Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Update

Bericht - 10 februari 2019 om 17:03 uur

Beste allemaal, 

Lange tijd hebben jullie niets van ons gehoord, omdat er eigenlijk niets te melden was.  Het ging steeds wel wat moeizamer, maar geen veranderingen in de situatie. 

Afgelopen woensdag moest ma weer op controle komen. Ze gaf aan steeds meer moeite te hebben met eten, ze was ook een kilo afgevallen t.o.v. vorige keer, daarnaast neemt haar spiermassa af. Omdat ze wel sterk moet blijven, is besloten dat ze sondevoeding gaat krijgen. A.s. woensdag wordt dit gedaan, weer een stapje achteruit dus. Maar hopelijk is dat wel weer een stapje dichterbij een transplantatie...Zo bekijkt ze het zelf ook, het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 28 november 2018 om 22:09 uur

Beste allemaal,

We zijn inmiddels al weer een maand verder, maar nog steeds geen nieuws. Vandaag moest ma terug naar het ziekenhuis voor controle. Daar bleek dat de vorige keer haar bloedwaarden verbeterd waren, daardoor is ze toen terug gezakt naar de 8e plaats. Zo hard is het...terecht natuurlijk, de meest urgente gevallen gaan eerst. Maar als je zit te wachten is dit niet fijn...Vandaag is er weer bloed geprikt, gek gezegd hopen we dat de waarden nu weer achteruit gegaan zijn, zodat ze weer kan stijgen op de lijst. 

Verder gaat het wel steeds wat minder, ze slaapt 's middags (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Nog niets...

Bericht - 26 oktober 2018 om 22:46 uur

Beste allemaal,

Helaas hebben wij nog steeds geen nieuws. Ma moest woensdag terug naar het ziekenhuis voor controle, ze staat in ieder geval nog steeds bovenaan de wachtlijst in haar bloedgroep. Dus het is nog steeds wachten op een geschikte lever, helaas is er geen zinnig woord over termijnen te zeggen. Gelukkig gaat het met ma nog wel redelijk goed!

Groetjes,
Geertine en Plonie
10 reactiesPlaats een reactie

Nog steeds geen nieuws...

Bericht - 10 oktober 2018 om 20:54 uur

Beste allemaal,

We wachten nog steeds op een telefoontje. Het wachten duurt lang, maar er is ook niet zomaar een lever beschikbaar. Het is afhankelijk van zoveel factoren. Iemand moet donor zijn, de goede bloedgroep hebben. Daarnaast zoeken ze ook naar de meest geschikte match, zoals lengte en gewicht. En uiteraard moet de lever zelf ook helemaal in orde zijn. 

Gelukkig gaat het met ma best aardig, ze is lekker in de tuin aan het rommelen en probeert ieder dag een rondje te lopen. Dit ook weer op advies van de arts, zo behoudt ze haar spierkracht en blijft ze fit (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Wachten duurt lang....

Bericht - 03 oktober 2018 om 20:50 uur

Beste allemaal,

We zijn nog altijd in afwachting van een telefoontje vanuit het ziekenhuis, het wordt nu erg spannend. 
Zoals jullie wellicht zullen begrijpen, zullen wij pas na de (gemiddeld genomen) 10 uur durende operatie een bericht op de blog plaatsen. 
 
Mochten jullie meer willen lezen over een levertransplantatie, kijk dan op de site van het Erasmus MC voor de juiste informatie. 

https://www.erasmusmc.nl/mdl/levercentrum2/levertransplantatie/


Groetjes, Geertine & Plonie 
(...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Spannend!

Bericht - 30 september 2018 om 16:48 uur

Beste allemaal, 

Met deze blog willen wij jullie op de hoogte houden over ma. Dit om het aantal telefoontjes en appjes te beperken. Wij waarderen alle belangstelling en medeleven heel erg, maar het is bijna niet te doen om iedereen op de hoogte te houden.

Afgelopen woensdag is ma terug geweest naar het ziekenhuis. Ze is met spoed weer op de lijst gezet. Later op de dag werd ze al terug gebeld dat ze standby moet staan, omdat ze erg hoog op de wachtlijst staat. Het kan nu elk moment zover zijn dat er een donorlever beschikbaar is!

Voor nu is het (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie