Avatar Richenel Mentjens

Richenel Mentjens

Dag 12; 26 maart: Las Vegas-Furnace Creek (Death Valley)

Bericht - 28 maart 2018 om 04:43 uur

Vanochtend om 9:15 Vegas weer verlaten. Volgende bestemming is Furnace Creek in Death Valley. De korste route van onze trip, slechts 130 mijl. We kiezen voor de leuke route daarheen, dat is via Red Rock Canyon i.p.v. de normale route via de snelweg kant van Vegas. Bij de mooie bergen van Red Rock gestopt om nog wat beelden te maken met de Drone. Bij Parhump nog even getankt (de laatste mogelijkheid want bij Death Valley is maar 1 pomp en die is duur!) en nog wat boodschapjes gedaan. Het landschap waar je doorheen rijd richting Furnace Creek is erg (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 11; 25 maart: Tusayan-Las Vegas

Bericht - 26 maart 2018 om 09:25 uur

Vandaag weer on the road again. Bestemming Las Vegas. Rond 9:00 vertrokken uit Tusayan richting Williams. Klein stukje interstate en bij Seligman nog een stuk van 90 mijl Historic Route 66. In Seligman gestopt bij de 'Roadrunner', een café, pub en souveniershop in één. Erg leuk zaakje met héél veel leuke R66 hebbedingetjes. Seligman is een leuk dorpje, straalt veel Route 66 uit. In Kingman zijn we gestopt om te lunchen bij weer een gezellige, echte route 66 diner. Het zat er stamp vol! Gelukkig toch snel een tafeltje en die burgers gingen goed naar binnen. In de buurt (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 10; 24 maart: Grand Canyon

Bericht - 25 maart 2018 om 04:22 uur

Vandaag stond de Grand Canyon op het programma. Om 9:30 de shuttlebus bij onze camping gepakt naar het Visitor center van de Grand Canyon, 10 minuutjes. We hebben er voor gekozen om geen dure tour te pakken (v.a. $90) of een helicoptervlucht (maar die vlogen vandaag denk ik sowieso niet, ik heb er geen gezien) maar na al dat zitten een lekkere wandeling te maken door de Grand Canyon. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk. Wij hebben de South Kaibab trail gelopen. Een wandeling waarbij je langs de Canyon afdaalt (tot 620 meter dalen) naar verschillende mooie uitzichtspunten en (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 9; 23 maart: Monument Valley-Tusayan (Az)

Bericht - 24 maart 2018 om 05:15 uur

Vandaag weer tijd om verder te rijden. Op weg naar de Grand Canyon. Daarbij zijn we afgeweken van onze oorspronkelijke route (Kayenta-Tuba City). We wilden na alle goeie verhalen toch de (Lower) Antelope Canyon zien. Een omweg van ongeveer 100 mijl via Page. Gelukkig gaan we weer een tijdzone terug, dus we hebben er de tijd voor. We konden meteen mee met de eerstvolgende toer van ongeveer een uur. We lopen door mooie, diepe en soms smalle kloven die door water en modder uitgesleten zijn. Het water heeft daarbij prachtige vormen en reliëfen gemaakt. Zeker waneer de zon er (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dag 8; 22 maart: Monument Valley

Bericht - 23 maart 2018 om 01:05 uur

Vandaag een dagje relaxen. Na de lange dagen rijden was dat ook wel effe lekker. Rond 9:00 opgestaan en rustig een ontbijtje. Omdat onze camping hier zo prachtig ligt wilden we even de drone de lucht insturen. Maar die Amerikanen zijn daar nogal streng in (in de Nationale parken is het strikt verboden en staat er een dure boete op!). Gelukkig kregen wij toestemming van Ronnie, de eigenaar van dit stuk land. Helaas is het vandaag zwaar bewolkt (maar de temperatuur is wel aangenaam) en dat is jammer. Toch krijgen we mooie shots vanuit de lucht (60mtr hoogte). Om 13:15 (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 7; 21 maart: Grants-Monument Valley

Bericht - 22 maart 2018 om 05:26 uur

Prima geslapen. Bennie en pap wat minder, die hadden toch last van de lawaaiige goederentreinen die pal naast het RV park voorbij kwamen. Rond 8:45 vertrokken richting Gallup. Daar hebben we ontbeten bij een route 66 diner. Een Erg leuk zaakje in de stijl van route 66. Daarna nog even boodschappen doen en getankt (dat moet gezien de actieradius van de RV en de afstanden hier gewoon dagelijks). We verlaten de interstate en rijden binnendoor verder. Even later rijden we Arizona binnen. Daar zijn we op een mooie open vlakte gestopt om wat beelden te maken met de Drone. (...)

Lees verder


13 reactiesPlaats een reactie

Dag 6; 20 maart: Tucumcari-Grants (NM)

Bericht - 21 maart 2018 om 02:32 uur

Vanochtend vroeg scheen er een mooi zonnetje boven een fris Tucumcari. Om 9:15 vertrokken richting Albuquerque. 's Middags in Albuquerque lekker geluncht bij Kelly's brew pub. Een voormalige Ford garage uit het tijdperk van de route 66, die nu omgebouwt is tot een pub. Daarna naar het oude gedeelte van Albuquerque gereden (Old Town), waar we een rondje gelopen hebben in het zonnetje bij een aangename temperatuur van 13 graden. Prachtige oude straten, huizen en shops gezien. Erg fotogeniek deel van albuquerque. Tegen 15:30 zijn we weer in de RV gestapt verder naar het westen. Het landschap word al (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Dag 5; 19 maart: El Reno-Tucumcari (NM)

Bericht - 20 maart 2018 om 02:52 uur

De dag begon met een klap, letterlijk. Tijdens het ontbijt sprong ineens de glasplaat van het fornuis kapot. Duizenden scherven door de hele camper. Dat heeft even geduurd voor we alles hadden opgeruimd. Rond 9:45 reden we weg uit El Reno. We zitten nog amper op de interstate of we worden onder zwaailichten naar de kant gedirigeerd door de Oklahoma State Police. Waar we vandaan komen en waarom er geen kentekenplaat achterop de RV zit (al deze RV's hebben nog geen kenteken, zijn besteld, maar volgens de maatschappij kunnen we gewoon zo rijden). Gelukkig deed de "state trooper" niet moeilijk (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Dag 4; 18 maart: Buckhorn-El Reno (Ok)

Bericht - 19 maart 2018 om 03:56 uur

Vanochtend even wat reparaties verricht aan de RV. Rond 9:30 reden we het park af. Daarbij werden we uitgezwaaid door de eigenaar (aardige vent!). Weer een lang stuk interstate voor de boeg. Ook weer even getankt, want die 10 cilinder lust wel een slok. Deze keer een werkende pomp, maar wel eentje die héél rustig aan doet. Na een kwartier zat er eindelijk 41 gal in. Enfin, inmiddels rijden we de 4e staat binnen: Oklahoma. Bij Claremore even een klein stukje hist. Route 66 voor een stop bij de Blue Whale in Catoosa. Vervolgens weer saaie interstate tot aan (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dag 3; 17 maart. Chicago-Buckhorn (Mo)

Bericht - 18 maart 2018 om 03:28 uur

Door wat ongeplande boodschappen pas iets na 9:00 uur vanochtend vertrokken voor een lange rit tot ver voorbij St. Louis. Een stuk Historic R66 gereden en gestopt bij 2 nostalgische R66 benzinepompen voor fotos en prachtige R66 muurschilderingen bekeken in Pontiac (IL). Na zo'n 50 mijl route 66 de saaie Interstate gepakt om kms te maken. Onderweg ook voor het eerst getankt, dat gaf nog wat problemen. Oude BP pomp die nogal omslachtig werkte en de CC werkte niet aan de pomp (schijnbaar de hele dag al niet aldus de pomp bediende), dus voor het tanken bij de kassa (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3