Avatar Esther van der Werken

Esther van der Werken

Aankomst Xonrupt-Longmer

Bericht - 29 augustus 2019 om 22:27 uur

Wat gaaf om al die leuke reacties en succes wensen van jullie te lezen! Kwart over 7 weg vandaag... tenminste dat dacht ik. Toen om kwart voor 7 de deurbel ging, realiseerde ik mij direct dat ik misschien weer eens een Whatsappje niet helemaal goed had gelezen. Gelukkig was alles ingepakt & Indra zo lief om mijn fiets op de fietsbedrager te doen. Dat ik geen tijd meer had voor gel is toch niet erg.. (zo ziet mijn hoofd er ook uit na een dagje fietshelm..;-)) Super lief dat we de auto en fietsendrager van de ouders van Indra (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Het mag nu wel beginnen

Bericht - 25 augustus 2019 om 14:11 uur

Door de vele leuke reacties op mijn vorige blogs, ga ik jullie ook nu weer op de hoogte houden met een blog over ons Tour4life avontuur! Zo gaaf en lief dat jullie ons weer met zovelen hebben gesponsord, hebben geholpen met organiseren van sponsoracties en/of het delen van onze link. Door jullie bijdrage kan er meer en beter onderzoek worden gedaan naar de behandeling van kanker. Dit geeft ons echt een boost. We hebben extra veel zin hebben om 3 dagen te knallen komend weekend! Dank jullie wel voor het aanhoren van alle fietsverhalen, gezeur over training en hulp bij (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Home sweet home

Bericht - 30 oktober 2018 om 10:01 uur

Zo laatste keer wakker worden met dat prachtige uitzicht.. dat ga ik denk ik toch wel missen. Afscheid nemen van het personeel. De meiden zijn zo dankbaar voor de fooi en ik krijg een dikke knuffel. Natuurlijk nog even op de foto samen met 1 van de meiden voordat ik weg ga. Ik heb weer zin om naar huis te gaan. Ja vrienden en familie ik heb jullie gemist en heb zin om jullie weer te zien. Shuttle bus met WiFi naar de airport. Heel luxe en schoon, dat is wat anders dan de sleeping bus van vorige week. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag Hoi An

Bericht - 29 oktober 2018 om 02:31 uur

Vandaag mijn pak op gehaald. Het is goed gekomen en is mooi op maat gemaakt. Ik moet alleen zelf nog even wennen aan blauw in plaats van zwart. Thuis even met een goeie spiegel en goeie schoenen eronder checken, de spiegels hier zijn namelijk net zo groot als de Aziaten en dus kun je niet goed zien hoe je eruit ziet. De spiegel in mijn appartement heeft het niet overleefd, toen ik deze van het haakje haalde om deze op andere hoogte te houden. Dit moet ik nog even netjes melden bij uit checken. Vanmorgen nog wat souvenirs en (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Tam Tanh

Bericht - 28 oktober 2018 om 01:56 uur

Vandaag samen met Marjan, Gusta en Moniek naar Mural Village ; Tam Tanh , op de scooter. Het is weer super weer vandaag! Ik heb echt geluk met het weer, want het regen seizoen is nog niet voorbij en dus kan het in deze tijd ook nog flink regenen. Het vissersdorpje Tam Tanh was erg arm en de straten verpauperd. Vanuit een project van Vietnamese-Koreaanse artiesten is het dorpje in 2016 gekozen om kunst te gaan gebruiken voor een betere gemeenschap. "Art for a better community". Meerdere huizen in het dorpje zijn beschilderd met muurschilderingen door 'artists' en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Ba Na Hills

Bericht - 27 oktober 2018 om 05:01 uur

De golden bridge is op 1414 meter hoogte en heeft uitzicht op de Truong Son Mountain. 2 grote handen, die de handen van God symboliseren, die een gouden brug dragen. De brug ligt in de Bana Hills, wat in Da Nang is. Ik heb een scooter gehuurd en het is 2 uur rijden die kant op. Bij mijn homestay zeggen ze dat ik beter een taxi kan nemen, alleen of ik nu 45 dollar betaal voor een taxi of 5 dollar voor het huren van een scooter, vind ik nogal een groot verschil. Op de scooter zie je tenminste (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Cam Than village

Bericht - 25 oktober 2018 om 15:11 uur

Vandaag naar New Sunny Homestay. Als je aan komt heb je geen idee wat er achter de stoffige straat is. Ik denk dat het 1 van de mooiste homestays is, waar ik ooit geweest ben. Uitzicht op rijstvelden, zwembad, een grote 3 persoonskamer met regendouche en balkon. Voor 4 nachten betaal ik nog geen 46 euro. Het hotel heeft gratis fietsen te leen en die zijn eigenlijk best goed. Ik kan er 1 vinden die ongeveer op mijn hoogte is en ondanks het slag in het voorwiel fietst deze een stuk lekkerder dan de fiets van mijn vorige hotel. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Easy rider

Bericht - 25 oktober 2018 om 03:38 uur

Vandaag ga ik met Mr. Thong op pad, een Hoi An easy rider. De hele dag rijden door verkeer in Hoi An. Mensen met ladders (in de breedte?!), ballonnen, balken en wasmanden op scooters, verkeer wat ineens de weg op komt, continu overal getoeter. Rechts en links inhalen. Het gaat allemaal goed en niemand rijdt harder dan meestal 40 kilometer per uur, soms is dit 60 kilometer per uur. Al snel rij ik al toeterend gewoon mee, alsof ik nooit anders gedaan heb. Het valt me op dat ik 1 van de weinige toeristen ben in dit gebied. Het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Hoi An

Bericht - 23 oktober 2018 om 19:10 uur

Hoi An wordt het Venetië van Azië genoemd. Nu ben ik nog niet in Venetië geweest.. (maar die staat nu dus wel op mijn lijstje erbij) Hoi An is heel kleurrijk en gezellig. Ik heb dus vandaag nog een extra nachtje bijgeboekt. Vanmorgen heerlijk ontbeten bij 1 van de vele smoothie barretjes! Verder de stad bekeken en een aantal highlights gedaan; de Japanse brug, ancient homes, het Hoi An museum, tempels. In het museum hing een tentoonstelling van een fotograaf die de locals op de foto zet. Prachtige foto's. De foto van de man slapend in de boot, is dus niet van (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Richting Hoi An

Bericht - 23 oktober 2018 om 01:44 uur

Vandaag (zondagmorgen) nog even gezellig ontbeten met Caroline, Marjan en Gusta die zo vertrekken richting Halong Bay. Ik ga vanavond pas richting Hoi An met de bus, dus blijf alleen achter in het Medaillon hotel. Rustig aan spullen pakken en mijn fietsbagage apart inpakken..dat laat ik hier, omdat ik weer terug vlieg vanaf Hanoi en de laatste nacht hier ook weer slaap. Die fietsspullen kunnen aan de wilgen, alhoewel ik denk dat ik er een hobby bij heb en wel vaker ga fietsen. Ik moet wel even omschakelen, ineens iedereen weg en dus weer alleen. Ik merk dat ik het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4