Avatar Dianne van Bohemen

Dianne van Bohemen

Week 5

Bericht - 26 maart 2018 om 12:22 uur

Deze week zijn we begonnen met een nieuwe en weer leuke groep nursing students. Deze groep is wel een stuk drukker. En daar bedoel ik mee: zeer luidruchtige, constant zingende en dansende Malawianen! Dit zorgde er wel voor dat de busrit nog gezelliger werd door al het gezang en dans terwijl we door Malawi aan het rijden zijn op naar de Primary school waar we  deze week de opdracht ‘School Health’ hebben uitgevoerd. De Primary school is weer een hele ervaring op zich. Klaslokalen waar meer dan honderd kinderen inzaten en kleiner dan een lokaal is wat in Nederland (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 4

Bericht - 26 maart 2018 om 12:17 uur

Onze eerste week op de nursing school ‘St. Luke’s College Of Nursing & Midwifery’. Het onderwerp van deze week is ‘Occupation Health’. Hiervoor gingen we bij een ‘organisatie’ langs om de werkomstandigheden en faciliteiten te beoordelen. De onderwerpen die we hierbij gingen observeren waren: Organization details, Environment, Welfare, Machinery safety (niet van toepassing bij deze organisatie), Health and safety, Accidents, Diseases and dangerous occurences. De planning van deze week zag er als volgt uit:
·      Dinsdag – Naar de ‘organisatie’, een secundary school, langs om dingen de vragen/observeren die op een hard copy documentje stonden die we diezelfde ochtend hadden gekregen.
·      Woensdag – Opnieuw (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 12 maart 2018 om 12:53 uur

Weer een week waar ontzettend veel in is gebeurd. Deze week stond ik weer op de Female Ward, maar wanneer er niet veel te doen was ging ik na de Ward round naar het lab om te prikken. Ik heb weer bloed geprikt, MRDT, HB en BF (blood film). Ik krijg het allemaal steeds meer onder de knie. Ook met het opzoeken en opschrijven van gegevens. Na een paar ochtenden had ik nauwelijks nog begeleiding nodig en ging ik aan de lopende band door. De ene na de andere patiënt kwam voor één van de bovenstaande dingen. Er worden (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 2

Bericht - 26 februari 2018 om 21:25 uur

Mijn tweede week in het St. Lukes Hospital ging van start om de Female Ward. Samen met Lisa (één van de co’s) heb ik hier de hele week gestaan. Ik heb veel casussen gezien en weer een hoop geleerd! Zo hebben we eerst bij elkaar geoefend met een venflon prikken en al gauw mocht ik het bij de eerste patiënt doen. Met behulp van de hoofdverpleegkundige ‘Liphius’ ging dit in één keer goed. Liphius heeft mij de hele week geholpen met van alles en nog wat. Hij begeleidde hij mij erg goed door alles uit te leggen en in (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 1

Bericht - 23 februari 2018 om 16:12 uur

Moni! Muli bwantji? (= Hallo, hoe gaat het?) De eerste week is voorbij gevlogen en er is dan ook een hoop te vertellen . Ik ga mijn best doen om dit zo kort en bondig mogelijk te houden voor jullie.  

Elke ochtend staan wij hier vroeg op en staat ons ontbijtje klaar in een gebouwtje op een paar meter afstand van ons huisje. Dit bestaat uit broodjes, gebakken eitjes, ander beleg zoals; pindakaas & jam en thee. Helaas zijn er niet altijd theezakjes dus dan doen we het maar met gekookt water en wat suiker erin. We verblijven in Chilema, maar op 20 minuten lopen afstand (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Let the adventure begin!

Bericht - 16 februari 2018 om 11:04 uur

Donderdag 08-02-2018   
Ik word wakker en zie op de klok dat het 05.00uur is. Veel te vroeg voor mijn laatste nachtje in mijn eigen bedje voor de komende vijf maanden. Mijn hart bonkt al drie keer harder dan normaal bij de gedachte dat ik vandaag voor vijf maanden Nederland verlaat en voor stage naar Malawi vertrek. Daarbij laat ik mijn vrienden, familie, paardjes en eigenlijk heel mijn ‘normale’ dagelijks leven achter. De laatste dingetjes moet ik moet ik nog inpakken en daarbij goed op het gewicht letten. Dit bleek namelijk maar 23kg per koffer te mogen zijn i.p.v. 25kg. Toch maar die extra Dove showergel, make-up remover, (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie