Avatar Dixie Duimelaar

Dixie Duimelaar

Thuis #6

Bericht - 25 juli 2020 om 11:16 uur

Ma is sinds maandag weer thuis, eindelijk na weer 7 weken ziekenhuis. 2 weken geleden mocht ze ook naar huis, maar toen was ze binnen 24 uur weer terug in het ziekenhuis. Vandaar dat we wat langer gewacht hebben met een update. Ze hoeft nu niet meer gelijk te bellen als ze koorts heeft, alleen als het erg hoog is of als het lang aanhoudt. Ze heeft nu eenmaal af en toe koorts, in het ziekenhuis kunnen ze daar ook niets aan doen. Ze heeft nu continue sondevoeding en 2 soorten antibiotica via infuus. Best zwaar 3 (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Weer op de wachtlijst!

Bericht - 03 juli 2020 om 20:40 uur

Even een kort berichtje: gisterenavond is ma weer op de wachtlijst geplaatst! Het kan nog best wel een tijd duren voordat er een geschikte lever voor haar is. Ze kunnen uiteraard niet inschatten hoe lang het duurt, maar ze willen wel gaan voor een hele goede lever. Het wachten is weer begonnen... op voor ronde 2!
8 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 29 juni 2020 om 21:30 uur

We zijn inmiddels weer ruim een week verder. Wat leeft iedereen mee! Bedankt voor alle reacties op de blog en 'live', dat doet ons goed! Het was voor velen een schok dat ma opnieuw een nieuwe lever moet, maar voor ons voelt het als 'we krijgen nog een kans'! Het gaat zo echt niet, ma heeft vanaf dinsdag weer elke ochtend koorts gehad... er is uit de kweken een nieuwe bacterie tevoorschijn gekomen. Hiervoor heeft ze sinds vrijdag antibiotica, inmiddels heeft ze dus 3 soorten antibiotica per dag! Dit kan ook niet zo doorgaan... maar gelukkig sinds vanochtend (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

2e transplantatie nodig

Bericht - 20 juni 2020 om 11:10 uur

Gisteren hebben we met zijn vieren een gesprek met de artsen gehad. De verwachting is dat ze de abcessen niet onder controle gaan krijgen. Het kan zo ook niet langer doorgaan, ma komt niet verder vooruit en dat houdt ze zo ook niet vol. Het enige alternatief is opnieuw een transplantatie... ma zag daar aanvankelijk heel erg tegenop omdat de wachttijd zo lang is en vorig jaar moest ze zo lang wachten tot het bijna te laat was. Daarnaast was ze bang dat bij nog een nieuwe lever weer dezelfde problemen zouden ontstaan. Gelukkig konden de artsen deze bezorgdheid (...)

Lees verder


13 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 15 juni 2020 om 19:20 uur

Ma ligt alweer 2 weken in het ziekenhuis, tijd voor een update... aanvankelijk werd gedacht dat de koorts kwam doordat ze een paar dagen zonder antibiotica heeft gezeten, maar ook met antibiotica had ze af en toe koorts. Ook zakte haar bloeddruk. Ze hebben toen een scan gemaakt en bleek dat ze veel vocht vasthield. Hiervoor is vrijdag een drain geplaatst, het vocht is nu uit de buik. Ook hebben ze naar de stent gekeken, deze is schoon gespoten en gelijk 2 extra stents geplaatst. Hiermee hopen ze de afvoer van de gal te verbeteren zodat de abcessen ook (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Helaas weer opgenomen

Bericht - 03 juni 2020 om 15:38 uur

Helaas is ma gisteren weer met koorts opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag had ze gebeld met het ziekenhuis en moest ze stoppen met de pillen en weer over op infuus. Dit zou dan zaterdag geleverd worden door de apotheek. Maar het weekend was er niets geleverd en maandag ook niet, waardoor ma dus 4 dagen zonder die ene antibiotica was. De artsen vermoeden dat hierdoor de koorts weer de kop op steekt. Deze antibiotica staat erom bekend dat de kuur echt afgemaakt moet worden. Dus nu weer in het ziekenhuis aan het infuus. Hopelijk slaat het snel aan en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Al 2 weken thuis!

Bericht - 29 mei 2020 om 19:12 uur

Vandaag is ma al weer 2 weken thuis, heel fijn, alleen gaat het nog niet helemaal zoals we zouden willen. Vorige week zondag had ze echt even een dip. 'S maandags terug naar het ziekenhuis, alle klachten (hoofdpijn, buikpijn, diarree) zijn te wijten aan de antibiotica. Het bleek toen dat haar bloed hierdoor ook van slag was. Ze hebben toen die antibiotica gehalveerd. Daarna ging het beter en kreeg ze wat meer energie, echt zo fijn! Afgelopen dinsdag mocht de ene antibiotica stoppen, maar ze moet nog wel 2 weken in pilvorm slikken. Nu heeft ze daar behoorlijk (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Thuis #4

Bericht - 15 mei 2020 om 21:11 uur

Na opnieuw 2 weken ziekenhuis kunnen we gelukkig nu melden dat ma weer thuis is! Vorige week is er een biopsie (hapje uit de lever) genomen en begin van deze week kwam daaruit dat er een bacterie in de lever zit die ze nog niet eerder heeft gehad. Dus hiervoor weer nieuwe antibiotica gehad. Sindsdien geen koorts meer gehad en daarom mocht ze gisterenavond naar huis. Ze krijgt wel nog 2 soorten antibiotica die beide 24 uur per dag moeten inlopen. De thuiszorg komt dus elke dag langs om te wisselen. Ze is heel blij om weer thuis te (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 05 mei 2020 om 21:39 uur

Afgelopen week mocht ma stoppen met de antibiotica en op donderdagmiddag naar huis. Echter vrijdagochtend weer de hele tijd op bed gelegen en bleek ze weer koorts te hebben. Dus binnen 24 uur was ze terug in het ziekenhuis. Ze hebben het een paar dagen aan gekeken en een nieuwe scan gemaakt. Ma is het hele weekend zo ontzettend moe geweest en ook regelmatig koorts. Dus toch weer aan de antibiotica. Uit de scan bleek dat 1 van de 2 bloedtoevoeren naar de lever wat verkleurd eruit zag. Dit is vandaag verder onderzocht en het bleek dat een stukje (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Stent is geplaatst!

Bericht - 28 april 2020 om 20:26 uur

De operatie is gelukt, de stent hebben ze kunnen plaatsen! Ze zijn best lang bezig geweest, maar gelukkig met goed resultaat! Ma wordt nog wel een paar dagen in het ziekenhuis gehouden om te kijken hoe het gaat. Daarna zou ze zelfs helemaal zonder antibiotica moeten kunnen, wat zou dat fijn zijn zeg. De ingreep is vanochtend al gedaan, maar ze was vanmiddag nog heel erg moe, narcose zit nog in haar lijf. Wel heeft ze inmiddels al een tosti en kwark op. Dus dat gaat ook weer goed. Ze was zelf best nerveus voor de ingreep, ze was (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 8