Avatar Gerben van Gent

Gerben van Gent

Het einde

Bericht - 09 juli 2020 om 20:07 uur

De laatste week op Lesbos is aangebroken, volgende week donderdag gaat ons vliegtuig om ons weer naar Nederland te brengen. Gelukkig groeit het aantal vrijwilligers in het kamp weer. Waar er toen we in het kamp begonnen slechts 15 vrijwilligers waren is dat aantal ondertussen opgelopen tot 35 en loopt het de rest van de week verder op tot zelfs 45. Met zo een aantal vrijwilligers is het toch wat makkelijker om het kamp volgende week achter ons te laten.

Daar waar wij het weekend vrij hadden is de woensdag deze week de vrije dag voor Arie. Jos heeft nog een tentamen voor zijn studie te maken, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Over de helft

Bericht - 01 juli 2020 om 21:41 uur

Weer een nieuwe werkweek. Halverwege deze week hebben we er bij elkaar opgeteld twee volle werkweken op zitten, wat betekent dat we dan op de helft zijn. Wat gaat de tijd toch snel zeg, dus laten we daar nog maar niet over nadenken.  


De maandag heeft Arie dagdienst, dus van 8 tot 17 en Jos een late dienst in sectie B, wat betekent dat hij van 10 tot 19 moeten werken. De rest van de groep heeft net als Arie een dagdienst, met zijn drieën hebben wij eigenlijk altijd dagdiensten, alleen Arie en Jos hebben wisselende werktijden. Als je nu kijkt naar de dagen dat we gewerkt (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Een Lesbosupdate

Bericht - 22 juni 2020 om 20:47 uur

Daar waar de vorige blog stopte bij de woensdag, was de werkweek nog niet ten einde. Een standaard werkweek is tenslotte van maandag tot en met vrijdag, dus gaan we met deze blog verder waar we gebleven waren; bij de donderdag. Na een paar langere en drukkere dagen achter de rug te hebben beginnen we deze dag net als de voorgaande dagen, behalve dan dat het voor Arie een vrije dag is en de groep is uitgebreid met het gezelschap van Jos. Jos is de enige die van de eerste groep is gebleven en zich nu bij onze groep gevoegd (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Een nieuwe werkweek

Bericht - 18 juni 2020 om 20:54 uur

Na een weekend ontspannen en genieten van de schepping op het eiland en meeleven met de Nederlandse kerkdiensten is er weer een nieuwe werkweek begonnen en wacht er weer veel werk in het kamp voor ons. Omdat wij een maand in het kamp werkzaam zijn wordt geprobeerd ons vaste taken te geven. Zo begint Arie deze week in sectie B (het beschermde deel met 170 minderjarige jongens), waar hij zoals het er nu uit ziet de rest van de tijd zal blijven. De dames wisselen elkaar af bij het uitdelen van luiers en maandverband en zelf blijf ik nog (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste dagen

Bericht - 13 juni 2020 om 22:17 uur

Ondertussen hebben we de eerste 3 werkdagen in het kamp er alweer opzitten en is het  weekend ook al weer ingevlogen. Van iedere werkdag proberen we een verhaal uit het kamp met jullie te delen, zodat jullie een beeld krijgen van wat we in het kamp ongeveer doen, maar vooral de verhalen van de mensen in het kamp te zien krijgen. Het kamp, wat officieel alleen een registratiepunt is en de mensen na maximaal 3 dagen weer weg moeten is uitgegroeid tot een sloppenwijk.


Woensdag was de eerste dag dat we in het kamp de handen uit de mouwen (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Het einde van de quarantaine

Bericht - 08 juni 2020 om 14:33 uur

Eindelijk is het dan zover en zijn we aan het eind van de quarantaine gekomen. Toen we ervoor stonden leek het een erg lange periode die twee weken opgesloten zitten in de hotelkamer en de -tuin, maar nu we er op terugkijken is het best snel voorbij gegaan. Rond de negende dag van de quarantaine werd het even zwaar na een ruime week alleen maar mentaal bezig te zijn en niet fysiek, wat normaal wel altijd het geval is. Na dit kantelpunt was het echt aftellen en naderde het eind van de quarantaine snel. Daarbij heeft de regen en het onweer begin vorige week ruimte (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Quarantaine update

Bericht - 02 juni 2020 om 12:55 uur

Ondertussen zijn we halverwege onze 14-daagse quarantaine aangekomen. Het is nog maar een week geleden dat we in Athene te horen kregen dat de uitslag van de coronatest negatief was. Ook al lijkt het veel langer te zijn. Hoe wij deze dagen hebben doorgebracht? Met de beschikking over onze hotelkamers, bij beide kamers een klein balkon en de tuin van het hotel is er geen ruimte om te verdwalen. Helaas voor ons werkt het weer niet heel erg mee en hebben we de helft van de tijd onweer en regen, waardoor we meer hebben binnen gezeten dan dat we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Gearriveerd op Lesbos

Bericht - 27 mei 2020 om 11:53 uur

Na maandagochtend vroeg te zijn vertrokken zijn we met slechts een nachtje in Athene (in plaats van de mogelijke drie in het slechtste geval) ondertussen gearriveerd en geïnstalleerd in ons hotel op Lesbos, waar wij onze twee weken quarantaine door zullen brengen. Maandag bij aankomst op het vliegveld van Athene hebben we een coronatest gehad en zouden we de uitslag dinsdag na 14u krijgen. Daar hebben we de eerste uitdaging als ons vliegtuig dinsdag om 16u naar Lesbos gaat en we nog een half uur moeten rijden van het hotel naar het vliegveld. Het formulier van Eurorelief waarin de (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Opnieuw naar Lesbos

Bericht - 04 mei 2020 om 21:36 uur

Opnieuw de oproep: 'de nood is hoog, nu alleen nog groter dan eerst. Vanwege het coronavirus is het niet meer mogelijk om korte termijn vrijwilligers naar kamp Moria te sturen om daar te helpen. Momenteel is er dus nauwelijks hulp meer. Daarom de prangende vraag: wie is er in de gelegenheid om voor minimaal zes weken af te reizen naar Lesbos en je daar opnieuw in te zetten voor onze ontheemde medemens?'

Soms heb je van de momenten dat je in je hart direct ergens van overtuigd ben, zo ook hier. De enige uitdaging die in de weg stond om (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Werkvakantie Servië - op tv

Video - 04 mei 2020 om 19:33 uur

Pagina: 1 2 3