Avatar Anita Steffanie

Anita Steffanie

Dag 13. Wapenveld naar Dodewaard????

Bericht - 07 augustus 2020 om 17:36 uur

Heerlijk geslapen in het koele souterrain, goede keuze met dit warme weer. Om 06:30 uur opgestaan en eerst rustig ontbeten. Om 07:30 uur stappen we op de fiets en na een paar kilometer krijgen we gezelschap. Een man, die als bode werkt bij de gemeente Heerde, komt naast ons fietsen en begint te kletsen over fietsen. Ook een fanatieke fietser, hij biedt ons zelfs een kop koffie in het gemeentehuis aan. Hiervoor bedanken we hartelijk, we willen in de koele uren graag meters maken. Het gaat lekker, licht windje in de rug en net voor tienen zijn we al (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 12. Wappenerveen naar Wapenveld

Bericht - 06 augustus 2020 om 20:28 uur

Het zonnetje schijnt bij het opstaan. Je maakt de tent open en kijkt zo over prachtige weilanden. We breken de tent af en maken koffie voor het ontbijt. Het is 08:30 uur wanneer we afscheid nemen van de camping en koers zetten naar de noordelijkste kant van de Veluwe. Rustig fietsen we door het prachtige natuurpark De Weerribben/Wieden. Het landschap begint langzaam te veranderen in een polderlandschap. Wat is het toch een knap staaltje ingenieurswerk om dit grote gebied droog te leggen en dit met al die gemalen ook droog te houden. We fietsen constant een meter of 10 (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 11. Van Terherne naar Wappenerveen.

Bericht - 05 augustus 2020 om 20:52 uur

Ik, Marcel, wordt midden in de nacht wakker van de stevige wind, die de buitentent laat flapperen. 02:30 uur, even naar toilet dan maar en dan weer in de slaapzak. Om half 8 zijn we al klaar en kunnen we ontbijten. Eerst even naar toilet en tanden poetsen. We mogen niet in het sanitair gebouw, vanwege de Corona wordt dit van 07:30 tot 08:30 schoon gemaakt. Vreemd, wanneer ik vraag wat dit met corona van doen heeft, krijgen we te horen dat dit de regels zijn van de blonde mevrouw. Tja, we besluiten om te ontbijten, dit duurt langer (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 10.

Bericht - 04 augustus 2020 om 21:47 uur

Brrr, wat is het koud vannacht, gelukkig hebben we een fleecedeken mogen lenen. Terwijl wij de tent afbreken, maken Peter en Marlies koffie en ontbijt. Rond half negen nemen we afscheid en stappen op onze fietsen, niet wetend dat we de mooiste route tot nu toe gaan rijden. Eerst nog door de weilanden naar Drachten. Hier een koffiepauze gepakt en dan weer verder langs grachten met giga huizen. Vervolgens fietsen we door de Alde Faenen, een prachtig natuurpark, met veel weidevogels. Geregeld het water overstekend met een veerpontje. Op een bankje en lekker rustig midden in dit mooie park (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 8. Zondag is rustdag!

Bericht - 02 augustus 2020 om 20:44 uur

Eindelijk, het is rustdag. Het is prachtig weer, wel een beetje koud nog, wanneer we buiten aan de tafel ontbijten. Al vrij snel komt de familie Haan & Kip al op bezoek en schuiven aan om de gevallen broodkruimels op te pikken. We maken de fietsen schoon, dat is ook hoog nodig en de ketting wordt ook gesmeerd. Dan ga je evalueren. De 1e week zit er op. We hebben nu 600 kilometer gefietst en de totale uitgaven liggen pas tegen de € 500,- aan. Tijdens de middag lunch valt er een fikse regenbui. Wanneer het weer droog is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 7. Siddeburen. Rustdag, nou ja....rust. Met de fiets naar Groningen

Bericht - 01 augustus 2020 om 21:39 uur

We worden wakker van de regen, het is dan ongeveer 07:30 uur, maar ook van de haan, die wel erg luidruchtig op zijn kippen waakt. Ontbijt wordt binnen genoten met de deuren open, heerlijk genieten. Wat een rust hebben we op deze camping. We genieten met volle teugen. Even later komt Marco, de eigenaar, om de fietstas te repareren. Nou dat is in 5 minuten gefixt, kwestie van een schroefje en klaar is Kees. We hebben op route you een toeristische route gemaakt naar Groningen, langs het Schildmeer, door de weilanden. Je kan hier oneindig ver kijken, totdat ineens (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 6. Van Rhede naar Siddeburen, weer terug naar Nederland

Bericht - 31 juli 2020 om 21:07 uur

Vannacht een prachtige sterrenhemel gezien, tijdens de nachtelijke sanitaire stop. Voor het eerst is het koud in de tent. Hebben al heel wat campings gezien, maar eentje waar je je eigen wc papier moet mee nemen en dan ook nog eens mondkapjes op moet bij het pl...... Het is al 09:00 uur voorbij toen we eindelijk op de fiets stappen. Ben een schroefje van de ortlieb tas verloren en nu hangt die nog maar aan 2 schroefjes vast. Met een stukje touw dat bij ons aan het scheidingshek hangt, heb ik een en ander provisorisch hersteld. Staan we start (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5. Van Lingen naar Rhede

Bericht - 30 juli 2020 om 20:42 uur

Om 06:30 uur gaat de wekker af, poeh, wat hebben wij geslapen. Lekker vroeg ontbijten, dan is het ook niet druk in de ontbijtzaal. Nog even heet water vragen voor de koffie onderweg en om 08:00 uur stappen we op de fiets. Het is dan maar 8 graden, brrrrr. Vandaag volgen we de Emsland route, kijken of we nu eens door dorpjes komen. De garmin batterij is de hele vakantie al van slag/kapot. Na een uurtje fiets staat die al op 35%, tja dat wordt weer een leuk gesprek wanneer we terug zijn. Is pas 2 jaar oud????. De route (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4. Van Ibbenbüren naar Lingen

Bericht - 29 juli 2020 om 16:41 uur

Als je zo op vakantie in Duitsland bent, dan zijn er enkele dingen die opvallen. Ten eerste: of je nu met de auto of fiets gaat, je krijgt altijd een BAUSTELLE voor de kiezen. Ten tweede: op iedere camping kun je direct zien voor welke voetbalclub men is. Overal grote masten met een wapperende vlag en herken je het niet direct, dan is het een versleten “Schumi” vlag????. Vanmorgen zijn we om 09:00 uur op de fiets gestapt. Het waaide flink en het is zelfs fris. De route slingert weer door het landschap en komt vrij vaak weer langs (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3. Van Seppenrade naar Ibbenbüren.

Bericht - 29 juli 2020 om 07:29 uur

Lekker geslapen, wat waren we moe. Er is ons een uitgebreid ontbijt beloofd. Dit zijn van die ontbijtend die je ook in het tv programma van de B & B ziet. Gewoon veel te veel. Nou ja, we hebben gelijk onze lunch gemaakt, zo hoeven we niet op zoek naar een bakker. Ook nu weer pas om 09:30 uur aangereden. De gastvrouw bleef maar vertellen... De eerste 20 km zijn weer door mooi afwisselend landschap, daarna vervolg de route weer langs het kanaal. We zien wel dat de route bordjes soms een andere weg kiezen, is niet helemaal hetzelfde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5 6