Avatar Amy

Amy

Zijn we dan!

Bericht - 05 juli 2021 om 20:28 uur

Nou luitjes, duurde even maar daar is -ie weer: een nieuwe update vanuit het zonnige Spanje!

Alleen maar goed nieuws eigenlijk: reserveringen lopen net als de temperatuur op, ik mag inmiddels aan 10 (!) mensen Spaanse les geven, komende tijd komt er heel leuk bezoek en als klap op de vuurpijl: IK HEB MIJN RESIDENTIE!

Het verhaal: ik woonde dus wel al officieel in Ojén, maar nog niet officieel in Spanje... snap jij het nog? Ik in ieder geval niet. Maar dat terzijde, ik heb nu het felbegeerde groene kaartje wat dus residentie heet. Hiermee woon ik officieel in Spanje en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Nieuwsbrief número 1

Bericht - 15 januari 2021 om 12:30 uur

Voor onze allereerste nieuwsbrief mag ik ook een stukje schrijven over hoe mijn Spaanse droom begon... Bedankt voor het doorklikken vanuit deze online brief! :-)

Zoals bij iedereen gooide ook bij mij Corona roet in het eten. Op 10 maart stond ik, na talloze afscheidsfeestjes en -borrels met twee grote koffers en een goedgevulde rugzak op Schiphol. Helemaal klaar voor dit nieuwe avontuur - op naar de zon! Eenmaal in Ojén begon het (dachten we) eindelijk voor mij. Echter werden al vele activiteiten gecanceled na twee dagen en begon het er steeds somberder voor mij uit te zien. De lockdown (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Voy a reír, voy a bailar - vivir mi vida!

Bericht - 12 januari 2021 om 13:33 uur

Nou luitjes, dit is het: 2021! Binnen een week werd het al een memorabel jaar - en dit keer niet door de corona. Dat is ook weer eens wat anders... Maar goed: even een recap van afgelopen tijd.

Tijdens Kerst hebben we heerlijk genoten met zijn allen: we mochten hier met max 10 personen bij elkaar komen. Mega lekker gegeten, de cava smaakte prima en het was supergezellig... Heel veel meer wens je niet toch? Het was de perfecte voorbereiding voor wat komen ging: Oud en Nieuw! Zo gaaf was het om met 10 gevulde kamers het nieuwe jaar in (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Santa Claus is coming to town

Bericht - 21 december 2020 om 18:32 uur

Oeps... alweer een poos geleden dat ik wat heb geschreven. Laatste verhaal was op 27 oktober, bijna twee maanden geleden dus! Tijd voor een nieuwe!

Hier in Ojén is inmiddels Kerst begonnen. Althans, dat was het een aantal weken geleden al: toen hingen de straten al vol met lampjes, de plantenbakken met kerststerren en stond er een enorme blauwe kerstbal midden op het plein. Je raadt het al: ook vol met lichtjes. Hartstikke gezellig, aangezien we toch met zijn allen in ons bergdorpje moesten blijven. De lockdown was vijf weken van kracht waarin je alleen met een officieel document het dorp (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Sporty Spice

Bericht - 27 oktober 2020 om 18:22 uur

Noodtoestand, Estado de alarma, jullie hebben het vast wel gehoord op de Nederlandse televisie of via de nieuwsapps gelezen: door heel Spanje is de noodtoestand afgekondigd. Het klinkt echt veel verschrikkelijker dan dat het eigenlijk is, althans, zo'n idee heb ik. Het enige wat ik weet dat is veranderd, is dat er een avondklok is waardoor je tussen 23:00 en 06:00 niet buiten mag zijn en dat de horeca eerder dicht moet. De burgemeesters mogen deze tijden echter wel veranderen met een uur, waardoor "onze" horeca niet om 22:00 maar om 23:00 dicht moet. Ook schijnt dat je nu wat vaker (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

2 woorden 10 letters

Bericht - 13 oktober 2020 om 15:21 uur

Ik hoor je denken: "hè,10 letters?". Ja, 10 letters. Namelijk: duurde lang.

Zoals een aantal van jullie inmiddels wel weten was ik even te vinden in ons koude kikkerlandje. De planning was maar een aantal dagen maar dit werd twee weken. Het goude oude Hollandse papierwerk... ach, het is inmiddels gelukt. Maar ja: dat duurde lang. 
Alweer tijdje geleden dat ik hier wat heb geschreven. Óók het schrijven duurde dus lang. Gelukkig dit keer niet 4 jaar maar wel bijna een maand en er is genoeg gebeurd hoor... Mijn favorieten zijn eruit bij Wie is de Mol (huilen), Nederland speelt wedstrijden die het (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Ik hou van dansen en muziek...

Bericht - 08 september 2020 om 20:02 uur

Nou, ik ben benieuwd hoeveel mensen hier nog een melding van gaan krijgen op de e-mail! Alweer 4 jaar geleden dat deze site volop in gebruik was voor mijn avontuur in Chili. Inmiddels ben ik begonnen aan een nieuw avontuur, dit keer in Spanje! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik voor de tweede poging ben gegaan, nadat mijn reis begin maart al vroeg eindigde. Iets met een vleermuis en een virus?
Maar ja, zonder die terugvlucht op 16 maart hadden we geen Balkon Bingo gedaan, niet gesport als gekko's met de BloemerdBeul, Pub quizzen gedaan en ga zo (...)

Lees verder


11 reactiesPlaats een reactie

Home Sweet Home

Bericht - 15 augustus 2016 om 12:42 uur

Jaja Home Sweet Home... Na een lekkere vakantie dan!

Eindelijk: het beloofde laatste blog. Tijdens mijn verblijf op Curaçao heb ik het te druk gehad met in de zon liggen, zwemmen en lekker eten waardoor de gedachte aan mijn blog een beetje vervaagde haha!
De reis van Santiago naar Curaçao was al een avontuur op zich: eerste keer alleen vliegen, MET 2 tussenstops en in een ander land. Tuurlijk was ik nerveus! Maar zoals m'n gastouders al zeiden, ik spreek de taal en iedereen is ervoor opgeleid om je te helpen dus no worries. 

In Santiago zei de meneer dat m'n koffer (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 144

Bericht - 22 juli 2016 om 20:06 uur

Dit is hem dan: dag 144 van mijn verblijf in Zuid Amerika, de laatste volledige dag in Santiago. Leuk: morgenavond kan ik Iertje weer pesten. Minder leuk: het afscheid van m'n familie en vrienden hier.
Gisteravond is Maaike aangekomen in Santiago, zij heeft dit semester in Brazilië gestudeerd en is daarna gaan reizen. Zo'n geluk dat ik hier nog zat! Ze mocht hier ook blijven slapen van Paloma en Jaime dus hebben meteen ook kunnen bijkletsen. De laatste avond uit is dan ook goed gevierd: vrienden van de middelbare school die hier komend semester gaan studeren waren ook al in (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

6 dagen

Bericht - 17 juli 2016 om 21:42 uur

Verdrietige dag vandaag: Ana, m'n roomie, is zojuist richting het vliegveld vertrokken voor haar terugreis naar San Antonio, Texas. Hebben uitgebreide lunch gehad met de hele familie, ooooverheerlijk en supergezellig. Toch is dit dan weer balen. 

Nog 6 dagen en dan ben ik aan de beurt!4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4