Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Naar de afdeling #3

Bericht - 11 december 2019 om 21:10 uur

Gisterenmiddag is ma weer naar de afdeling gegaan! Poging 3...3x is scheepsrecht? Hopelijk hoeft ze nu niet meer terug naar de IC. Het is nu vooral aansterken en weer wat spierkracht opbouwen. Vandaag heeft ze zo'n 20 minuutjes in de stoel gezeten. Ook eet ze af en toe wat licht verteerbare dingen als havermout en yoghurt.
5 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 08 december 2019 om 21:13 uur

Even een kleine update van de afgelopen dagen. Het gaat wat beter. Ze heeft nu geen zuurstof meer. Er is een bacterie bij haar lever gevonden, dus gelukkig geen longontsteking. De koorts is ook helemaal weg. Wel heeft ze de afgelopen dagen wat diarree gehad waardoor ze erg moe was, ze heeft natuurlijk weinig energie om dit op te vangen. Als het zo doorgaat mag ze morgen terug naar de afdeling.
3 reactiesPlaats een reactie

Weer iets beter

Bericht - 04 december 2019 om 20:56 uur

Het gaat gelukkig weer iets beter. Ma is gisterenochtend van de beademing af gegaan, heeft alleen nog een zuurstofslangetje in haar neus. De koorts is ook gezakt. Het is nog niet bekend waar de koorts vandaan kwam. Er staat nog het een en ander op kweek, dat wordt nog afgewacht. Ze was vandaag weer goed aanspreekbaar en wakker, kon zich alleen niets meer herinneren van maandag. De arts was wel tevreden dat ze al zo snel wat opgeknapt is.
2 reactiesPlaats een reactie

En opnieuw terug naar de IC...

Bericht - 02 december 2019 om 21:09 uur

Helaas is ma vanmiddag weer terug gebracht naar de IC. Ze heeft hoge koorts gekregen en het zuurstofgehalte in het bloed daalde. Dit komt door een infectie, er zijn kweken afgenomen. Hiervan hebben we nog geen uitslag, maar mogelijk is het een longontsteking. Doordat ze nog zo zwak is pakt ze snel iets op en hakt het er ook gelijk flink in. Op de IC is ma weer aan de beademing gegaan, anders raakt ze teveel uitgeput. Ze houden haar sinds het moment dat ze aan de beademing is gegaan weer even slapend. Door de koorts was ze (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Naar de afdeling #2

Bericht - 29 november 2019 om 20:50 uur

Vanmiddag is ma eindelijk verhuisd naar de afdeling! Er zijn de afgelopen dagen een paar drains uitgehaald, er zit er nu nog 1 in, diegene bij de galweg. Verder eet ze elke dag wel wat yoghurt, vla of appelmoes. De fysio komt iedere dag en ma heeft met hulp al een paar keer naast het bed gestaan. Langzaamaan dus steeds verder vooruit. Het afscheid op de IC vond ma wel emotioneel, heel veel verpleegkundigen kwamen even gedag zeggen. Hopelijk hoeft ze dit keer niet nog eens terug...na bijna 9 weken IC, waarvan bijna 8 weken na de transplantatie hopen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 26 november 2019 om 21:12 uur

Weer even een update van ons, het is alweer een paar dagen geleden. Maar er is ook niet zo veel gebeurd. Van het weekend ging het wel aardig, alleen soms wat moe en warrig. Gisteren is er weer gekeken of de drain bij de galweg nog goed zat. Hij zat inderdaad niet goed, dus de drain is vervangen. Ze ligt nog steeds op de IC, maar gelukkig niet meer aan het zuurstof, waarschijnlijk mag ze wel binnenkort naar de afdeling. Dit weekend heeft ze ook voor het eerst wat vast voedsel gegeten (half crackertje met kaas). Al (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Nog meer drains

Bericht - 22 november 2019 om 21:27 uur

Gisteren is er een scan gedaan om te kijken waar de koorts vandaan komt. Er bleek nog wat oud bloed in haar buik te zitten. Hiervoor zijn 2 drains geplaatst om dit eruit te krijgen. Na beoordeling van de scan bleek er ook nog vocht bij de longen en in haar buik te zitten. Hiervoor zijn vandaag nog 2 drains extra geplaatst. Met name de drain bij de longen moet wat verlichting gaan geven, omdat ze best veel zuurstof nodig heeft. Ze gaan ervan uit dat het oude bloed in de buik de koorts heeft veroorzaakt. Het waren (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Weinig nieuws

Bericht - 20 november 2019 om 20:53 uur

Voor vandaag weinig nieuws. Gisterenavond toch weer behoorlijke koorts, hierdoor kreeg ze het ook benauwd. Eigenlijk moest ze hiervoor aan de beademing, maar dat wilde ma echt niet meer... Ze hebben toen een zuurstofkapje opgezet, maar hierdoor heeft ze wel slecht geslapen. Vandaag was de koorts weer gezakt en was een zuurstofslangetje voldoende. Dus helaas nog niet naar de afdeling...
1 reactiesPlaats een reactie

Verder vooruit!

Bericht - 18 november 2019 om 21:55 uur

Na de tegenslag doet ma nu echt wel een paar stappen vooruit. Gisteren heeft ze 10 minuutjes op de rand van het bed gezeten en 's avonds nog een keer in de stoel. Ze heeft zelf uit een bekertje gedronken en wat vla gegeten. Ook is er gisteren nog een drain uit gegaan. Vandaag is er nog een scan gemaakt om te kijken of de drain bij de galweg nog goed zit, dit bleek gelukkig ook zo te zijn. De fysio komt ook dagelijks langs. Vanavond kreeg ze alleen wat koorts, maar dat kan ook komen van de vloeistof (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Gelukkig weer wat vooruitgang

Bericht - 16 november 2019 om 20:36 uur

Na een week met wat tegenslag: 2x ingreep in een bloeding in de buikwand te stoppen, plaatsing drain om lekkage bij de galweg te verhelpen en nieuwe sonde omdat de voeding in de drain terecht kwam, lijkt alles gelukkig weer wat vooruit te gaan. De drains lopen goed, de sondevoeding gaat goed. De bloedingen in de buikwand kwam door een zwak plek en was gewoon pech. De problemen met galweg komen bij 1 op de 3 transplantaties voor. Gisterenochtend is ma ook van de beademing af gegaan en ze heeft ook geen zuurstofslangetje nodig! Dit is (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5