Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Kleine stapjes

Bericht - 18 oktober 2019 om 22:20 uur

Weer een redelijke dag, ze gaat in ieder geval niet achteruit. Ook vandaag geen koorts. Ma doet wat kleine oefeningen van de fysio. Ze kan ook haar armen weer wat bewegen, dat is voor het eerst sinds de operatie. Ze is wel iedere keer heel moe van die oefeningen, alles kost nog heel veel energie. Het is wel duidelijk dat het nog lang gaat duren, maar elk klein stapje is er weer 1!
0 reactiesPlaats een reactie

Gelukkig vandaag geen tegenslag

Bericht - 17 oktober 2019 om 21:03 uur

Vandaag gelukkig geen tegenslag! Ze heeft geen koorts, antibiotica gaat afgebouwd worden. De fysio is geweest en heeft wat oefeningen gedaan om haar spieren weer wat op gang te krijgen.
2 reactiesPlaats een reactie

Weer een stap terug

Bericht - 16 oktober 2019 om 20:29 uur

Helaas weer een stap terug. Ma is vandaag weer aan de nierdialyse gegaan, nieren pakken het nog niet zelf op. De koorts is nu wel onder controle. Verder slaapt ze heel veel.
3 reactiesPlaats een reactie

Lange weg te gaan

Bericht - 15 oktober 2019 om 22:08 uur

Nog steeds wat koorts, ook weer wat benauwd. Dus helaas nog geen verbeteringen vandaag. Het is een hele zware weg voor ma, ze is zo hard ziek en moet hard vechten om te herstellen. Maar ze is een vechter en we hopen dat ze snel weer een paar stapjes in de goede richting maakt!
1 reactiesPlaats een reactie

Paar stapjes terug...

Bericht - 14 oktober 2019 om 21:19 uur

Weer een paar stapjes terug... Gisterenavond is besloten om ma toch weer aan de beademing te doen. Ze had het benauwd en nog niet de kracht om het slijm op te hoesten. Vandaag heeft ze weer koorts gekregen. Hiervoor weer een andere antibiotica gekregen en het een en ander is op kweek gezet. Ze sliep vandaag veel.
0 reactiesPlaats een reactie

Weer wat benauwd

Bericht - 13 oktober 2019 om 20:57 uur

Vandaag had ma het weer wat benauwd, dit komt doordat ze veel slijm heeft wat ze nog niet kan ophoesten. Hiervoor krijgt ze wat extra zuurstof via de neus. Vanochtend had ze wat koorts, daarvoor krijgt ze antibiotica. De nierdialyse staat nu op proef uit, ze willen even kijken of haar nieren het zelf op gaan pakken. Verder lukt het praten nog niet heel goed, maar ze heeft wel aangegeven dat ze zo blij is dat ze een nieuwe lever heeft! Ze kan het nog niet helemaal geloven, maar wij soms ook nog niet...
4 reactiesPlaats een reactie

Kleine stapjes vooruit

Bericht - 12 oktober 2019 om 21:16 uur

Vandaag een beetje hetzelfde. Er mochten vanmiddag wel 2 drains uit en ma plast ook beter. Praten lukt nog niet goed, dat moet ook weer even op gang komen. We merkten wel aan haar dat ze het zelf best moeilijk heeft met de hele situatie. Ze vindt het maar niets om daar zo hulpeloos te liggen aan alle apparatuur. Daarnaast moet ze ook alles nog verwerken en een plekje geven.
3 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 11 oktober 2019 om 20:39 uur

Uitslag van de scan is binnen, er moet eigenlijk een stent geplaatst worden. Maar vanwege het risico hebben de artsen besloten om het nog een paar dagen aan te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat het nog vanzelf oplost. Verder is eind van de middag de beademing eraf gegaan, dus dat is wel prettig. Ze krijgt alleen nog een beetje zuurstof via de neus. Ze heeft nog wel nierdialyse, maar gaat al wat meer plassen, dus dat gaat ook langzaam wat beter. Uit de scan bleek ook dat er toch nog vocht bij de long zat en dat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Beetje tegenslag

Bericht - 10 oktober 2019 om 20:42 uur

Vandaag helaas weer een beetje tegenslag. Er zit mogelijk een vernauwing bij de galweg of er is sprake van een lekkage daar. Hiervoor is vanmiddag een scan gemaakt, maar de uitslag hiervan hebben we nog niet. Er zal een stent of een drain geplaatst moeten worden. Verder was ma vandaag wel helemaal wakker, praten gaat alleen nog niet vanwege de beademing. Daarnaast langzaamaan weer wat kleine vorderingen.
3 reactiesPlaats een reactie

Kleine vooruitgang

Bericht - 09 oktober 2019 om 21:38 uur

Vandaag was er gelukkig een kleine vooruitgang te merken. De maatregelen die ze gisteren hebben genomen om ma te helpen, lijken effect te hebben. Ook konden we echt contact met haar maken. Ze reageert goed, antwoordt ook op onze vragen door ja en nee te knikken. We konden merken dat ze echt blij was om ons te zien! Praten gaat nog niet vanwege de beademing. Ze krijgt ook nog een slaapmiddel, dus maar korte momentjes waarop we contact hebben, maar dat is al heel waardevol.
3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3