. Onderweg passeren we weer talloze zeilboten, totdat het asfalt op houd. Vanaf nu gaat het 15 km door het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Vrije dag Fort William

Bericht - 20 juli 2018 om 22:35 uur

Dag 6.


Tja, uitslapen is er in Schotland niet bij. Het is al om 05:00uur licht en de gordijnen in de hotels houden dat licht niet buiten. Vroeg wakker dus en wat doe je dan….. Het ontbijt is ook nu weer overheerlijk. Je hebt de keuze uit full English breakfast of een gezonde variant met yoghurt en vers fruit. We doen het rustig aan vandaag, in de ochtend uren regent het een klein beetje. Wel is het bewolkt en hangen de mistbanken tussen de bergen. Rond 10:15 uur lopen we de winkelstraat in, niet te hard want je bent er (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Taynuilt naar Fort William

Bericht - 20 juli 2018 om 10:36 uur

Dag 5.


Vandaag kunnen we pas om 08:00uur ontbijten. Een heerlijk ontbijt, overheerlijke pindakaas is er en de gastvrouw maakt zelfs voor ons een echt fietsontbijt, namelijk “porridg” of te wel havermout. Er staan verse frambozen en bosbessen om hier nog aan toe toevoegen. Net na 09:00uur fietsen we verder over de ncn78, de eerste 20km door prachtige weilanden waar schapen, geiten, paarden en Schotse hooglanders gewoon vrij rond lopen, wel opletten, want deze beesten steken te pas en onpas de weg over. Bij  Connel gaan we over de brug en het fietspad slingerd langs de grote doorgaande weg. Dit (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Kilberry naar Taynuilt

Bericht - 20 juli 2018 om 10:32 uur

Dag 4.


Alweer vroeg wakker, het is heerlijk open weer. In ieder geval hebben we op het slechtste bed ooit geslapen. Zo’n uitklap bank en ook nog door gezakt. Nadat we de fietsen bepakt hebben, gaan we ontbijten. Al om 07:53uur fietsen we aan. Het is wel nog koud, 12 graden maar en de zon schijnt al. Het eerst stuk (20 km) is behoorlijk pittig, maar liefst 400 hoogtemeters. Als het 10:00uur is stoppen we in Lochgilphead.. We drinken koffie en eten een scone in een tot café verbouwd gedeelte van de kerk. Het vervolg van de route is prachtig, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3 Saltcoats-Kilberry

Bericht - 17 juli 2018 om 21:02 uur

Dag 3.


Vroeg (06:45)uur op, omdat we de ferrie moeten halen, die om 08:20uur vertrekt naar het eiland Arran. Onze eerste gastvrouw Margeret en gastheer John waren twee markante figuren. Tijdens het ontbijt komt hij doodleuk in pyjama kostuum ons goede morgen wensen. Zij (net zo lang, als breed)zit bij aankomst en de rest van de avond gewoon voor de tv. Beide zijn overigens hartstikke aardig hoor. Even later zitten we op de ferrie in het restaurant, waar bijna iedereen een typisch vet ontbijt nuttigt. Na een uur komen we in Brodick, Arran eiland, weer aan land. We fietsen eerst (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 Newcastle-Saltcoats

Bericht - 17 juli 2018 om 20:56 uur

Dag 2.


We worden vroeg (06:00uur) wakker. Slecht geslapen in de hut. Eerst lekker rustig een ontbijt genuttigd en daarna op het dek lekker uitgewaaid. Precies op tijd arriveren we in Newcastle upon Tyne om 09:15uur plaatselijke tijd. Om 10 uur passeren we de douane en fietsen we naar het trein station via cycleroute 72, the Hadrian Wall cycleway. Net op tijd komen we aan bij het trein station, de regen valt ineens met bakken uit de lucht. Het instappen is hectisch, de fietsen staan net in de trein of hij rijdt al weg. De 4 fietsplaatsen staan vol met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 1 Heythuysen- IJmuiden

Bericht - 17 juli 2018 om 20:52 uur

Dag 1.


Met de fiets van thuis naar het station in Weert gefietst. De trein vertrekt om 10:05uur, althans dat was de bedoeling. Om vijf over tien was er nog geen trein en al snel werd duidelijk dat “onze” trein een aanrijding met een auto heeft gehad. Er arriveert een trein uit Eindhoven, die eigenlijk naar Maastricht moet. Dan arriveert er op het andere spoor nog een trein uit Eindhoven. Er heerst onduidelijkheid, de conducteuren van beide treinen weten ook nog niets, behalve dat er geen treinen naar Roermond gaan. We besluiten de hulplijn, Lieke dus, te bellen, of zij (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5 6