Avatar Ad en Saskia  van der Maas

Ad en Saskia van der Maas

7 maart 2018/Dag 4

Vastgezet bericht Bericht - 21 maart 2018 om uur

7 maart 2018/Dag 4
Vertrekstand 070735

Onder barre omstandigheden,2 graden, regen, harde wind en mistflarden verlieten we om 10 uur  La Cavalerie. Al snel klaarde het weer op en konden we met volle teugen genieten van de laatste kilometers op het Central Massif. Deze weg leidde ons bergafwaarts tussen prachtige rotsformaties het gebied van de Langedoc wijnen binnen. Wat begon als een sombere dag veranderde plotseling in een stralende dag waarbij alleen de wind het niet liet afweten.Na een verdere verder vlotte reis, waarbij we de indruk kregen dat heel Spanje leegliep met campers, langs Narbonne en Perpignan kwamen we om (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 24 mei 2018 om 08:21 uur


23 mei 2018/Dag 12 Dag 2 Berlijn. Omdat we het systeem van tram trein en bus beginnen te begrijpen nemen we vandaag de S baan die ons direct op Bahnhof Nord afzet. We hebben dit station gekozen omdat dit naast  het gedenkteken van de Berlijnse muur langs de Bernauer Strasse ligt. Langs deze straat is op een zeer aanschouwelijk manier duidelijk gemaakt wat de muur voor de inwoners van met name deze omgeving heeft betekent. Op een dramatische manier wordt de totstandkoming  van de muur en de gevolgen hiervan voor de inwoners beschreven en getoond aan de hand van  veel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 23 mei 2018 om 23:24 uur


22 mei 2018/Dag11
Dag 1 Berlijn.
We kopen een Welcome Card op het station waarvoor we 3 dagen onbeperkt kunnen reizen in en om Berlijn en om 0944 zoeven we met de trein non stop richting stad om een half uur later aan te komen in het Hauptbahnhof. Hier vergapen we ons meteen aan de  grootsheid van deze enorme staal constructie. In dit labyrint van staal proberen we uit te vinden  hoe we op de Alexanderplatz kunnen geraken. Hier vertrekt nl. bus 100 die ons langs alle high lights zal voeren zodat we ons eerst goed kunnen oriënteren. Na wat heen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 22 mei 2018 om 08:14 uur

21 mei 2018/Dag 10
Vertrekstand 75579
Het is tijd voor de laatste etappe naar Berlijn. We hebben een mooie camperplaats uitgezocht in Oranienborg, een stadje wat ligt op een goed half uur met de trein van het centrum van Berlijn.  Na 1,5 uur toeren komen we daar aan en worden door de zeer duidelijke havenmeester op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen op deze plaats. Het is inderdaad een prachtige locatie met grote plaatsen en alle voorzieningen mits je de werking van de tally card goed begrijpt.  In de middag doen we een uitstapje naar de stad waar op de binnenplaats van (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 21 mei 2018 om 23:07 uur


20 mei 2018/Dag 9
Het belooft een prachtige dag te worden en dus tuigen we onze fietsen weer op en beginnen we dit keer aan een fietstocht in de stroomopwaartse richting van de Elbe. Voor het grootste deel maken we de rit over een fietspad langs een dromerig meanderende rivier en na een 1,5 uur fietsen en genieten komen we aan bij een veerboot die ons naar de andere kant van de rivier brengt. Aan de overkant gekomen fietsen we weer terug, doen ons tegoed aan een halve liter verse koeienmelk uit de automaat van boer Heringa om tenslotte via het klooster (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 21 mei 2018 om 22:59 uur


19 mei 2018/Dag 8
Het is grijs buiten en we besluiten een rustdag te houden. Heerlijk keutelen ‘s middag wandelen en mama wedding kijken en tegen de avond zitten we weer heerlijk in de zon.0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 19 mei 2018 om 08:59 uur


18 mei 2018/Dag 7
Deze dag hebben we gepland om een fietstocht langs de Elbe te maken. Het weer is weliswaar grijs en de temperatuur valt ook wat tegen maar de vooruitzichten zijn droog en weinig wind. Goed aangekleed stappen we rond 11 uur op de fiets en voorzien van een goede fietskaard beginnen we aan het stuk Elberoute wat ons stroomafwaarts richting Arneburg voert. Arneburg is een mooi oud stadje met een prachtig hoog gelegen uitzichtpunt waar we een kop koffie met wat lekkers nuttigen. De gierpont van  Elbebrug brengt ons naar de,overkant waar we  stroomopwaarts weer terugfietsen naar de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 18 mei 2018 om 08:30 uur


17 mei 2018/Dag 6
Vertrekstand 75507
Vandaag houden we Maagdenburg voor gezien. We hebben een nieuwe standplaats uitgezocht iets verder stroomafwaarts van de Schelde en via het Schiffshebewerk rijden we door het platte land van de Altmark richting Tangermünde.
Het Schiffshebewerk is een gigangintische constructie waarmee schepen in een grote stalen bak vanaf de Elbe het hoger gelegen Mittellandkanaal/Elbe Havel kanaal ingetild worden. Helaas is  er niet veel activiteit zodat we snel weer in de camper zitten en verder noordwaarts toeren. Iets verderop wordt het zicht gedomineerd door een enorme berg gevormd door afval uit de kaliwinning die daar plaats vindt. Nog nooit zo’n (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 17 mei 2018 om 20:28 uur


16 mei 2018/Dag 5

Een rustdag voor onze camper en voor ons een mooie dag om Maagdenburg zoals gisteren voorgenomen verder te verkennen. Uit de documentatie die we gisteren hebben uitgezocht filteren we als eerste doel “die Grüne Zitadelle ”van Hundertwasser. 
Hundertwasser is een Oostenrijkse autodidact die zich de  architectuur heeft eigen gemaakt  en geheel volgens zijn eigen filosofie en artistieke  ideeën gebouwen heeft ontworpen. De resultaten hiervan vind je over de hele wereld en één van zijn werken staat in het centrum aan de Breiter Weg in Maagdenburg. Een opvallende rose gebouw, opgebouwd met bijna uitsluitend rond vormen,geen enkel venster hetzelfde, gesteund door (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 16 mei 2018 om 21:43 uur


15 mei 2018/Dag 4
Vertrekstand 75403
Vandaag staat er nog een stukje DDR geschiedenis op het programma. Om 0930 zijn we daarom al onderweg naar de oude grensovergang Helmstedt/Marienborn. Hier is het grootste deel van de voormalige grensovergang overeind gebleven om te dienen als monument en herinnering aan het stukje DDR geschiedenis. Een gedeelte vande grenspost is ingericht als museum en de rest van het terrein is goed voorzien van informatieborden die alles bij elkaar duidelijk tonen wat zich hier heeft afgespeeld in de periode dat het ijzeren gordijn het vrije verkeer van mensen en goederen tussen oost en west moest verhinderen. Zowel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reisblog Duitsland

Bericht - 15 mei 2018 om 08:08 uur


14 mei 2018/Dag 3
Vertrekstand 075288
Zoals gisteren voorgenomen hervatten we vandaag ons bezoek aan Goslar. Aan de hand van een gisteren gescoorde kaart wandelen we door een prachtige buitenwijk naar de oude binnenstad van Goslar. Onderweg vergapen we ons aan prachtige villa’s, opgetrokken in vakwerkstijl en in een prima staat van onderhoud. Hier staan de resultaten van 1000 jaar winstgevende mijnbouw die de stad de welvaart heeft gebracht die het nu nog uitstraalt. Ook in de binnenstad getuigen veel straten met mooi gerenoveerde mijnwerkershuisjes van deze bloeiende mijnbouwactiviteit.
Na een heerlijk stuk taart in de Konditorei van Anders zetten we onze (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3