Avatar Anita Steffanie

Anita Steffanie

6e dag: Vic sur Seille naar Lunéville, 47 km.

Bericht - 11 augustus 2021 om 22:21 uur

Goeiemorgen allemaal, uitgeslapen dit keer, 07:15uur staan we op met een lekker zonnetje. Het ochtend ritueel kan weer beginnen. Tent opruimen, tent afbreken, koffie en ontbijt maken, fiets bepakken en gaan met die banaan. We besluiten om een korte rit te maken tot Lunéville, een kleine 47 km. Zo hebben we een halve dag “vrij”. Lunéville is de eerste grote stad die we tot nu toe in Frankrijk zijn gepasseerd. Het wordt ook wel petitie Versailles genoemd. Dit is wel mooi om te zien,  maar verder is het een stad met veel oude, vervallen gebouwen. Je vraagt je af hoe (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

5 Dag. Volstroff naar Vic sur Seille 86 km

Bericht - 11 augustus 2021 om 08:49 uur

06:30uur, volgens strak regime gaat de wekker. Langzaam worden we wakker. Weg wezen hier, wat een bagger camping. Alles onder de modder, en in de avond harder muziek, nou ja muziek…. En dan begint het te regenen, ook dat nog. In de tent maken we koffie en ontbijten we, daarna snel alles opruimen en inpakken. Om 08:15 uur stappen we op de fiets, om enkele minuten later geconfronteerd te worden met een gesloten poort. Wie verzint dit nu, zijn ze bang dat de gasten weglopen? Gelukkig komt er een auto en de poort opent zich, zoals de zee voor (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

4e Dag: Ettelbruck naar Volstroff 100 km.

Bericht - 09 augustus 2021 om 20:32 uur

Bonjour, onze eerste nacht in de tent is een feit. Lekker geslapen, wel zo stijf als een plank????. We beginnen met opruimen en maken kennis met onze buren. Echte wereldfietsers, zij vertellen dat ze al overal gefietst hebben en dat is aan de stickers op de fiets goed te zien. Hun plan was om naar Iran te gaan, echter hebben ze geen visum gekregen. Nu zijn ze vanuit Zeeland onderweg naar de  Balkan. Ze hebben een half jaar planning, dus tijd genoeg. Om 08:30 uur stappen we op de fiets, de route gaat vooral langs de spoorlijn naar Luxemburg, onderweg (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

3e dag: Cherain naar Ettelbruck 79 km

Bericht - 09 augustus 2021 om 20:29 uur

Daar zijn we weer, het is een koude nacht geweest. We ontbijten, leveren de sleutel in en krijgen de borg weer terug. Het is 09:00 uur als we op de fiets stappen bij een temperatuur van net geen 12 graden. Brrr, zomervakantie ????.Na een kleine kilometer gaat het weer flink omhoog. Over The Hills and far away! De kou, wind tegen en het erg heuvelachtig terrein zorgt ervoor dat het langzaam gaat. Wat een dun bevolkt gebied is dit gedeelte van België. Ongemerkt gaan we de grens naar Luxemburg over, je merkt alleen dat de weg ineens super strak is. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

2e dag. Jalhay naar Cherain 68 km.

Bericht - 07 augustus 2021 om 17:50 uur

Uitgerust worden we wakker. Het is erg onrustig, lawaaierig geweest vannacht. De overige gasten, 3 Harley rijders, dachten eerst dat wij een stoeipartij hadden, maar ik zei dat wij het niet waren. Blijkbaar hebben de gastheer en gastvrouw een stevige discussie gehad. We hebben haar ook niet gezien bij het ontbijt. Prima wat ons betreft. Om 09:00 uur stappen we op de fiets. Rustig beginnen is er niet bij, binnen 13 km hebben al 330 hoogtemeters. Het landschap is prachtig, alleen maar groene bossen door een bijna niemandsland. Kleine “dorpjes”, een paar huizen en als je geluk hebt ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De groene weg naar de Middellandse zee, 1e dag, Heythuysen, Bunde naar Jahay 67 km.

Bericht - 07 augustus 2021 om 17:17 uur

Gisterenavond hebben we het besluit genomen om niet van thuis te vertrekken. Veel regen met wind is er voorspeld en dus hebben we Trees gevraagd of zei ons naar Bunde wil brengen. Dat is geen verkeerd keus geweest, onderweg komt het met bakken uit de hemel. Trees nogmaals hartelijk dank. Na deze bui bijna nauwelijks meer regen gehad, en de wind viel ook wel mee. Het eerste stuk gaat lekker en nadat we de grens met België gepasseerd zijn, begint het terrein langzaam aan glooiend te worden. Bij de eerste echte serieuze helling zie en hoor ik Anita worstelen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De voorbereiding!

Bericht - 05 augustus 2021 om 12:31 uur

Wij zijn al een klein weekje alle benodigde spulletjes klaar aan het zetten. Tent, luchtbed,slaapzak, kookspullen e.d. zijn al ingepakt. Nu de kleren nog, en hier ontstaat de discussie. Wat nemen we mee en wat kun je meenemen. De weersvoorspelling zijn, zeker de eerste dagen, niet hoopgevend. Ik neem toch de gok om de dunne slaapzak met lakenzak mee te nemen. De mummie is veel te warm voor het tweede deel. Naast de kleren moet ook het eten in de tassen, dat wordt een gevecht om de beperkte ruimte. Misschien toch nog maar eens kritisch naar het stapeltje kleren (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 16. Groesbeek naar Heythuysen

Bericht - 10 augustus 2020 om 19:14 uur

Het is feest geweest vannacht. Op de naast gelegen camping is iemand jarig en dit is tot in de late uurtjes gevierd. Volgens mij zijn we ergens rond 02:00 uur pas echt in slaap gevallen. Om 06:00 uur gaat de wekker en met slaapogen staan we op en pakken in. Nemen nog een yoghurtje om niet helemaal nuchter op de fiets te stappen. Het is heerlijk afgekoeld en fietsen is nu heerlijk, in een klein half uur, alleen maar bergaf, staan we in Cuijk voor het veer. Aan de overkant toch even een kop koffie en een boterham, daarna (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 15. Zondag in Groesbeek en weer een rustdag

Bericht - 09 augustus 2020 om 21:36 uur

We hebben allebei flink liggen zweten vannacht. Jeetje wat is het heet geweest. We liggen aan de zijkant net onder het terras. Tot 01:30 uur is het aardig druk en gezellig op het terras. Van slapen komt niet veel, af en toe doezel je weg om zomaar weer wakker te schrikken van gelach op het terras. Na het ontbijt gaan we even boodschappen doen. Daarna nemen we de stoeltjes en zwemkleding mee en fietsen we naar Plasmolen/Mook. Hier is een groot water, een zij arm van de Maas, waar je gratis kan recreëren. Een lekker koel plekje onder de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 14. Dodewaard naar Groesbeek.

Bericht - 08 augustus 2020 om 18:40 uur

Heet, heet, erg heet is het vannacht geweest. Onder het dak en alleen een ventilator. Toch hebben we redelijk geslapen. Ontbijt is goed, samen aan tafel met een vrouw die gisteren nog laat is aangekomen. Het kan allemaal wat vriendelijker, Henny ( de eigenaar) is erg stug. Heeft tijd nodig om te ontdooien. ( leuk dat juist ik, Marcel, dit zeg). Het is negen uur als we weer op de fiets stappen. Net goed en wel op weg,  staat er onder aan de dijk bij een huis een potloodventer. Poedel naakt en met één hand voor zijn pikkie, fluit hij (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5 6