Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Rembrandt #2

Bericht - 11 februari 2020 om 20:51 uur

Goed nieuws! Gisteren is ma weer verhuisd naar het Rembrandt om verder te revalideren en aan te sterken. Ze was erg blij dat het eindelijk door kon gaan en dat ze dichter bij huis is (letterlijk en figuurlijk). Aangezien ma nog echt haar rust nodig heeft, willen we vragen om bezoek nog een beetje rustig te houden. Ma krijgt elke ochtend fysio en na de lunch gaat ze even slapen. Graag dus pas bezoek na 15.00 en alleen in overleg met pa, zodat we het bezoek een beetje kunnen spreiden en kunnen beperken tot 1 per dag. Iedere (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Het gaat weer beter!

Bericht - 03 februari 2020 om 21:56 uur

De afgelopen week is goed verlopen. De buikpijn was begin van de week weer over. De artsen denken dat het een darminfectie was. Woensdagochtend is de drain opnieuw dicht gezet, tot op heden gaat dit goed! Wel is deze week gebleken dat een bepaalde waarde nog niet goed is. Hiervoor zal ma de komende 3 maanden antibiotica via een infuus moeten krijgen. Gelukkig kan dit in het Rembrandt ook. We hopen dat ma snel nog een poging kan wagen om naar het Rembrandt te gaan!
6 reactiesPlaats een reactie

Bliksembezoek aan de Hoeksche Waard...

Bericht - 25 januari 2020 om 19:35 uur

Gisterenochtend mocht ma over naar het Rembrandt. Rond 11.30 was ze daar, het afscheid in het ziekenhuis was erg emotioneel en ma vond het ook spannend om weg te gaan. Met de ambulance naar OBL gebracht, daar geïnstalleerd in haar kamer. Echter ze kreeg al gelijk erge buikpijn. Eerst dachten we nog van de spanning... Maar helaas... na nog geen 5 uur in OBL te zijn geweest is besloten om de ambulance weer te laten komen om naar de spoedeisende hulp te gaan. Wat een enorme domper en teleurstelling... er is gisterenavond nog een CT- scan gemaakt, (...)

Lees verder


11 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 22 januari 2020 om 21:26 uur

De afgelopen week is vrij rustig verlopen, vandaar dat wij ook geen update verstuurd hebben (voor degenen die ongerust waren :) ). Begin vorige week was de koorts weg, maar die kwam woensdag helaas weer terug. Toen is besloten om de drain maar even open te laten staan. Vervolgens hebben de artsen veel overleg gehad, omdat niet duidelijk is wat ze met de drain aan moeten. Iedere keer als hij dicht gaat, dan krijgt ze koorts. Begin van deze week is besloten om de drain eruit te halen en een kleiner slangetje terug te plaatsen. Dit is vandaag gebeurd. (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Het gaat goed, alleen weer koorts...

Bericht - 13 januari 2020 om 10:47 uur

Afgelopen week is goed verlopen, ma maakt grote stappen vooruit. Zo goed zelfs dat het de bedoeling was dat ze morgen overgeplaatst zou worden naar de Rembrandt in Oud-Beijerland. Helaas heeft ze sinds zaterdagavond weer koorts, waardoor de overplaatsing is uitgesteld. De drain in de galwegen is weer open gezet en antibiotica is gestart. Hopelijk is hiermee de koorts snel onder controle. Zolang ze antibiotica krijgt, blijft ze nog in het ziekenhuis.
10 reactiesPlaats een reactie

Dag 100...

Bericht - 05 januari 2020 om 12:54 uur

Vandaag is het de 100e dag dat ma in het ziekenhuis ligt, wat een lange tijd! Maar gelukkig kunnen we wel zeggen dat het de afgelopen week erg goed is gegaan. Ze heeft al een paar keer een klein rondje op de gang gelopen met de rollator, de infuuslijn is eruit, de sondevoeding staat alleen nog maar 's nachts aan, geen antibiotica meer. Dus het nieuwe jaar is goed begonnen! Er is ook al gesproken over de tijd na het ziekenhuis. Ze zal nog verder moeten revalideren, maar dat zou in het Rembrandt in Oud- Beijerland kunnen. We (...)

Lees verder


11 reactiesPlaats een reactie

Verstopte drain

Bericht - 30 december 2019 om 13:42 uur

Weer even een update van de afgelopen week. Na een aantal goede dagen, helaas ook een paar slechte dagen. Op 2e kerstdag had ma erg veel buikpijn, dus is er s middags met spoed een CT scan gemaakt, deze liet geen gekke dingen zien. Bloed onderzoek en alle metingen waren ook goed. Vrijdag was de pijn onhoudbaar en heeft ze morfine gekregen. Na verder onderzoek bleek de drain in de galwegen verstopt te zitten, waardoor het gal al dagen in haar buik liep...dit veroorzaakte de pijn. Vrijdagavond is een nieuwe drain geplaatst, waarvan ze nu gelukkig goed opknapt. (...)

Lees verder


14 reactiesPlaats een reactie

Letterlijk en figuurlijk een stap vooruit!

Bericht - 22 december 2019 om 19:18 uur

Weer even een update van de afgelopen week, het gaat gelukkig wat beter met ma. Vorig weekend is die nieuwe galdrain geplaatst, deze hebben ze eerst een paar dagen open gehouden. Dinsdag is de drain dicht gezet om te kijken of de gal via de normale weg haar lichaam kan verlaten. Dit ging goed totdat ze donderdagochtend koorts kreeg. Toen is direct de drain weer open gezet. Later bleek door scans en punctie dat het kwam door wat vocht in haar buik dat is gaan ontsteken. Hiervoor is ook een drain geplaatst en krijgt ze antibiotica voor. Verder gaat (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Gedoucht en geknipt!

Bericht - 14 december 2019 om 19:49 uur

De afgelopen dagen zijn gelukkig rustig verlopen. Donderdag is ma voor het eerst in 11 weken gedoucht! Ze is op een stoel gezet en zo de douche in gereden. Wat vond ze dat fijn, wat kan je dan blij zijn met zo iets kleins! Gisteren is Jenneke haar haar komen knippen (dat was ook hard nodig... en wilde ma graag), ze heeft toen 45 minuten in de stoel gezeten. Ze was daarna wel erg moe, maar was ook zo blij dat het gedaan was! Vandaag ging ook wel goed, alleen lekt de galdrain, het vocht loopt erlangs op haar (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Naar de afdeling #3

Bericht - 11 december 2019 om 21:10 uur

Gisterenmiddag is ma weer naar de afdeling gegaan! Poging 3...3x is scheepsrecht? Hopelijk hoeft ze nu niet meer terug naar de IC. Het is nu vooral aansterken en weer wat spierkracht opbouwen. Vandaag heeft ze zo'n 20 minuutjes in de stoel gezeten. Ook eet ze af en toe wat licht verteerbare dingen als havermout en yoghurt.
7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5 6