Avatar Marjolein Leussink

Marjolein Leussink

Verpleegkundige of toch patiënt?

Bericht - 08 januari 2019 om 03:11 uur

Wat ik nou toch weer heb mee gemaakt, je zult het niet geloven....

31 December 2018, DE FEESTDAG in Suriname. Enorme feesten door heel Paramaribo met als hoofdact: de Pagara's, een slinger met bombels (rotjes) van wel 15 meter lang, flinke hoeveelheden rook, mensen, drank en niet te vergeten 36 graden zon. HEEEERLIJK.... als je er tegen kunt natuurlijk. 

Ons Marietje is redelijk op tijd opgestaan en vertrokken naar ons vorige huis. ohja vergeten te vertellen.. 16 december zijn we verhuisd. Van de gongrijpstraat naar de henckarronstraat. Dat terzijde, onderweg naar ons oude huis, even langs de chinees om een drankje te (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Blanche Marie 28/30-12-18

Bericht - 07 januari 2019 om 00:14 uur

hai hai haaaaaaai,

Na die OOOO ZO DRUKKE kerstdagen, was het tijd om even lekker te gaan ontspannen. Een weekendje Blanche Marie gepland en goaaaaan.
Helaas kwam ik vrijdagochtend uit de nachtdienst om 06:30. Om 08:15 stond de bus voor onze deur en zijn we gezamenlijk vertrokken naar Blanche Marie. Samen met Jolanda en Zoë, een moeder en dochter die samen in SU op vakantie waren, stond ons een rit van ongeveer 8 uur te wachten. Midden in het binnenland, midden in de jungle, gehobbel en gebobbel langs hectares aan oerwoud, kleine marrondorpjes, indianendorpjes, prachtige bruggen en rivieren. Helaas duurde de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

IT'S THE MOST WONDERFULL TIME OF THE YEAAAAAAR

Bericht - 06 januari 2019 om 21:40 uur

Hallo allemaal, 

Ik heb een hele lange tijd niets van me laten horen. Daarom zal ik snel een update uploaden over hoe de afgelopen paar weken voor mij gegaan zijn.
Wat ik wel alvast kan doen is jullie vertellen wat ik in de week van kerst allemaal heb meegemaakt.

In Paramaribo wordt er niet superveel gedaan met kerst. Mensen gaan samen eten, genieten van een drankje en er zijn kleine feestjes waar ze naartoe gaan. Wel hebben ze overal speciale kerstmenu's, een enorme kerstboom op het onafhankelijkheidsplein en de coca-cola truck die rondjes rijdt door Paramaribo. Het is moeilijk om met kerst (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Heftig

Bericht - 30 oktober 2018 om 22:27 uur

Hallooo allemaaaal, wat fijn dat jullie er zijn. Ben je voor het eerst hier? Welkom dan :)

Afgelopen week heb ik niet superveel meegemaakt. Maandag ben ik weer een dagje mee geweest op de ambulance. Het was op zich een geweldige ervaring, ik heb superveel gezien maar ben ook van veel dingen geschrokken. Zo heb ik een dodelijke aanrijding onder ogen gezien, een beroving ergens thuis, zware mishandeling etc. Toen ik thuiskwam besefte ik pas wat ik eigenlijk allemaal gezien heb en kon ik even niets anders dan huilen. Gelukkig heb ik hier fijne mensen om me heen die me (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

TAAATUUUUTAAAATUUUUU

Bericht - 21 oktober 2018 om 18:17 uur

OLA OLAAA

Mijn eerste week stage is achter de rug en ik heb jullie echt enorm veel te vertellen. Het begon allemaal zondag avond, enorme stress, spanning, heimwee en weet ik wat nog meer. Alle verhalen van taxichauffeurs, huisgenootjes en de huisbaas, over de zorg in het algemeen waren behoorlijk stressvol. Van “je wordt niet geaccepteerd” tot “ze zijn snel op hun tenen getrapt” en “je wordt als een hondje gebruikt”.  Bij mij werd het tegendeel bewezen.


Maandag 15 oktober
’s Ochtends werden wij (Silke en ik) om 08:00u verwacht bij het secretariaat opleidingen. Wij dachten goed bezig te zijn door om 07:15 een taxi te bellen, zodat we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Brownsberg 10/11-10-2018

Bericht - 16 oktober 2018 om 02:13 uur

Fa waka? (Hoe gaat het?)  

Woensdag 10 oktober: dag van de marrons

Met mij gaat het echt supergoed! Afgelopen Woensdag op Donderdag zijn wij op trip geweest naar het binnenland. Onze eerste trip in Suriname. We zijn om 08:00u opgehaald door Rudi, onze tourguide. Rudi heeft ons superveel verteld over de omgeving en alles wat we gingen doen. Hij geniet echt enorm van zijn job! We zijn in de auto gestapt en hebben ongeveer 100km gereden over zandweggetjes, een stuk snelweg en uiteindelijk weer over een zandweg de berg op. Onderweg naar Berg en Dal, een plaatsje aan de Suriname rivier met bruin/rood zand, kaaimannen, piranha’s, spinnen, vissen, slangen en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Jetlag....

Bericht - 12 oktober 2018 om 23:54 uur

Update, Update, UPDAAAATE!

Afgelopen week was ik een beetje druk en ben ik helemaal vergeten om een blog te schrijven, OEPSSS :D. Maar goed, hier ben ik dan en ik zal jullie even vertellen wat mij de afgelopen week allemaal beziggehouden heeft.

Vrijdag 05 oktober
ben ik om half 5 wakker geworden omdat een of andere debiele haan zijn klep niet kon houden. Hierom ben ik maar verder gegaan met het lezen van mijn boek want ik kon dus absoluut niet meer slapen.. We zijn om 08:30 gaan ontbijten en na de tijd kwam Rens ons vergezellen (huisgenootje). Tegen 11:00 zijn we bezig gegaan met de inrichting (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

ARRIVED 04-10-2018

Bericht - 06 oktober 2018 om 13:02 uur

Hoi Hoi Allemaaaaaaal,

Ik ben heel, gezond, en zonder problemen (ongeveer) aangekomen in Suriname :) en kan niet wachten om jullie te vertellen wat ik de afgelopen dagen allemaal heb meegemaakt. 
Woensdag avond 3 oktober begon de spanning steeds meer en meer op te zetten. Jarno en Manon kwamen thuis en Ik heb Joris opgehaald van het station. Toen ik thuiskwam had mam taart gekocht. Deze gingen we natuurlijk lekker met zijn zessen op eten. Vervolgens kwamen pap en mam met een cadeautje naar mij toe. Een kettinkje met een klavertje vier eraan, om mij veel geluk en sterkte te wensen in (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

COUNT DOWN 2... 1... 02-10-2018

Bericht - 02 oktober 2018 om 23:41 uur

Dag lieve vriendjes en vriendinnetjes,

 Afgelopen week was voor mij erg zwaar. Laatste loodjes aan de voorbereiding, koffers inpakken en zorgen dat ze op gewicht zijn en natuurlijk het afscheid nemen van iedereen. Vrijdagavond mijn ouders meegenomen uit eten, helaas kon Jarno niet anders was hij er natuurlijk ook bij. Daarna gezellig met Joris naar de film, enorm genoten.

Zaterdag was een erg drukke dag. 'S ochtends afscheid genomen van mijn geliefde volleybalteam, met een grote appeltaart (nee ik ben niet zwanger ;) ) en de eerste en voor mij meteen ook laatste wedstrijd van het seizoen mogen zien, wat ga (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Voorbereiding tot in de puntjes. 10-09-2018

Bericht - 11 september 2018 om 22:09 uur

Hallo allemaal,

Vandaag maar eens een eerste bericht over hoe het er allemaal voor staat.
Vliegtickets en accommodaties zijn geboekt, 04-okt is het dan eindelijk zover en vlieg ik samen met Lindey en Silke naar het warme Suriname. Maar voordat dit allemaal werkelijkheid wordt is er natuurlijk een bult voorbereiding aan vooraf gegaan.

Zo eerst de aanvraag van het MKV. In verband met mijn recente OK kon ik in de periode dat ik het MKV (machtiging kort verblijf) moest aanvragen helaas niet naar het consulaat en moest ik alle papieren via de post aanleveren. 
Om alle juiste papieren bij elkaar te krijgen is (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie