Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Weer wat benauwd

Bericht - 13 oktober 2019 om 20:57 uur

Vandaag had ma het weer wat benauwd, dit komt doordat ze veel slijm heeft wat ze nog niet kan ophoesten. Hiervoor krijgt ze wat extra zuurstof via de neus. Vanochtend had ze wat koorts, daarvoor krijgt ze antibiotica. De nierdialyse staat nu op proef uit, ze willen even kijken of haar nieren het zelf op gaan pakken. Verder lukt het praten nog niet heel goed, maar ze heeft wel aangegeven dat ze zo blij is dat ze een nieuwe lever heeft! Ze kan het nog niet helemaal geloven, maar wij soms ook nog niet...
4 reactiesPlaats een reactie

Kleine stapjes vooruit

Bericht - 12 oktober 2019 om 21:16 uur

Vandaag een beetje hetzelfde. Er mochten vanmiddag wel 2 drains uit en ma plast ook beter. Praten lukt nog niet goed, dat moet ook weer even op gang komen. We merkten wel aan haar dat ze het zelf best moeilijk heeft met de hele situatie. Ze vindt het maar niets om daar zo hulpeloos te liggen aan alle apparatuur. Daarnaast moet ze ook alles nog verwerken en een plekje geven.
3 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 11 oktober 2019 om 20:39 uur

Uitslag van de scan is binnen, er moet eigenlijk een stent geplaatst worden. Maar vanwege het risico hebben de artsen besloten om het nog een paar dagen aan te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat het nog vanzelf oplost. Verder is eind van de middag de beademing eraf gegaan, dus dat is wel prettig. Ze krijgt alleen nog een beetje zuurstof via de neus. Ze heeft nog wel nierdialyse, maar gaat al wat meer plassen, dus dat gaat ook langzaam wat beter. Uit de scan bleek ook dat er toch nog vocht bij de long zat en dat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Beetje tegenslag

Bericht - 10 oktober 2019 om 20:42 uur

Vandaag helaas weer een beetje tegenslag. Er zit mogelijk een vernauwing bij de galweg of er is sprake van een lekkage daar. Hiervoor is vanmiddag een scan gemaakt, maar de uitslag hiervan hebben we nog niet. Er zal een stent of een drain geplaatst moeten worden. Verder was ma vandaag wel helemaal wakker, praten gaat alleen nog niet vanwege de beademing. Daarnaast langzaamaan weer wat kleine vorderingen.
3 reactiesPlaats een reactie

Kleine vooruitgang

Bericht - 09 oktober 2019 om 21:38 uur

Vandaag was er gelukkig een kleine vooruitgang te merken. De maatregelen die ze gisteren hebben genomen om ma te helpen, lijken effect te hebben. Ook konden we echt contact met haar maken. Ze reageert goed, antwoordt ook op onze vragen door ja en nee te knikken. We konden merken dat ze echt blij was om ons te zien! Praten gaat nog niet vanwege de beademing. Ze krijgt ook nog een slaapmiddel, dus maar korte momentjes waarop we contact hebben, maar dat is al heel waardevol.
3 reactiesPlaats een reactie

Herstel gaat moeizaam

Bericht - 08 oktober 2019 om 15:19 uur

Herstel gaat moeizaam, ze moet hard vechten. Ze ging zo slecht de operatie in, daardoor wordt ook een lang herstel verwacht. Tijdens de operatie heeft ze ook een soort klaplong gekregen. De lever heeft wat opstartproblemen. De nieren komen niet goed op gang, vanochtend weer gestart met dialyse. Ze krijgt ook nog beademing. Verder houden ze haar slapend dat is voor haarzelf wat comfortabeler.
1 reactiesPlaats een reactie

Eindelijk!

Bericht - 07 oktober 2019 om 09:00 uur

Weer even een berichtje van ons vanaf de IC, maar dit keer gelukkig positief. Ma heeft vannacht een levertransplantatie gehad! Ze is nu weer terug op de IC en is redelijk stabiel. Het was een risicovolle operatie omdat ze zo zwak is, maar de artsen wilden het toch proberen. Operatie is gelukt, maar de komende dagen zijn weer spannend. Ze wordt slapend gehouden en beademd, nu is de vraag hoe ze het oppakt. Nog een lange weg te gaan, maar gelukkig wel een stap in de goede richting nu.
10 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 06 oktober 2019 om 21:34 uur

Nadat het woensdag iets beter leek te gaan, kreeg ma het donderdag erg benauwd. Uiteindelijk is er een drain geplaatst om vocht achter de longen weg te halen (1,5 liter!). Helaas kwam vrijdag de kortademigheid weer terug. Zaterdagochtend was ma niet meer aanspreekbaar en ademde ze moeilijk. Toen is ze weer terug gebracht naar de IC. Daar hebben ze 2 drains geplaatst om weer vocht weg te halen. Ook krijgt ze beademing en wordt ze slapend gehouden. Vandaag is besloten om te starten met nierdialyse omdat de nieren ook niet goed meer werken. Al met al is het erg (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Status update van 01 October 2019

Status update - 01 oktober 2019 om 20:49 uur

Ma is vanmiddag naar de zaal gegaan. Ze is nog erg emotioneel en moet alles nog verwerken. Verder zijn er geen verbeteringen, ze heeft een flinke jas uitgedaan.

Update

Bericht - 30 september 2019 om 16:25 uur

We hebben lange tijd niets laten horen, omdat er de situatie niet veranderde. Ma ging zelf wel achteruit de laatste tijd, ze is veel afgevallen, erg misselijk en heeft veel pijn gehad door ingezakte ruggenwervels. Hiervoor een aantal keer in het ziekenhuis geweest.  

Zaterdagochtend kreeg pa haar niet wakker, ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek een ammoniakvergiftiging wat vaak voorkomt in dit stadium van de ziekte. Hierdoor is ze in coma geraakt. Na onderzoek op de spoedeisende hulp is ze naar de IC gebracht. 

Vanochtend is ze gelukkig weer bij gekomen, ze valt nog wel veel (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 6 7 8 9