Avatar Amy

Amy

Joe!

Bericht - 12 april 2016 om 02:54 uur

Hey hallo!
Tijdje geleden dat ik jullie heb vermaakt met al m'n boeiende verhalen... nou wees gerust: hier komt er weer 1! Joeeehoeee

De dagen vliegen hier voorbij: ik word wakker, ga naar school, ga naar huis, kijk desperate housewives en ga dan slapen om de volgende dag hetzelfde te doen. Natuuuurlijk maak ik ook huiswerk (wees maar niet bang mam!) en ga ik stappen (dat moet ook gebeuren). Ik heb aankomende vrijdag zelfs m'n eerste toets! Ik ben erg benieuwd, geen flauw idee wat ik kan verwachten. Pleun had vandaag al een tentamen, deze was multiple choice dus daar ga (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Google Translate

Bericht - 04 april 2016 om 01:50 uur

En dat was weer een week! Ik zit hier nu inmiddels bijna een volle maand en ik kan je vertellen... ik vind het hier wel leuk. Het enige jammere van het studeren hier is dat ik met huiswerk maken (ja dat maak ik echt!), Google Translate als beste vriend altijd open moet hebben staan... Sommige Spaanse woorden zijn gewoon chilenismos, woorden die alleen die gekke Chilenen gebruiken. Eigenlijk net als "jûh" in Leiden gebruiken zij po. Toen ik hier eerst kwam heb ik 't serieus nog opgezocht in m'n woordenboek anders begreep ik er geen hout van. Die begreep (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Los días perfectos

Bericht - 27 maart 2016 om 19:42 uur

Wat een land, wat een mensen, wat een cultuur! 
Ik weet niet meer of ik al heb verteld over Carlos en Felipe? Dat zijn 2 gasten die we hebben ontmoet bij Miércoles Po afgelopen woensdag. Met hun zijn we afgelopen 4  dagen dingen wezen doen (lees: feestjes, eten en voetbal kijken).

Donderdag was DE wedstrijd Chili - Argentinië. We waren uitgenodigd om deze wedstrijd bij Carlos te komen kijken, er zouden ook meer vrienden van hem zijn + een Nederlands stel! Na de wedstrijd kwamen we op het geweldige idee om karaoke te gaan doen: eerst een Spaans liedje (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Poema

Bericht - 24 maart 2016 om 19:04 uur

Speciaal voor Reino, mijn Spaanse gedicht... (vertalen mag je zelf doen! haha)

¿Quién soy? 
Quiero pensar que soy holandesa
Ojos morenos, de habla directa
Gran importancia a la familia
pero de sangre mixta, parte de Indonesia

Curiosa por la verdad, quiero lo real
pero flojera cuando tengo que buscar
Me gusta relajarme, perfecta para carretiar
Bailar todo el día, cantar con voz alta

Amiga para mis amigas, divertida de escuchar
Grandes historias con lavabos, buenas de recordar
Siempre hacer listas, describir los pensamientos
Amor por las animales, si estuvieran en mi plato
Disfrutar la vida mundial




(...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Opletten!

Bericht - 22 maart 2016 om 21:08 uur

Hello from the other siiiiiiihiiiiiiiiiiide

Jaja het is zo ver: de tijd van opletten, stil zijn en je handen naar de haaien helpen door het vele schrijven voor aantekeningen is begonnen! Joepieee ....
De lessen gaan zo snel, ze duren maar 80 minuten. Meestal hebben de docenten er zo lang niet zo'n zin in dus zijn we n 60 min (of korter!!) al klaar. En daar wacht je dan 3 uur op. Want ja, ze vinden het hier logisch om het eerste lesuur 8.30 uur te laten beginnen en je pas je volgende les om 14.00 uur te geven. Chilenen... (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Eerste week college

Bericht - 17 maart 2016 om 20:41 uur

Hola gente! ¿Cómo están? Hier alles helemaal top, afgelopen dagen hebben we de eerste colleges gehad. In mijn rooster heb ik elke donderdag vrij, en dan de vrijdag maar 1 les. De andere dagen zitten wel vol maar dat is prima te doen! In de tussenuren op het dakterras liggen (jaaaaa je leest het goed: EEN DAKTERRAS WOEEHOEEE) van de Uni en mensen kijken. Zo fijn ook dat je hier op.iedereen commentaar kan leveren zonder dat ze je verstaan... daar maken we dan ook optimaal gebruik van ghehehe Heel toevallig dat we deze week de donderdag EN vrijdag vrij zijn, (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

CHILE

Bericht - 12 maart 2016 om 02:54 uur

Hey hallo!
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier wat op heb gezet... ik heb er geen tijd voor gehad (lees: niet aan gedacht). Vorig bericht ging over de laatste dag in Buenos Aires, dit bericht gaat over de eerste paar dagen in Santiago de Chile. Zoals ik op de WC-scheurkalender thuis heb gelezen: Ieder afscheid is de geboorte van een nieuwe herinnering. Nou dat klopt eigenlijk wel. Ik heb optimaal genoten van Buenos Aires, van zowel de feestjes 's avonds/ 's nachts als de stad tijdens daglicht en zou er graag nog een keer terug willen. (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag

Bericht - 08 maart 2016 om 19:21 uur

Laatste dag hier in Goede Winden (Buenos Aires), morgenochtendvroeg vliegen we door naar de plek waar we voor 5 maanden gaan zitten; SANTIAGO. Gisteren hebben we een tour gedaan waarbij we de delta van een rivier (ben vergeten welke) door gingen. De huizen staan langs de rivier op hoge palen dus dat was best wel vet om te zien! Normaal zie je dat alleen in films of foto's van anderen en nu was t van BEMMMMM gezien! Na deze tour hebben we denk 3u in t hostel gezeten, uitbuiken van onze snack bij de Mac (....) om vervolgens met (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

BEST DAY EVAAAAH

Bericht - 06 maart 2016 om 18:15 uur

Hey hallo people! T is hier kwart voor 2 en we gaan aan t ontbijt... 3x raden wat wij hebben gedaan gisterenavond hahaha Gisteren zijn we naar een markt geweest in Recoleta (zoiets ik weet t niet meer precies) waar er allemaal local dingen werden verkocht. Ik heb naar m'n moeder geluisterd en geen onzin gekocht: alleen 6000 magneetjes, 2 tassen en 5 paar schoenen. Vervolgens gingen we naar de begraafplaats ernaast. Deze staat vol met graven vol.pracht en praal; soort mini huisjes voor de overledenen echt bizar. Goeie toeristenattractie hoor een begraafplaats, helemaal normaal ook om te zeggen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Leiden represented!

Bericht - 05 maart 2016 om 16:38 uur

Oh oh oh wat een stad is dit! Gisteren de wandeltour gedaan met t hostel, totaaaaal niet toeristisch natuurlijk: met 30 man al foto's makend door La Boca, niemand had door dat we niet van hier kwamen... We gingen eten met een paar mensen: 2 uit Nieuw Zeeland, een Ier, iemand waarvan we t niet wisten en een Hollander die Engels sprak als een ik weet niet wat. We dachten dat ie uit de US kwam maar blijkbaar dus niet. Was een beetje een blaaskaak dus t werd steeds minder leuk. Wel hadden we de beste steak EVER (ja pap (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4