Avatar Niels & Eline

Niels & Eline

Skydiven en ziplinen hmm..

Bericht - 03 oktober 2019 om 18:20 uur

Om te beginnen moet ik jullie vertellen dat ik ( ja Niels ) deze keer de blog ga schrijven. Waarom?? Ja dat weet ik zelf ook niet maar Eline vond het wel een goed idee haha. Zoals gewoonlijk komt deze blog veel te laat, maar dat heeft te maken met de mooie maar ook vermoeiende momenten die wij hier meemaken en dat we soms dan ook aardig optijd in bed liggen.

Waar waren we ook weer es gebleven? Ohja, de rit naar Kamloops. Dit zou een rit gaan worden van 2.5 uur lang. De rit hierheen was al super (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Nog steeds geen beren gezien :(

Bericht - 27 september 2019 om 19:59 uur

Op dit moment zitten we in de auto (shocker) richting Kamloops. De afgelopen twee dagen hebben we doorgebracht in Blue River, Clearwater en Wells Gray Provincial Park. De rit richting Kamloops is een kleine twee uur rijden. Dus maak ik van deze tijd gebruik om weer een nieuw reisverhaal te plaatsen.

Woensdag 25 september werden we wakker in Jasper. De rit naar Blue River (stop 1) is ongeveer twee uur rijden. Ik heb trouwens gisteren even gekeken naar hoeveel de auto gelopen had toen we hem kregen en nu. We hebben er al meer dan 3000km op zitten. Omg! (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Sneeuw in Jasper

Bericht - 27 september 2019 om 05:56 uur

Het is alweer even geleden dat ik een update heb gegeven over onze reis. We hebben een aantal dagen in een huisje gezeten zonder Wi-Fi of uberhaupt bereik om te smsen of bellen. Op zo'n momenten merk je pas hoe erg we met z'n alle aan die telefoon vastgeplakt zitten. Dus, ik heb maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om even op en top te genieten (zonder telefoon). Ik moet weer even goed nadenken over wat we precies allemaal gedaan hebben in Jasper, want dat ben ik zelf ook een beetje kwijt, maar ik ga jullie weer proberen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Bijna geen slaapplaats en 12km lopen

Bericht - 24 september 2019 om 16:00 uur

Hi guys :), inmiddels zijn we weer een paar dagen verder. Afgelopen zaterdag, 21 september, werden we wakker in Banff in ons chalet. We hadden voor de afgelopen twee nachten een hutje in het bos gehuurd. Vandaag zouden we vertrekken naar Calgary. Een rit van anderhalf uur naar het oosten van de Rockies. We hebben bij het uitstippelen van de reis lang getwijfeld of we wel naar Calgary wilde gaan. Je bent dan toch weer een dag kwijt in een 'stad' die je ook in de Rockies kunt spenderen. Uiteindelijk hebben we toch besloten om het tripje van één (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

"Ik kan niet meer..."

Bericht - 21 september 2019 om 15:26 uur

Op dit moment is het 06.42 en ben ik aan het wachten totdat Niels wakker is. We zitten nu op 1/3 van de reis en je merkt dat je langzaam aan begint te wennen aan de tijd. Dat betekent dat langer doorslapen ook steeds vaker voorkomt. Zodra Niels wakker wordt pakken we onze spullen (alweer, dat in en uit pakken blijft ellende) en dan rijden we naar Calgary voor één dag en nacht. Maar voordat we dat doen zou ik jullie nog even vertellen over gisteren, vrijdag 20 september:

Gisterochtend werd ik rond een uur of 03.00 wakker. We waren (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Op de mooiste plekjes van de wereld

Bericht - 21 september 2019 om 05:21 uur

Het is donderdag 19 september en rond een uur of 06.30 worden Niels en ik wakker in Golden. We hebben deze nacht geslapen in een Travellodge hotel net buiten 'downtown'. We hebben niet de meest comfortabele nacht gehad. De bedden hier zijn niet top (dat is nog zacht uitgedrukt) en erg klein. We kregen een kamer met twee bedden (ook dat is normaal hier) waarvan elk bed zo nét niet is: voor één persoon lekker veel ruimte, maar voor twee net te krap. Allebei een apart bed vonden we ook niet heel gezellig, dus dan maar lekker krap op (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Bijna zonder benzine en Glacier NP

Bericht - 19 september 2019 om 05:04 uur

Gisterochtend (dinsdag 17 september) zijn we vroeg vertrokken vanuit Vancouver naar Kelowna, waar we één nacht hebben geslapen. Na een vier uur durige rit kwamen we rond een uur of 12.00 aan bij onze kamer. In Nederland is een vier uur durige rit écht lang, maar hier stelt dat eigenlijk helemaal niks voor. Bovendien zou je in Nederland in vier uur tijd bijna van Zuid naar Noord kunnen rijden. Hier in Canada zit je na vier uur rijden nog niet eens op 1/20 van het land. Canada is dan ook niet voor niets het op één na grootste land (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Verdwaald en (eindelijk) zon

Bericht - 18 september 2019 om 02:10 uur

Ongeveer drie uur geleden zijn we aangekomen in Kelowna (momenteel is het 15.00). Vannochtend 08.00 begonnen we aan de vier uur durige rit vanuit Vancouver richting Kelowna. Kelowna is voor ons een tussenstop om de lange rit (circa 10 uur) richting de Canadese Rockies te overbruggen. We zullen hier dus ook maar één nacht verblijven. De afgelopen twee dagen hebben we in Vancouver doorgebracht, waar we flink wat kilometers hebben gemaakt. Dat is inmiddels ook in de benen en voeten te voelen. Ik neem jullie weer mee in de afgelopen twee dagen. 

Zaterdagochtend, nadat ik reisverhaal twee had gepost, hebben (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Regen, regen & nog eens regen..

Bericht - 15 september 2019 om 15:23 uur

Laat ik eerst beginnen met te vermelden dat het hier op dit moment 04.53 is en bij jullie 13.53. Ik moet zeggen dat de jetlag meer meevalt dan dat ik van te voren had gedacht, maar hij is er wel. Ik lag alweer een halfuur te draaien in bed tot ik me bedacht 'ik ga een nieuwe blog schrijven'. Dus, even terug in de tijd:

Vrijdag ochtend zijn we op ons gemak wakker geworden in Noordwijkerhout. Niels en ik waren allebei al rond 07.00 wakker van enthousiasme en spanning. We hebben die ochtend de laatste dingetjes in orde gemaakt, een (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

De start van de vakantie

Bericht - 12 september 2019 om 20:14 uur

Eindelijk is het zover! Momenteel zitten we in de auto richting Noordwijkerhout, waar we vanavond slapen. Van Noordwijkerhout naar Amsterdam Schiphol (waar we morgen het vliegtuig instappen) is het ongeveer 30 minuten rijden. Zoals jullie weten is het de afgelopen tijd een bizar drukke en emotionele periode geweest (en nog steeds). Ondanks alles wat er gebeurt is wisten Niels en ik zeker dat we onze droomreis naar Canada niet voorbij wilde laten gaan. Ik weet zeker dat pap ook zou hebben gezegd: 'gewoon gaan! Geniet!'. Ongeveer één week geleden (ja omg! Ik weet het, heel vroeg, maar in huizen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie