Avatar Lin Wu Adams

Lin Wu Adams

Momenteel is linwu bezig met de reis Een jaar in China!. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van linwu

Blijf op de hoogte van de reisblog van linwu door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Het Corona virus en de aarde trilt.

Bericht - 05 februari 2020 om 11:54 uur

Toen ik besloot te vertrekken naar China wist ik natuurlijk niet wat voor leven mij hier te wachten stond. Ik wist dat ik zou gaan werken als theaterdocent maar ik had eigenlijk geen idee hoe dat eruit zou zien. Ik wist dat ik in een soort appartementje zou gaan wonen, maar ook daarvan had ik eigenlijk geen helder beeld. Het enige dat ik zeker wist was dat ik moest gaan, dat voelde ik. China was het onbekende, het enge, het loslaten van al mijn vastigheid in Nederland, van al mijn spullen, mijn kamertje en van vrienden en familie. 

Het was eng (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Het leren van de Chinese taal

Bericht - 14 januari 2020 om 15:39 uur

Voor een periode van ongeveer drie maanden woon en werk ik nu in China (Guiyang). Langzaam aan begint het steeds normaler te worden om de Chinese taal overal om mij heen te horen en te zien. De karakters beginnen langzaam te veranderen van chaotische abstracte strepen, naar een puzzel die ik stukje bij beetje begin te ontcijferen. Elke keer wanneer ik een karakter herken of een woord uit een gesprek opvang die ik begrijp, maak ik een klein sprongetje van binnen.


Een taxi nemen in China is heel normaal. Je betaalt namelijk ongeveer 10 yuan per rit en dat is ongeveer (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dans in Guiyang

Bericht - 07 november 2019 om 05:51 uur

Dans in Guiyang

Het is acht uur in de avond, het is donker maar de straat wordt verlicht met lantaarnpalen en de eettentjes die langs de weg staan. Na een werkdag waarin ik les heb gegeven aan Chinese kinderen loop ik moe maar voldaan naar huis. De weg naar huis is een kleine dertig minuten lopen met een mooie route langs de rivier. Het wordt hier toch inmiddels ook wel wat kouder en ik heb een dikke trui aan als ik naar huis loop. Ik geniet graag van de mensen die ik onderweg tegenkom. Oude stelletjes, jonge dames met lange laarzen en korte (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Mijn eerste ontmoeting met Huong Mei (eten in Guiyang)

Bericht - 14 oktober 2019 om 12:34 uur

Het was de Chinese nationale vakantie week. Een van de zeldzame échte vakanties hier in China. 


Mijn Nederlandse collega (mijn toen enige bekende hier) was er ook op uit en dus was ik echt op mijzelf aangewezen. Ik had de hele dag mijn appartementje zitten schoonmaken en het was inmiddels avond. Ik was nog niet buiten geweest. 


‘Oké Lin trek je mooie kleren aan en ga buiten ergens eten. Je bent in China!’ zei ik tegen mijzelf.

Ik trok mijn inmiddels vieze gele pyjama shirt uit en verwisselde deze voor een zwart topje. Ik liep de velen trappen af naar de onderkant van de berg (waarop ik woon) en zag overal de wel bekende Chinese (...)

Lees verder


14 reactiesPlaats een reactie

De eerste week!

Bericht - 01 oktober 2019 om 11:26 uur

Mijn eerste week in Guiyang China!

Na een reis van ongeveer 15 uur kwam ik aan op het vliegtuig veld van Guiyang (een stad ten zuiden van China). De plek waar ik het aankomende jaar zal verblijven en werken als theater docent. De vloeren van het vliegtuigveld waren van wit marmer en wit TL licht verlichtte de grote hal. Het was verademend om weer de Chinese mensen te zien. Ik verbaas mij toch elke keer weer hoe erg ik op ze lijk.. 
Het was heerlijk om weer de taal en de gorgelende geluiden om mij heen te horen.

Nog niet beseffend dat ik écht in (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie