Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Naar de afdeling #2

Bericht - 29 november 2019 om 20:50 uur

Vanmiddag is ma eindelijk verhuisd naar de afdeling! Er zijn de afgelopen dagen een paar drains uitgehaald, er zit er nu nog 1 in, diegene bij de galweg. Verder eet ze elke dag wel wat yoghurt, vla of appelmoes. De fysio komt iedere dag en ma heeft met hulp al een paar keer naast het bed gestaan. Langzaamaan dus steeds verder vooruit. Het afscheid op de IC vond ma wel emotioneel, heel veel verpleegkundigen kwamen even gedag zeggen. Hopelijk hoeft ze dit keer niet nog eens terug...na bijna 9 weken IC, waarvan bijna 8 weken na de transplantatie hopen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 26 november 2019 om 21:12 uur

Weer even een update van ons, het is alweer een paar dagen geleden. Maar er is ook niet zo veel gebeurd. Van het weekend ging het wel aardig, alleen soms wat moe en warrig. Gisteren is er weer gekeken of de drain bij de galweg nog goed zat. Hij zat inderdaad niet goed, dus de drain is vervangen. Ze ligt nog steeds op de IC, maar gelukkig niet meer aan het zuurstof, waarschijnlijk mag ze wel binnenkort naar de afdeling. Dit weekend heeft ze ook voor het eerst wat vast voedsel gegeten (half crackertje met kaas). Al (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Nog meer drains

Bericht - 22 november 2019 om 21:27 uur

Gisteren is er een scan gedaan om te kijken waar de koorts vandaan komt. Er bleek nog wat oud bloed in haar buik te zitten. Hiervoor zijn 2 drains geplaatst om dit eruit te krijgen. Na beoordeling van de scan bleek er ook nog vocht bij de longen en in haar buik te zitten. Hiervoor zijn vandaag nog 2 drains extra geplaatst. Met name de drain bij de longen moet wat verlichting gaan geven, omdat ze best veel zuurstof nodig heeft. Ze gaan ervan uit dat het oude bloed in de buik de koorts heeft veroorzaakt. Het waren (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Weinig nieuws

Bericht - 20 november 2019 om 20:53 uur

Voor vandaag weinig nieuws. Gisterenavond toch weer behoorlijke koorts, hierdoor kreeg ze het ook benauwd. Eigenlijk moest ze hiervoor aan de beademing, maar dat wilde ma echt niet meer... Ze hebben toen een zuurstofkapje opgezet, maar hierdoor heeft ze wel slecht geslapen. Vandaag was de koorts weer gezakt en was een zuurstofslangetje voldoende. Dus helaas nog niet naar de afdeling...
1 reactiesPlaats een reactie

Verder vooruit!

Bericht - 18 november 2019 om 21:55 uur

Na de tegenslag doet ma nu echt wel een paar stappen vooruit. Gisteren heeft ze 10 minuutjes op de rand van het bed gezeten en 's avonds nog een keer in de stoel. Ze heeft zelf uit een bekertje gedronken en wat vla gegeten. Ook is er gisteren nog een drain uit gegaan. Vandaag is er nog een scan gemaakt om te kijken of de drain bij de galweg nog goed zit, dit bleek gelukkig ook zo te zijn. De fysio komt ook dagelijks langs. Vanavond kreeg ze alleen wat koorts, maar dat kan ook komen van de vloeistof (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Gelukkig weer wat vooruitgang

Bericht - 16 november 2019 om 20:36 uur

Na een week met wat tegenslag: 2x ingreep in een bloeding in de buikwand te stoppen, plaatsing drain om lekkage bij de galweg te verhelpen en nieuwe sonde omdat de voeding in de drain terecht kwam, lijkt alles gelukkig weer wat vooruit te gaan. De drains lopen goed, de sondevoeding gaat goed. De bloedingen in de buikwand kwam door een zwak plek en was gewoon pech. De problemen met galweg komen bij 1 op de 3 transplantaties voor. Gisterenochtend is ma ook van de beademing af gegaan en ze heeft ook geen zuurstofslangetje nodig! Dit is (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Nog een drain geplaatst

Bericht - 13 november 2019 om 20:00 uur

Vanochtend is er onder narcose een drain bij de galweg geplaatst om de lekkage te stoppen. Dit is goed gegaan, alleen nu blijkt dat er iets van de sondevoeding in de drain komt. Dit hoort natuurlijk niet, misschien vindt dit vanzelf zijn weg, anders moet hier weer iets op verzonnen worden... Maar daar kijken ze morgen verder naar. Het was wel even genoeg voor vandaag.
4 reactiesPlaats een reactie

Weer geopereerd

Bericht - 12 november 2019 om 10:22 uur

Gisterenochtend hebben de artsen na verder onderzoek toch besloten dat ma geopereerd moet worden om de nieuwe bloeding te stoppen. Gisterenavond is ze geopereerd, de operatie is goed gegaan, de bloeding is gestopt en ze hebben een stolsel van oud bloed uit haar buik gehaald. Ze heeft opnieuw een bloedtransfusie gehad om het tekort weer aan te vullen. Ze ligt nog aan de beademing, maar is al wel een beetje wakker geweest. De komende dagen is het afwachten hoe haar lichaam het oppakt. Mogelijk zit er ook nog een lekkage bij de galweg, hiervoor heeft ze gisterenmiddag een (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Hele lange weg

Bericht - 10 november 2019 om 21:53 uur

Gisteren en vandaag zijn er CT scans gemaakt. Ze zagen vandaag weer een bloeding, dus opnieuw bloedtransfusies gehad. Helaas heeft ma nu toch beademing nodig, ze houden haar voorlopig slapend zodat haar lijf wat kan rusten. Hopelijk helpt dat voor haar herstel. Het is een hele lange weg zo...
3 reactiesPlaats een reactie

Paar stappen terug

Bericht - 08 november 2019 om 20:39 uur

Nog geen vooruitgang helaas. Ma is gisterenavond van de beademing af gegaan, maar deze moet er misschien vanavond weer op. Ze krijgt het slijm niet opgehoest. Daarnaast heeft ze koorts, er is het een en ander op kweek gezet. Gisteren zijn er ook 2 drains in de buik gezet omdat daar nog vocht zat. Vandaag is haar buik ook erg opgezet. Ze heeft ook pijn en krijgt hiervoor pijnstilling. Maar daar wordt ze warrig en onrustig van. Kortom weer een aantal stappen terug gedaan en maar afwachten hoe het verder gaat.
1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9