Avatar Marjolein Leussink

Marjolein Leussink

Momenteel is marjoleininsuriname bezig met de reis Een spoedje op academisch Niveau.. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van marjoleininsuriname

Blijf op de hoogte van de reisblog van marjoleininsuriname door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Heftig

Bericht - 30 oktober 2018 om 22:27 uur

Hallooo allemaaaal, wat fijn dat jullie er zijn. Ben je voor het eerst hier? Welkom dan :)

Afgelopen week heb ik niet superveel meegemaakt. Maandag ben ik weer een dagje mee geweest op de ambulance. Het was op zich een geweldige ervaring, ik heb superveel gezien maar ben ook van veel dingen geschrokken. Zo heb ik een dodelijke aanrijding onder ogen gezien, een beroving ergens thuis, zware mishandeling etc. Toen ik thuiskwam besefte ik pas wat ik eigenlijk allemaal gezien heb en kon ik even niets anders dan huilen. Gelukkig heb ik hier fijne mensen om me heen die me (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

TAAATUUUUTAAAATUUUUU

Bericht - 21 oktober 2018 om 18:17 uur

OLA OLAAA

Mijn eerste week stage is achter de rug en ik heb jullie echt enorm veel te vertellen. Het begon allemaal zondag avond, enorme stress, spanning, heimwee en weet ik wat nog meer. Alle verhalen van taxichauffeurs, huisgenootjes en de huisbaas, over de zorg in het algemeen waren behoorlijk stressvol. Van “je wordt niet geaccepteerd” tot “ze zijn snel op hun tenen getrapt” en “je wordt als een hondje gebruikt”.  Bij mij werd het tegendeel bewezen.


Maandag 15 oktober
’s Ochtends werden wij (Silke en ik) om 08:00u verwacht bij het secretariaat opleidingen. Wij dachten goed bezig te zijn door om 07:15 een taxi te bellen, zodat we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Brownsberg 10/11-10-2018

Bericht - 16 oktober 2018 om 02:13 uur

Fa waka? (Hoe gaat het?)  

Woensdag 10 oktober: dag van de marrons

Met mij gaat het echt supergoed! Afgelopen Woensdag op Donderdag zijn wij op trip geweest naar het binnenland. Onze eerste trip in Suriname. We zijn om 08:00u opgehaald door Rudi, onze tourguide. Rudi heeft ons superveel verteld over de omgeving en alles wat we gingen doen. Hij geniet echt enorm van zijn job! We zijn in de auto gestapt en hebben ongeveer 100km gereden over zandweggetjes, een stuk snelweg en uiteindelijk weer over een zandweg de berg op. Onderweg naar Berg en Dal, een plaatsje aan de Suriname rivier met bruin/rood zand, kaaimannen, piranha’s, spinnen, vissen, slangen en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Jetlag....

Bericht - 12 oktober 2018 om 23:54 uur

Update, Update, UPDAAAATE!

Afgelopen week was ik een beetje druk en ben ik helemaal vergeten om een blog te schrijven, OEPSSS :D. Maar goed, hier ben ik dan en ik zal jullie even vertellen wat mij de afgelopen week allemaal beziggehouden heeft.

Vrijdag 05 oktober
ben ik om half 5 wakker geworden omdat een of andere debiele haan zijn klep niet kon houden. Hierom ben ik maar verder gegaan met het lezen van mijn boek want ik kon dus absoluut niet meer slapen.. We zijn om 08:30 gaan ontbijten en na de tijd kwam Rens ons vergezellen (huisgenootje). Tegen 11:00 zijn we bezig gegaan met de inrichting (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

ARRIVED 04-10-2018

Bericht - 06 oktober 2018 om 13:02 uur

Hoi Hoi Allemaaaaaaal,

Ik ben heel, gezond, en zonder problemen (ongeveer) aangekomen in Suriname :) en kan niet wachten om jullie te vertellen wat ik de afgelopen dagen allemaal heb meegemaakt. 
Woensdag avond 3 oktober begon de spanning steeds meer en meer op te zetten. Jarno en Manon kwamen thuis en Ik heb Joris opgehaald van het station. Toen ik thuiskwam had mam taart gekocht. Deze gingen we natuurlijk lekker met zijn zessen op eten. Vervolgens kwamen pap en mam met een cadeautje naar mij toe. Een kettinkje met een klavertje vier eraan, om mij veel geluk en sterkte te wensen in (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

COUNT DOWN 2... 1... 02-10-2018

Bericht - 02 oktober 2018 om 23:41 uur

Dag lieve vriendjes en vriendinnetjes,

 Afgelopen week was voor mij erg zwaar. Laatste loodjes aan de voorbereiding, koffers inpakken en zorgen dat ze op gewicht zijn en natuurlijk het afscheid nemen van iedereen. Vrijdagavond mijn ouders meegenomen uit eten, helaas kon Jarno niet anders was hij er natuurlijk ook bij. Daarna gezellig met Joris naar de film, enorm genoten.

Zaterdag was een erg drukke dag. 'S ochtends afscheid genomen van mijn geliefde volleybalteam, met een grote appeltaart (nee ik ben niet zwanger ;) ) en de eerste en voor mij meteen ook laatste wedstrijd van het seizoen mogen zien, wat ga (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Voorbereiding tot in de puntjes. 10-09-2018

Bericht - 11 september 2018 om 22:09 uur

Hallo allemaal,

Vandaag maar eens een eerste bericht over hoe het er allemaal voor staat.
Vliegtickets en accommodaties zijn geboekt, 04-okt is het dan eindelijk zover en vlieg ik samen met Lindey en Silke naar het warme Suriname. Maar voordat dit allemaal werkelijkheid wordt is er natuurlijk een bult voorbereiding aan vooraf gegaan.

Zo eerst de aanvraag van het MKV. In verband met mijn recente OK kon ik in de periode dat ik het MKV (machtiging kort verblijf) moest aanvragen helaas niet naar het consulaat en moest ik alle papieren via de post aanleveren. 
Om alle juiste papieren bij elkaar te krijgen is (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie