Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Update

Bericht - 25 oktober 2020 om 11:11 uur

Het is alweer even geleden, tijd voor een update! Het gaat echt heel goed! Vorige week maandag tijdens de controle waren er allerlei goede berichten: de sonde mocht eruit, ze hoeft nog maar 1x per week op controle te komen, ze mocht wat minderen met bepaalde medicijnen en de arts noemde het uitstekend! Het is nog steeds zo onwerkelijk dat het nu zo goed gaat, echt heel bijzonder. Ma gaat nog wel iedere middag naar bed, ze heeft nog veel slaap nodig, naar dat is alleen maar goed voor het herstel. Verder probeert ze elke avond een rondje (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Gebakjes

Bericht - 01 oktober 2020 om 20:05 uur

Vandaag moest ma voor de 1e controle naar de poli, de komende tijd heeft ze 2x per week een afspraak voor controle. Ze is vooraf even langs de afdeling gegaan met een doos gebak om iedereen te bedanken voor alle goede zorgen! Daarna ook met een doos naar de poli! Wat een leuke gebakjes zijn het geworden, echt iets voor ma: een lever met gewichten erop. Symbolisch voor ma: ze is een powervrouw, na al die tegenslag toch positief blijven en nu zo snel opkrabbelen na de 2e transplantatie. Wij zijn ontzettend trots op haar en uiteraard ook (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Thuis!!

Bericht - 28 september 2020 om 22:09 uur

Nog meer goed nieuws: ma is thuis! Vandaag mocht ze het ziekenhuis verlaten! Het was eerst voor vrijdag het plan, maar toen had ze iets verhoging en haar ontstekingswaarden waren iets verhoogd. Gelukkig ging dit vanzelf weer naar beneden, haar lichaam kon het zelf oplossen! Van het weekend is ook besloten om de sondevoeding alleen 's nachts aan te zetten, zodat ze overdag weer wat meer eetlust krijgt. Ook heeft ze geen infuus of drain meer. Dus allemaal heel positief! Nu ze thuis is, moeten we wel goed oppassen. Ma heeft uiteraard nog anti-afstotingsmedicijnen, waardoor haar weerstand laag is. (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Dik tevreden!

Bericht - 24 september 2020 om 20:48 uur

Het gaat nog steeds volgens het boekje! Inmiddels is het infuus er al uit en hebben ze gisteren de drain eruit gehaald. Toen was het wel even paniek, de drain bleek verstopt te zitten, waardoor er bij het uithalen ineens een hele hoop bloed uitgutste... even een vervelend momentje... maar opgelost. Ze hebben er een zakje opgeplakt met daaraan een slang en grote zak, zodat het resterende bloed en wondvocht toch opgevangen kan worden. Er kwam gelukkig daarna niet veel meer uit. Gisterenmiddag heeft ma met de fysio zelfs nog 2 trappen opgelopen. Vandaag is er nog een ct-scan (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Rondje gelopen op de gang!

Bericht - 21 september 2020 om 21:26 uur

Nog steeds alles goed! Gisteren heeft ma 3 zakjes bloed gehad, omdat het Hb-gehalte toch te laag was. Ze kreeg hier direct meer energie van! De artsen dachten dat er wellicht ergens nog een bloeding zat, ze heeft een stollingsmiddel gekregen. Vandaag zou ze namelijk toch al een echo krijgen, dat is standaard met 8 dagen na de transplantatie, dus gelijk gekeken. Gelukkig zag alles er heel goed uit! Ze heeft inmiddels ook al een rondje op de gang gelopen en vandaag een cracker met kaas op, die zowaar ook nog smaakte! Al met al goede vooruitgang en dat (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 19 september 2020 om 20:20 uur

Nog steeds gaat het goed met ma! Gisteren is wel weer de sonde geplaatst. Het eten gaat namelijk nog niet zo makkelijk en om te voorkomen dat ze afvalt, krijgt ze vanaf nu sondevoeding. Ze kan dan gewoon erbij eten als ze er trek in heeft. Verder was ze vandaag een beetje duizelig, haar Hb-gehalte was wat aan de lage kant. Ze wachten nog even de nieuwe bloedwaarden af en anders krijgt ze een zakje bloed. Dit is niets om druk over te maken, heel normaal na zo'n grote operatie. Ze kan zelf ook haast niet geloven dat het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Nog steeds goed!

Bericht - 17 september 2020 om 21:07 uur

Ook vandaag ging het goed. Ma kan al zelfstandig een klein stukje in haar kamer lopen! Ze voelt zich goed, alleen het eten lukt nog niet zo. Maar dat is ook niet gek na zoveel maanden sondevoeding. Om te voorkomen dat ze gaat afvallen, wordt er morgen weer een sonde geplaatst. De verwachting is dat dit maar voor korte duur is. Aangezien het nu zo goed gaat, zullen we, als er geen nieuws is, af en toe een dagje overslaan qua updates.
7 reactiesPlaats een reactie

Ze gaat heel goed vooruit!

Bericht - 16 september 2020 om 21:28 uur

Ook vandaag stonden we weer versteld van ma. Vanochtend mocht de katheter eruit, net als het zuurstofslangetje. Ook heeft ze even in stoel naast bed gezeten! Ze was heel erg opgewekt, maar raakt ook iedere keer nog geƫmotioneerd, het is zo wonderlijk! De hele afdeling (van artsen, verpleegkundigen tot de catering en schoonmakers) leven zo met haar mee en zijn ook allen heel blij dat het gelukt is en dat het goed gaat.
5 reactiesPlaats een reactie

Al naar de afdeling!

Bericht - 15 september 2020 om 20:44 uur

Het is bijna onwerkelijk zo goed als het gaat... Ma ligt namelijk al op de afdeling! Gisterenavond is ze wakker geworden en is de beademing eraf gehaald. Wel nog zuurstof via neus. Vanochtend zijn ze gestopt met de antibiotica die ze voor de operatie de hele tijd had. Ze heeft toen ook wat vla op. Eind van de ochtend is ze naar de afdeling gegaan, de artsen staan er allemaal van te kijken hoe goed het gaat! Ze heeft ook geen pijn. Ze is ontzettend blij, het is zo anders dan vorig jaar... we durven eigenlijk nog niet te (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Goed nieuws!!

Bericht - 14 september 2020 om 20:21 uur

Wij hebben goed nieuws! Vandaag is ma opnieuw getransplanteerd! Gisterenavond om 22.30 kreeg ma het telefoontje dat er een lever voor haar beschikbaar was. Om 7.00 uur vanochtend is de operatie gestart en vanmiddag om 4 uur werden we door de chirurg gebeld dat de operatie gelukt was. Het was een moeilijke ingreep omdat het voor 2e keer was, maar gelukkig goed verlopen. Ze ligt op de ic, wordt nog beademd en in slaap gehouden. We houden jullie op de hoogte!
13 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 9