Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

En weer terug op de IC...

Bericht - 06 november 2019 om 19:25 uur

Helaas heeft ma vanmiddag een bloeding in de buikwand gehad en veel bloed verloren, bloeddruk zakte weg. De bloeding is gedicht, ma heeft bloedtransfusies gehad om dit tekort weer aan te vullen. Ze ligt dus nu weer op de IC, ook heeft ze weer beademing. Inmiddels is het wel beetje stabiel, maar helaas dus weer een stapje terug...
2 reactiesPlaats een reactie

Van de IC af!

Bericht - 05 november 2019 om 20:52 uur

Ma is vanmiddag naar de gewone afdeling gegaan, wat een stap vooruit! We zijn hier erg blij mee! Vanochtend is ook het zuurstof slangetje weer eruit gehaald en ze heeft een half uurtje in de stoel gezeten. Daarna was ze wel heel erg moe, ze moet nog een heel stuk aansterken. Ze heeft pa gevraagd om een stressballetje mee te nemen, daar is ze druk mee aan het oefenen om haar spieren in de hand sterker te maken.
4 reactiesPlaats een reactie

Langzaamaan wat beter

Bericht - 03 november 2019 om 20:54 uur

Ma gaat langzaamaan steeds verder vooruit, de infectiewaarden dalen gelukkig ook. De waarden die moeten verbeteren zien ze nu ook beter worden. Vrijdagavond is de lijn voor de nierdialyse eruit gehaald, de dialyse is dus niet meer nodig. Maar verder is ze nog wel zwakjes, ze heeft een paar hapjes vla op, meer nog niet. Haar linkerarm beweegt steeds iets beter, maar rechts blijft nog wat achter. Dit heeft allemaal wat meer tijd nodig. Ze moet echt nog verder aansterken. Maar gelukkig gaat het wel de goede kant op.
4 reactiesPlaats een reactie

Fietsen op bed

Bericht - 01 november 2019 om 21:21 uur

Nadat ma 2 dagen heel moe is geweest, ging het vandaag weer een stukje beter. Deze week was er ook wat getob met een drain die niet meer liep. Die is eruit gehaald, maar toen liep het vocht in de buik weer op. Gisterenavond is er een nieuwe drain gezet en die loopt gelukkig wel. Dat luchtte wel op! Vanmiddag is de fysio weer geweest en ma mocht fietsen. Dit gaat met een apparaat op bed. Ze heeft 20 minuten getrapt en de fysio vond dat erg knap! Gelukkig gaat de nierfunctie ook vooruit. Dus we zijn trots op (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 30 oktober 2019 om 21:03 uur

Gisteren geen update gedaan, omdat er niet veel te melden was. We zullen dus ook niet meer iedere dag iets plaatsen. Uit de kweek is gebleken dat er inderdaad een infectie in de longen zat, dus ze gaan nog even door met antibiotica. Verder zijn ze druk met oefeningen om haar wat mobieler te krijgen. Vandaag heeft ze een kwartier in een stoel gezeten. Daar kan ze nog niet zelf naar toe, maar wel met zo'n til-lift. Hier was ma alleen wel erg moe van! Verder weinig nieuws.
2 reactiesPlaats een reactie

Iets beter

Bericht - 28 oktober 2019 om 21:31 uur

Vandaag iets beter. Antibiotica lijkt aan te slaan, ze was gelukkig weer koorts vrij. Drains liepen ook weer beter. Daarnaast was ze ook goed helder.
3 reactiesPlaats een reactie

Beetje wisselend

Bericht - 27 oktober 2019 om 22:18 uur

Nog steeds wat koorts, mogelijk ook infectie in het vocht in haar buik. Ook dit staat op kweek. Ze was vanmiddag best warrig en kortademig, had wat meer zuurstof nodig. Vanavond was ze juist helder en ook de ademhaling was weer beter en zuurstof stond weer lager. Het blijft spannend en het schommelt momenteel een beetje...
3 reactiesPlaats een reactie

Update van gisteren

Bericht - 27 oktober 2019 om 10:20 uur

Nog even een update van gisteren: ma had weer koorts en er moest een ct scan gemaakt worden. Dit omdat de drains niet goed doorliepen, maar die gingen vanzelf toch weer lopen. Uit de scan bleek wel dat ma een beginnende longontsteking heeft, hiervoor heeft ze antibiotica gekregen. We hopen dat dit snel en goed aanslaat.
2 reactiesPlaats een reactie

Wat koorts, maar verder tevreden

Bericht - 25 oktober 2019 om 21:21 uur

Vandaag helaas weer wat koorts, maar verder alles rustig. Door de koorts was ma wel iets warriger. Daarnaast ook erg moe. De nieren gaan ook nog niet helemaal goed, maar dat kan ook zomaar een paar dagen of weken duren. De artsen zijn wel tevreden over haar vorderingen.
2 reactiesPlaats een reactie

Ook geen zuurstof slangetje meer!

Bericht - 24 oktober 2019 om 21:05 uur

Tot gisteren had ma nog ondersteuning via een zuurstof slangetje in de neus. Maar vandaag mocht deze er ook af! Weer een stapje verder! Ze was ook erg helder en we konden echt goed praten met elkaar.
6 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9