Avatar Ad en Saskia  van der Maas

Ad en Saskia van der Maas

Reisblog Duitsland

Geplaatst op 18 mei 2018 om 08:30 uur
17 mei 2018/Dag 6
Vertrekstand 75507
Vandaag houden we Maagdenburg voor gezien. We hebben een nieuwe standplaats uitgezocht iets verder stroomafwaarts van de Schelde en via het Schiffshebewerk rijden we door het platte land van de Altmark richting Tangermünde.
Het Schiffshebewerk is een gigangintische constructie waarmee schepen in een grote stalen bak vanaf de Elbe het hoger gelegen Mittellandkanaal/Elbe Havel kanaal ingetild worden. Helaas is  er niet veel activiteit zodat we snel weer in de camper zitten en verder noordwaarts toeren. Iets verderop wordt het zicht gedomineerd door een enorme berg gevormd door afval uit de kaliwinning die daar plaats vindt. Nog nooit zo’n gigantische kunstmatige berg gezien.
Rond ??n uur arriveren we op een prachtige rustige camperplaats aan de rand van het stadje Tangermünde.Na gebruik gemaakt te hebben van alle sanitaire voorzieningen voor schoon en vuil water en een kopje koffie vertrekken we voor een wandeling door de stad en de voor nodige inkopen. De grens tussen een iets hoger gelegen stad en de Elbe wordt gevormd door een enorme hoge en dikke vestingmuur waarachter de inwoners van de stad veilig opgeborgen nog steeds kunnen genieten van een weids uitzicht over de Altmark. Aan de voet van de muur is langs de rivier voldoende ruimte  gelaten om de vroegere nering met schepen uit te kunnen voeren. Wat nu rest is een fraai aangelegde parking en wandelgebied met een aanlegplaats voor de rondvaartboot. Dat de oude nering de stad geen windeieren gelegd heeft is duidelijk te zien aan de zeer fraaie gebouwen en de mooi gerestaureerde woningen. Veel hiervan is gebouwd met de kenmerkende rode baksteen die we op onze eerdere reis door Noord Duitsland zijn tegengekomen. Deze bouw, afgewisseld met vakwerkhuizen geeft het stadje een aantrekkelijk aanzicht en maakt dit bezoek zeker de moeite waard.
Na een lekker ijsje in het Eiscafé, de boodschappen bij de Lidl en voorzien van de nodige info om te fietsen besluiten we om ons kamp hier voorlopig opzet slaan. De rest van de dag genieten we van het heerlijke weer.

Afgelegd 72km

Geef spanje2018 een extra fijne vakantie cadeau!

spanje2018 gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan spanje2018 meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie