Avatar Amy

Amy

Nieuwsbrief número 1

Geplaatst op 15 januari 2021 om 12:30 uurVoor onze allereerste nieuwsbrief mag ik ook een stukje schrijven over hoe mijn Spaanse droom begon... Bedankt voor het doorklikken vanuit deze online brief! :-)

Zoals bij iedereen gooide ook bij mij Corona roet in het eten. Op 10 maart stond ik, na talloze afscheidsfeestjes en -borrels met twee grote koffers en een goedgevulde rugzak op Schiphol. Helemaal klaar voor dit nieuwe avontuur - op naar de zon! Eenmaal in Ojén begon het (dachten we) eindelijk voor mij. Echter werden al vele activiteiten gecanceled na twee dagen en begon het er steeds somberder voor mij uit te zien. De lockdown ging in op 15 maart waardoor we op 16 maart besloten dat het tóch verstandiger was voor mij om terug te gaan naar ons koude Kikkerlandje. Onwerkelijk, maar waar. Pas 6 dagen daarvoor liep ik de Vertrekhal in van Schiphol en nu stond ik alweer bij de Arrivals. Niemand wist hoe lang dit ging duren, wel wist ik dat ik no matter what terugwilde. Niet alleen omdat ál m'n spullen er nog stonden (ben teruggegaan met alleen een handbagagetrolley) maar ook omdat ik mijn droom niet zomaar op wilde geven. Tuurlijk heb ik gebaald en (heel veel) gehuild maar er viel niets aan te doen. Het enige wat we konden doen is er het beste van maken - en dat hebben we gedaan! 

Ik heb buurtBingo's gedaan in ons dorp waarbij mensen in de voortuin of op hun balkon mee konden Bingo-en. Van bejaardenhuizen tot hele straten vol jongeren - alles is voorbij gekomen. Ondanks zo'n anderhalvemetersamenleving (leuk Galgje woord!) kwamen mensen toch op deze manier bij elkaar. Weer eens wat anders dan al die Zoom-meetings, mensen zijn toch veel knapper in het echt dan op zo'n scherm haha! Wil je weten hoe de eerste BalkonBingo eruit zag? Kijk dan even dit YouTube filmpje van Unity FM: https://www.youtube.com/watch?v=IEvVyzYInKM . Zelfs de burgemeester was van de partij :-) 

Met alleen bingo-en hou je het natuurlijk niet vol, dus ben ik ook aan de slag gegaan op onze lokale voetbalclub VV RCL. Daar mochten de kleintjes gelukkig wel trainen - wij als vrijwilligers hebben de boel in goede banen geleid. Ook een pubquiz heb ik voor de club opgezet, die we vanuit onze eigen kantine voor 35 teams hebben gepresenteerd... Supergaaf en voor herhaling vatbaar... Wellicht wel vanuit Spanje? 

Na al deze bingo's en ook zelfgemaakte pubquizzen kon het eindelijk weer: 15 juli mocht ik terug naar Spanje!! Huppelend het vliegtuig in, zo voelde het. Nu zit ik hier alweer bijna een half jaar (morgen precies 6 maanden!) en heb ik nog geen moment spijt gehad. Het is hier zó fijn, zo zonnig en zo gezellig en bovendien: dat mondkapje daar merk je na een dag al niks meer van. Voorbeeld: ik was thuis aan het zoeken naar het juiste mondkapje (het moet wel bij je outfit passen natuurlijk) en uiteindelijk bleek dus dat ik 'm al op had. Er is geen andere plek wat ik meer aan zou raden dan hier in Ojén voor het ultieme veilige vakantiegevoel. Dus... Zie ik je snel?? :-) 
Reacties

Oma Emmy
Geplaatst op 15 januari 2021 om 14:18 uur
Dat zijn allemaal positieve berichten heel fijn om te horen, en mondkapjes moet idd bij je outfit passen haha. Je went er toch snel aan om er een om te doen. Het is hier nu brr koud, vanmorgen even gaan kijken hoe de pvc laminaat er bij lag, de kleur is perfect mango. de tv kast en tafeltjes passen er goed bij, jammer hij maakt de huiskamer a.s dinsdag af maar de andere kamers en bergruimte kunnen we in gaan vullen. Liefs en veel geluk Ajo Oma Emmy en Opa Bram

Plaats een reactie