Avatar Peter van Bergeijk

Peter van Bergeijk

Een jaar in Polokwane

Bericht - 22 februari 2021 om 20:33 uur

Twee jaar in Zuid-Afrika, zoals we altijd zeggen; de tijd gaat zo snel. Het eerste jaar de discipleship training, waarin God voor mij zichtbaar en levend werd. Dat ik kon groeien in de relatie die wij mogen hebben, iets wat heel kostbaar en machtig is. Het jaar dat God de fundering legde om uit te gaan, uit mijn comfort.


Niet de makkelijkste opgaven, om alles achter te laten, familie, vrienden, gewoontes en bezigheden. Om te luisteren naar de opdracht en stem van God. Het laatste vers in MattheĆ¼s was daarin een belofte en opdracht, Jezus belooft dat Hij (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Nieuwsbrief Augustus 2020

Bericht - 17 augustus 2020 om 16:38 uur

Zuid-Afrika, met bijna 58 miljoen mensen, met 11 officiƫle talen en 9 provincies. Ik woon in de provincie Limpopo in het noordoosten, in Polokwane, ook wel Pietersburg genoemd. Ik woon, werk en studeer op een school (Eagles Nest Christian School) met 900 leerlingen, vanaf groep R (kindergarden) tot groep 12. Ik woon hier met nog 6 jongeren, waarbij we als 5 mannen in 1 kamer slapen. 5 daarvan studeren ook maar voor hun is het de laatste jaar.


Ik kan me de eerste dag nog heel goed herinneren, op maandagen openen we met de leerlingen in de grote hal, en de assistent-directeur riep mij op het podium waarbij (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Zuid-Afrika (laatste)

Bericht - 09 december 2019 om 11:40 uur

Terug in Wolseley. De plek waar ik in januari tot april ook was. Een vertrouwde plek. De zaterdag en zondag waren we een heerlijke vrij. Even om heerlijk rust te nemen. Zondag de mogelijkheid genomen om een gemeente te bezoeken.


Die maandag kregen we een schets van wat er allemaal op de planning staat. Deze week hadden we klas en praktisch werk. Onze eerste les ging over de roeping die we hebben gekregen. En daar werd ik weer door geraakt. Onze eerste roeping is niet om uit te gaan en het evangelie te brengen maar om in Jezus te blijven. 2 Korinthe 3 : 18 Wij allen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Traveling, Schlip

Bericht - 12 november 2019 om 20:43 uur

Traveling, Schlip 

4 september was het. We zijn onderweg naar Koti ni Eden. Een training center in het midden-noorden van Zambia. Daar verbleven we dan 2 dagen. Dit was de laatste keer dat we de locatie konden bekijken. Volgend jaar zal alles onder water staan. De Chinezen zijn namelijk een dam aan het bouwen, en de hele training center moet verplaatst worden. Alleen 1 huis mag blijven staan. De rest moet opnieuw gebouwd worden. We kregen een rondleiding over het terrein dat echt heel groot is. Met een basisschool, universiteit, nursery, slaapgelegenheid, keuken en een grote eetzaal.

6 September vertrokken we (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Brief gedeeld tijdens de opening winterwerk PKN Montfoort

Bericht - 24 september 2019 om 22:52 uur

Beste gemeente / bekenden,

Hier een brief vanuit het verre Afrika, waar ik het heel erg naar m'n zin heb. Zoals de meesten weten heb ik eerst in Zuid-Afrika een Foundation training gedaan bij FCE (Foundation of cross culture Education). Daar ging het vooral over de relatie tussen God en jou. Wie is God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Wat is vrijheid in Christus? Rom. 8:5,6 & 1 Cor. 2:16. Zo ga je de hele bijbel door en onderzoek je onderwerpen als gehoorzaamheid, gebed en vasten, geestelijke oorlog Efeze 6:12 (Kingdom Principles). En aan het einde van de training ging het over de grote opdracht (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Kamperen

Bericht - 05 september 2019 om 21:56 uur

De week begon met children ministry. Met een andere student was ik uitgenodigd bij een school om studenten Duitse les te geven en wat mee te geven van cultuur. De andere student komt uit Duitsland dus ik gaf de cultuur les. De eerste keer geprobeerd om alle vragen te beantwoorden over Europa en Duitsland. De 2e keer heb ik wat verteld over een cultuurshock, wat dat is en hoe dat werkt. En ik heb verteld over de ervaring die ik had op dat moment we hadden de vorige dag een training georganiseerd voor de plaatselijke gemeente. Die begon om 14 (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dat is even geleden

Bericht - 05 augustus 2019 om 07:58 uur

Dat is even geleden.

Hier een goed bericht uit het verre Afrika????Na een kleine 2 weken in de klas gezeten en de teams bekent gemaakt zijn vertrekken we. Ik ben in het Zuid team ingedeeld. Totaal 5 studenten uit 5 verschillende landen en culturen. Duitsland, Zuid-Afrika, Kenia, Malawi en ik uit Nederland. Echt geweldig om zo met verschillende culturen op te trekken. De 2 weken in Malawi hebben we les gehad in verschillende culturen, we waren met 15 studenten uit 10 verschillende Naties, geleerd over de verschillen. Hoe direct wij uit Nederland zijn en hoe indirect ze in Afrika zijn. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Cow manure

Bericht - 11 juli 2019 om 13:32 uur

8 uur stond het ontbijt klaar, verder die dag helemaal niks gedaan. Veel geslapen en omgeving verkent. Het is hier prachtig! We zitten aan een meer, met helder blauw water. En een heerlijk zand strand, wat wil je nog meer. O ja eten! Die rijst hier is zooo lekker, ik heb nog nooit zo lekkere rijst geproefd! En dan heerlijk met een soep (sausje) erbij je eet je vingers erbij op. Sochtens krijgen we pap, smiddags en savonds lekker "warm" eten. Ook het plaatselijke eten hebben we al gekregen. Dat moet je met je handen eten, het is een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Pride of Africa

Bericht - 05 juli 2019 om 09:14 uur

Yes eindelijk onderweg naar Afrika -> Malawi. Thuis had ik nog even m'n vlucht gecheckt, ik kon namelijk online niet inchecken en tot mijn verbazing zag ik dat de vlucht was geannuleerd. WIEWATHOEWAAR, ja dat had ik ook. Gelukkig bleek het m'n 2e vlucht te zijn. Ik vloog eerst naar Nairobi en dan door naar Malawi -> (Lilongwe). Die zou om 12.55 vertrekken daarvoor zou ik 7 uur moeten wachten, op zich is dat prima. Maar nu ging die vlucht pas om 23.20 dat betekent nog 11.25 uur wachten dus totaal 18.25 uur wachten...

Drama dus maar daar kan je (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Conclusie (Laatste)

Bericht - 09 mei 2019 om 12:01 uur

Conclusie  

Laatste week. said.. Het is zo snel gegaan, ik herinnerd zelf de eerste week al slecht. Gelukkig hebben we de foto`s en boeken nog.

Deze laatste week ging het over Worldview.

Hoe kijk jij naar God, de mens, natuur enzo... Het is makkelijk in een tekening te laten zien:


Hij staat tussen de foto`s


Waar geloof je in? In God of in de schepping dus op je zelf. Zo vorm je je wereld zicht. Dus kijk eens naar je wordview, en dan komt Romeinen 12 : 1,2 weer terug.

1)    Ik roep u er dan toe op, broeders, door de ontfermingen van God, om uw lichamen aan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2