Avatar Richenel Mentjens

Richenel Mentjens

Dag 22; 5&6 april: San Francisco-Schiphol

Bericht - 06 april 2018 om 21:34 uur

Voor 11:00 vandaag (5 april USA) moeten we de RV inleveren in Dublin (San Francisco) bij de rental afdeling van El Monte, zo'n 40 mijl verderop. Dus optijd opgestaan om de boel van binnen schoon te maken. Rond 9:30 rijden we weg. Onderweg nog getankt en een klein beetje file gehad. Gelukkig zijn we op tijd, rond 10:45 rijden we het terrein op, waar een hoop RV's staan om verkocht te worden. We zijn niet de enige die een RV moeten inleveren vandaag, het is druk. Er staan al 3 RV's en na ons volgen er al snel nog (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 21; 4 april: San Francisco (Alcatraz)

Bericht - 06 april 2018 om 00:13 uur

De laatste dag in Amerika. Vanochtend om 5:15 op gestaan! We wilden graag Alcatraz zien, maar de tours zijn al wekenlang uitverkocht. We hadden begrepen dat er nog een serie laatste kaarten in de verkoop zou gaan, maar dat je voor 7:30 bij het loket moet staan in de rij. Hoe eerder je er bent hoe groter de kans op een kaartje. Om 6:00 met een uber naar Pier 33 gereden waar we om 6:20 arriveerden. We waren niet de eerste, er stonden al een 30 tal mensen (sommige met slaapzak en al) op de nog jonge, frisse (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 20; 3 april: San Francisco

Bericht - 04 april 2018 om 06:18 uur

Lekker weertje vandaag. Vanochtend om 9:30 met het shuttlebusje van het RV park naar downtown SF. We werden afgezet op Kearny Street in Chinatown. Een stukje door de Chinese wijk gelopen. Straten met Chinese lampjes versierd, alle winkeltjes met Chinese teksten en natuurlijk veel Chinezen. Daarna langs de Transamerica Pyramid (hoogste wolkenkrabber van SF) naar de Coit Tower. Die ligt hoog waardoor je bovenin een 360° view over SF hebt. Om daar te komen moet je wel de bekende stijle straten belopen (die zijn veel stijler dan het lijkt!). Het uitzicht uit de toren is prachtig. De hele stad (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 19; 2 april: Yosemite N.P. + Yosemite-San Francisco

Bericht - 03 april 2018 om 08:19 uur

Vandaag weer even terug naar Yosemite Park. Weer vroeg ons RV park verlaten om de grote drukte voor te zijn (al viel die drukte heel erg mee). Onderweg naar het park nog 20 min in een stilstaande file gestaan vanwege werkzaamheden. Aangezien we nog niet ontbeten hadden hebben we dat maar gedaan terwijl we in de file stonden (voordeel van een camper). Eerste stop was een kijkje bij de Bridalveil Fall (bruidssluierwatervallen). Daar word je nog best nat! Frisjes was het ook. Aan gekomen op de parking bij het Visitor centrum naar de Yosemite Falls gelopen. Een korte wandeling (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 18; 1 april: Yosemite National Park

Bericht - 03 april 2018 om 08:14 uur

Vanwege het gebrek aan internet is deze update wat later... Vandaag staat een dagje Yosemite op het programma. Er gaat vanaf ons RV park een (betaalde) bus naar Yosemite. Op het laatste moment hebben we er toch voor gekozen om met de eigen RV naar het park te rijden. Rond 8:30 reden we weg. We wilden optijd daar zijn i.v.m. de drukte en parkeerplekken. De weg door Yosemite bied adembenemend mooie views! Als we aankomen bij het Visitor Center valt het nog erg mee met de drukte. Na het ontbijt bekijken we bij het Visitor center de wandelopties. We kiezen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 17; 31 maart: Fresno-Yosemite

Bericht - 02 april 2018 om 19:24 uur

Vanwege internetgebrek is deze update wat later.. Vandaag op naar Yosemite, een rit van zo'n 90 mijl. Er is alleen nog een probleempje. Alle campgrounds in Yosemite Village zijn al een half jaar volgeboekt of nog niet open. En onze optie buiten het park heeft niets. Geen stroom, water, geen pendelbus, niks. Na wat gegoogle nog een campground net buiten Yosemite Village gevonden (met pendelbus naar Yosemite) die nergens word vermeld op website's. Bovendien bijzonder slechte recenties (klein, l*l van een eigenaar en smerig sanitair). We wagen het erop en bellen voor een reservering. Het kan, er is nog plek (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dag 16; 30 maart: Los Angeles-Fresno

Bericht - 31 maart 2018 om 06:45 uur

Vandaag stond Universal Studios op de planning. We hebben besloten dit over te slaan. Het is vakantietijd in Californië en de verwachtingen zijn extreme drukte met lange wachtrijen. Dat is het gezien de prijs niet waard. We gaan voor een extra dag in Yosemite of San Francisco. Vanochtend via Santa Monica naar de Pacific Coast Highway gereden voor een mooie tocht naar San Luis Obispo. Helaas, er hangt een dik wolkendek langs de kust, all the way tot Alaska. Mooie uitzichten en plaatjes kunnen we vergeten. En daar baal ik enorm van! Het zit niet mee. Uiteindelijk bij Oxnard (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 15; 29 maart: Los Angeles

Bericht - 30 maart 2018 om 08:24 uur

Vandaag een dagje Los Angeles bekijken. Het weer is in ieder geval top. Zon en een graadje of 22. Vanochtend door een Uber opgehaald (superhandig, supermakkelijk en leuke mensen!) en af laten zetten bij Griffith Park, een dik half uur met de auto. Op die plek heb je een prachtig uitzicht over LA en zie je ook het Hollywood sign goed. Helaas hing er behoorlijk wat smog boven LA, dat was jammer. Daarna via het park richting de Strip op Hollywood boulevard gelopen. En wandeling van zeker 4 km. Op de Strip de 'walk of fame' gelopen richting het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 14; 28 maart: Ridgecrest-Los Angeles

Bericht - 29 maart 2018 om 02:16 uur

Het zonnetje schijnt 's ochtends vroeg al en de temperatuur is al aangenaam om 8:00. Rond 9:30 vertrekken we uit Ridgecrest. Even nog wat boodschappen doen om de hoek en verderop nog even tanken voor het prijzig word richting LA. Achter Palmdale verlaten we de Freeway voor de 'Soledad Canyon Road' door Acton en Ravenna. Een stukje filmgeschiedenis herbeleven. Op deze weg is namelijk de eerste film van Steven Spielberg opgenomen: Duel, uit 1971 (één van m'n favo films). Op diverse filmshoot locaties zijn we gestopt voor een foto en hebben we de scenes -soort van- nagespeeld/gefilmt. Supervet om (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Dag 13; 27 maart; Death Valley + Furnace Creek-Ridgecrest (CA)

Bericht - 28 maart 2018 om 05:30 uur

Ik had voor vandaag de hele dag Death Valley gepland, maar aangezien we gister ook al wat gezien hebben en ons beperken tot het zuidelijke deel doen we vandaag nog wat sightseeing en rijden we later vanmiddag alvast een stuk richting LA. Vanochtend een mooie wandeling gemaakt van 5 km door de Golden Canyon (een opnamelocatie van de eerste serie van Starwars). Een schitterende trail. Facinerende geologische formaties in het geel /goud (foto) met als eindpunt de zogenaamde Red Cathedral (rode hoge berg). Het was er warm (in maart al, in hartje zomer moet je hier niet zijn!) en (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3